Local

Exclusiv! Iată cum furau, hoţii, materialele de construcţii! Au fost duși pentru propunerea arestării preventive – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 15 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Pe data de 14 mai, poliţiştii au organizat mai multe percheziţii domiciliare pentru a prinde mai multe persoane suspecte de infracţiuni ce au legătură cu furtul calificat. Oamenii legii au stabilit faptul că patru ieşeni îşi factionau în diverse locaţii din Iaşi şi sustrăgeau în mod ilicit, mai multe bunuri. Vizate de acţiune erau în special şantierele pe care se contruiau.

Prejudiciul nu este de neglijat! Conform comunicatului emis de poliţie: 190.000 de lei

În altă ordine de idei, din investigaţiile făcute până acum, s-a constatat faptul că în perioada februarie-aprilie 2020, mai mulţi bărbaţi au pătruns noaptea, pe şantiere şi au sustrat mai multe buniri. Conform anchetatorilor, prejudiciul cauzat se ridică la aproximativ 190.000 de lei

”Din investigațiile efectuate a rezultat că în perioada februarie – aprilie 2020, patru bărbați cu vârste între 23 și 46 de ani ar fi pătruns pe timp de noapte, prin efracţie sau escaladare, în imobile cu destinaţie de locuinţe sau aflate în construcţie, precum şi într-un depozit cu materiale de construcţii, de unde ar fi sustras mai multe bunuri ( scule electrice, materiale de construcții, centrale termice, obiecte sanitare, etc.), cauzând un prejudiciu total de aproximativ 190.000 de lei.” se arată în comunicat.

Cum acţionau hoţii? Iată felul în care aceştia furau diverse bunuri

Hoţii acţionau în mai multe locaţii, iar în rândurile care urmează, Cotidianul Bună Ziua Iaşi vă prezintă în EXCLUSIVITATE, modul în care aceştia operau.

Inculpatul Albu Costel a pătruns, în noapte de 24 spre 25 februarie anul curent, în trei imobile aflate în contructie. Acesta s-a folosit de trei chei. În urma pătrunderii prin efracţie, Albu Costel a sustras bunuri electronice, scule electronice, în valoare de aproape 10.000 de lei. Infracţiunea a avut loc în localitatea Horpaz.

Hoţii erau foarte activi! De la furturi la ameninţări şi şantaj

Interesant este faptul că hoţii erau foarte activi. Acelaşi Albu Costel a pătruns în doar două nopţi, în trei locaţii.

În noaptea 1-2 aprilie 2020, Albu Coastel a pătruns prin forţarea uşii în trei locuinţe aflate în construcţie, amplasate pe raza localităţii Horpaz. În urma furtului de scule electrice şi materiale de construcţie, au fost realizate aproximativ 6000 de lei prejudiciu. În aceeaşi noapte, acelaşi Albu Costel a pătruns într-o cabană de unde a furta scule în valoare de 4000 de lei. Casa pătrundă în locuinţă, acesta a tăiat un gard şi a forţat uşa acesteia.

Culmea, de la infracţiunea de furt, Albu Costel a trecut la şantaj şi ameninţări. Ştiind că unul dintre cei păgubiţi a fost avertizat de faptul că Albu Costel ar fi autorul furtului, cel din urmă l-a ameninţat pe presupul bărbat care ar fi înştiinţat persoana vătămată. Acesta i-a cerut suma de 10.000 de lei pentru că a avut ”curajul” de a-l da de gol.

UPDATE: Cele patru persoane au fost duse, în aceste momente, în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Vom reveni pe larg cu aces subiect în ediţia de mâine a Cotidianului Bună Ziua Iaşi

Adauga un comentariu