Local

EXCLUSIV! Tragedie la UMF Iaşi! A murit marele profesor Mircea Rusu, o somitate în domeniul medicinei

Publicat: 27 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
EXCLUSIV Tragedie la UMF Iaşi A murit marele profesor Mircea Rusu o somitate în domeniul medicinei

O veste tragică zguduie, în plină pandemie de COVID-19, mediul academic ieșean. Unul dintre marii profesori ai Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Grigore T. Popa din Iași a murit. Este vorba prof. univ. dr. Mircea Rusu (n.1920 – d.2020). Dumnezeu să-l odihnească în pace.

Acesta era fondatorul disciplinei de Stomatologie infantilă, Ortodonţie, creator al reţelei de cabinete stomatologice în şcolile din Moldova, autor de studii clinice valoroase şi de cercetări interdisciplinare. Absolvent de Medicină cu abilităţi în Chirurgia maxilo-facială a înfiinţat în 1980 Policlinica de Stomatologie Infantilă, pe străvechea uliţă Lăpuşneanu, clinică modernă în care abordarea afecţiunilor stomatologice a fost gândită interdisciplinar.

În 1985, aici a fost înfiinţat un centru de cercetare OMS pentru sănătatea orală a copilului, apreciat de a lungul anilor ca fiind unul dintre cele mai bune din Europa. Formator de şcoală cu urmaşi bine pregătiţi, apreciaţi în Europa şi în SUA, a îmbinat armonios activitatea didactică cu cea de cercetare ştiinţifică (peste 300 de lucrări comunicate şi publicate), asistenţă medicală de specialitate, colaborând şi cu servicii mari stomatologice din ţară şi străinătate. Pentru merite deosebite a primit numeroase titluri academice, ordine, medalii şi diplome.

Adauga un comentariu