Actualitate

EXCLUSIV! Feriti-va de Zaharia Schrotter! Sotul creatoarei de moda si-a tepuit partenerii de facut bani. Firmele de consultanta au dat alarma in mediul de afaceri local

Publicat: 09 sept. 2019
1

@ Zaharia Schrotter, unul dintre cei mai controversati afaceristi din Iasi, a facut-o de oaie @ Firma Greentek Lighting, unde "Zobi" are cele mai multe parti sociale, a tras teapa unor parteneri de afaceri @ Nu a vrut sa achite aproape 20.000 de lei, in conditiile in care firma ruleaza pe an in jur de 5 milioane de euro si se afla pe profit @ Fostii parteneri au dat fima in judecata in incercarea de a recupera banii @ "In derularea contractului, subscrisele in calitate de prestator, am adus la indeplinire toate obiectivele asumate pana la implementarea proiectului – inclusiv, astfel incat proiectul a fost selectat si aprobat cu succes. Dupa aprobarea proiectului, beneficiarul a renuntat la implementarea acestuia din motive subiective ce nu au tinut de obligatiile noastre contractuale", se arata in actiunea depusa la Judecatoria Iasi @ Schrotter nu a putu fi contactat pentru a oferi un punct de vedere

Controversatul om de afaceri Zaharia Schrotter, zis si "Zobi", sotul creatoarei de moda Irina Schrotter, a ajuns sa fie parte intr-un proces rusinos ce se desfasoara la Judecatoria Iasi. Mai precis, este chemata la bara firma Greentek Lighting SRL, controlata de Schrotter. Totul a pornit de la un contract de consultanta semnat in 2017, cu societatile Creativ Consult SRL si SPES Consulting SRL. Cele doua firme trebuiau sa-l ajute pe omul de afaceri sa obtina finantare europeana pentru proiectul "Extinderea capacitatii de productie a corpurilor de iluminat in cadrul SC Greentek Lighting SRL prin achizitionarea de echipamente si softuri noi", in cadrul Programului Operational Regional, Axa Prioritara 2. Zis si facut. In baza contractului de consultanta, proiectul a fost selectat si aprobat. In acel moment, firmele de consultanta trebuiau sa primeasca a treia transa dintr-un contract cu o valoare totala de 133,875 lei. Valoarea transei era de 21.420 lei, dar Schrotter a platit numai 2.677 lei. Fara nicio explicatie rezonabila, afaceristul a si renuntat la proiect.

Reprezentantii firmelor de consultanta sustin ca si-au facut treaba si ca trebuie platiti pentru serviciile prestate.

"In derularea contractului, subscrisele in calitate de prestator, am adus la indeplinire toate obiectivele asumate pana la implementarea proiectului – inclusiv, astfel incat proiectul a fost selectat si aprobat cu succes. Dupa aprobarea proiectului, beneficiarul a renuntat la implementarea acestuia din motive subiective ce nu au tinut de obligatiile noastre contractuale", se arata in actiunea depusa la Judecatoria Iasi. Nu in ultimul rand, Greentek Lighting SRL a fost notificata pe data 4 iunie sa faca plata, dar fara succes. Reclamantii cer si recuperarea cheltuielilor de judecata.

Vezi si: Patroana unui restaurant celebru din Iasi, la marginea prapastiei! Cu ajutorul judecatorilor a reusit sa blocheze vanzarea. Totul a inceput de la datorii enorme

Afacere de 5 milioane de euro

Conform datelor financiare disponibile, societatea Greentek Lighting SRL, cu obiect de activitate "fabricarea de echipamente electrice de iluminat", a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 20,3 milioane lei (aproape 4 milioane de euro), profit de 564.693 lei, datorii de 11,1 milioane de lei, cu un numar de 91 de angajati. Societatea este administrata de catre Constantin Victor Cotrutz, iar ca asociati apar Zaharia Schrotter (36 la suta), Giuseppe Fiabane (27 la suta), Constantin Victor Cotrutz (27 la suta), Mihaita Catalin Popeanga (5 la suta) si Silviu Stafie (5 la suta).

Vezi si: Exclusiv! Tupeu de borfas! Motelul Bucium functioneaza fara autorizatie de patru ani. Vasile Puscasu: "Ma luati la intrebari pe mine?" – FOTO, VIDEO

Apelat telefonic, Zaharia Schrotter nu a raspuns pentru a oferi detalii legate de procesul aflat pe rolul Judecatoriei Iasi. Nici administratorul nu a putut fi contactat. "Domnul Cotrutz este plecat astazi si maine. Voi transmite mesajul", a spus o reprezentanta Greentek Lighting.

Conform prezentarii, firma are colaborari internationale. Chiar si asa, Schrotter se multumeste si cu tepe de ordinul miilor de lei. "Greentek Lighting este o companie romaneasca ce dezvolta produse si implementeaza sisteme inteligente de iluminat cu LED-uri pentru sectoarele comerciale, logistice, industriale si al cladirilor de birouri. Cu o experienta de peste 8 ani, Greentek este unul dintre furnizorii de top la nivel european. Centrul de cercetare si dezvoltare din Iasi creeaza LED-uri cu aplicabilitate nisata pentru fiecare tip de industrie, accentul punandu-se pe culori de temperatura speciale pentru supermarketuri, mancare, fashion sau arta. Dincolo de productia de corpuri de iluminat, Greentek ofera solutii complete de iluminat – de la design personalizat pana la instalare si project management. Printre principalii clienti Greentek se numara Selgros Cash&Carry, Transgourmet (FR, CH, DE), Colliers, EA Games", se arata in prezentarea firmei.

Comentarii
  • Dintr-un contract pentru un proiect NEAPLICAT de 30.000euro nu s-au platit mai putin de 4000. Unde e teapa ca banii s-au platit oricum degeaba. Un articol la comanda ca sa-i „forțeze” pe beneficiari sa plateasca de frica ventilatorului cu rahat specialitatea casei.

  • Trebuia sa propună și domnul condiții și clauze contractuale, pentru ca în cazul în care se răzgândește să poată renunța la contractul respectiv. Oricum, mi-e scârbă de firmele astea de șopârle „consultative”, niște lipitori împuțite create datorita birocrației de căcat a statului român.

  • Marea creatoare de moda …il lasă pe asta al ei sa iasă cu costumul ala optzecist cu mane-coaiiele alea mari!!! Putina atenție la neatenție cucoana!

    • Mai Zobi, tot nu ai renuntat la cuvinte din astea precum „soparle”, „k…”? De cand te stiu ai fost cam „taranus” (diminuitiv de la taran, asa cum te facea Mihaela), nu de alta dar baietii astia de la BZI vor avea audienta daca tot intri mereu si scrii comentarii

Adauga un comentariu