Local

Exclusiv! Frații acuzați de incest au recunoscut totul! Ce spun procurorii ieșeni despre acest caz!

Publicat: 26 feb. 2020

Recent, procurorii au dispus trimiterea în judecată a doi frați din Iași, pe care i-au acuzat de incest. Cei doi s-au căsătorit, susținând că nu știau că au aceeași mamă. La audieri, însă, ei au recunoscut totul

Doi frați din localitatea Mogoșești vor fi nevoiți să dea socoteală în fața magistraților ieșeni, fiind acuzați că au o relație incestuoasă. În urmă cu câteva zile, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a Luminiței Lățescu și a lui Vasile Dodu, sub acuzația de incest în formă continuată (trei acte materiale din care au rezultat trei minori).

„Se reține în cauză că cei doi inculpați sunt frați couterini. Cu aproximație, începând cu anul 2006, între cei doi inculpați a început o relație de concubinaj. Inculpații s-au căsătorit pe data de 13 noiembrie 2007, actul de stare civilă fiind înregistrat la Primăria localității de domiciliu. Această căsătorie a fost anulată ulterior prin sentința Judecătoriei Iași din anul 2008. Inculpații au fost cercetați anterior pentru aceeași faptă.

Prin sentința penală din anul 2009 pronunțată de Judecătoria Iași, s-a dispus aplicarea unei amenzi administrative față de cei doi inculpați. După rămânerea definitivă a acestei hotărâri judecătorești, cei doi au continuat relația de concubinaj și au întreținut raporturi sexuale. Din relația acestora și din raporturile sexuale întreținute au rezultat trei minori născuți în 2015, 2017 și 2018. Fiind audiați, în faza de urmărire penală, inculpații au recunoscut comiterea faptelor, aceștia locuind împreună cu copiii rezultați din faptele menționate”, a declarat ieri Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

De unde a pornit totul

Anchetatorii au precizat că cei doi frați, Luminița Lățescu (32 de ani) și Vasile Dodu (38 de ani), au întreținut relații intime de mai mulți ani. Adevărul a ieșit la iveală în 2007, când s-au căsătorit. La acea dată, cei doi au susținut că nu știau că au aceeași mamă, însă, mai apoi, instanța le-a anulat certificatul de căsătorie. Chiar și așa, hârtia respectivă nu avea nicio importanță pentru ei.

Autoritățile au constatat că Luminița și Vasile au aceeași mamă. După ce l-a născut pe băiat, femeia l-a lăsat în grija părinților ei, a plecat din sat și s-a măritat din nou. Cu următorul bărbat a făcut șapte copii, printre care și Luminița. Cei doi tineri au afirmat inițial că s-ar fi cunoscut la discoteca din Mogoșești. S-au îndrăgostit și au decis în 2007 să se căsătorească, susținând atunci că, în momentul în care au mers la Oficiul Stării Civile, nu ar fi știut că sunt frați.

Ulterior, în fața instanței, cei doi au recunoscut relația incestuoasă. Astfel, Luminița ar fi aflat de existența fratelui său după vârsta de 17 ani, de la mama sa, și, întrucât tatăl ei consuma frecvent băuturi alcoolice și făcea scandal, ea se refugia împreună cu frații săi mai mici în casa fratelui vitreg, Vasile Dodu.

„După ce inculpata a împlinit vârsta de 19 ani, deși cei doi știau că sunt frați, au întreținut raporturi sexuale, inculpata rămânând gravidă. Cei doi inculpați au îndeplinit formalitățile obligatorii și legale în vederea căsătoriei (declarând în fața ofițerului de Stare Civilă că nu există impedimente la căsătorie), căsătoria dintre aceștia încheindu-se pe data de 22 noiembrie 2007. A doua zi, inculpata a născut o fetiță.

Pe parcursul urmăririi penale, inculpații au recunoscut comiterea faptelor reținute în sarcina lor. Cei doi inculpați au declarat că, într-adevăr, începând cu luna octombrie 2006 și până în luna octombrie 2007, deși știau că sunt frați după mamă, au întreținut relații sexuale, că în luna noiembrie 2007 au declarat în mod real, în fața ofițerului de Stare Civilă, că nu există niciun impediment la căsătoria lor și că, din relația lor, a rezultat o minoră”, au concluzionat atunci magistrații ieșeni.

Adauga un comentariu