Titlurile zilei

Exclusiv! Iată dovada că afaceristul Constantin Adăscăliței a câștigat ilegal o licitație la Primăria Iași! A băgat la înaintare firma care se ocupă de parcarea din centrul Iașului – FOTO

Publicat: 24 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Constantin Adăscăliței s-a folosit de nevastă și două firme apropiate pentru a cumpăra un spațiu de la Primăria Iași. Vânzarea putea ieși din prima doar dacă erau minimum trei participanți. La procedură a venit prietena soției, dar și un partener de afaceri al lui Constantin Adăscăliței. Răzvan Anghelache este unic asociat în societatea Samoyed Parking SRL, care administrează parcarea lui Adăscăliței de pe strada Gându. Cu două „mâini moarte”, licitația a fost adjudecată. Familia Adăscăliței nu a putut fi contactată pentu a oferi un punct de vedere

Recent, Constantin Adăscăliței, fost deputat PSD, a cumpărat de la Primăria Iași un spațiu comercial situat pe șoseaua Arcu, nr. 85. Vânzarea s-a făcut prin licitație publică. Pentru ca procedura să fie validată, era nevoie de minimum trei participanți. Cerea de cumpărare a fost făcută de Constantin Adăscăliței care, prin societatea Camping Enpi SRL, avea calitatea de chiriaș în imobilul cu o suprafață de 138 de metri pătrați. Însă la licitație a fost reprezentat de soție, Cosmina Adăscăliței, care a participat cu cabinetul stomatologic. Însă, licitația a fost o făcătură, pentru că ceilalți participanți erau apropiați ai familiei Adăscăliței. Și, uite așa, spațiul a ajuns în portofoliul familiei fostului deputat, contra sumei de 168.000 de euro.

Prietenul la nevoie se cunoaște

La licitație a participat și societatea Dumitriu Sergiu LTD SRL, controlată de Alina Mihaela Dumitriu, care are calitatea de unic asociat. Firma cu obiect de activitate „fabricarea de dispozitive, aparate și instrumente medicale stomatologice” a fost înființată anul trecut. Relația lui Dumitriu cu Cosmina Adăscăliței a fost descoperită și pe rețelele de socializare. O postare arăta că cele două se simțeau minunat la cabinetul Cosmi Med, deținut de Cosmina Adăscăliței. Reporterii BZI au întrebat-o pe Alina Dumitriu despre relația cu familia Adăscăliței, dar a evitat un răspuns clar. A spus că a venit la licitație pentru spațiu, dar nu i-ar fi convenit prețul. Datele financiare ale societății Dumitriu Sergiu LTD nu sunt disponibile.

Încă o mână moartă

Ca să fie sigur că nu sunt probleme, Adăscăliței a contactat încă o firmă prietenă. Este vorba de societatea Samoyed Parking SRL, cu obiect de activitate „activități de servicii anexe pentru transporturi terestre”. Firma a fost înființată în luna martie a acestui an. Unic acționar apare Iulian Răzvan Anghelache, prieten cu Constantin Adăscăliței. Anghelache are și calitatea de partener de afaceri. Prin firma Samoyed Parking SRL, administrează parcarea recent amenajată în centrul orașului, pe strada Gându, lângă blocul Tarom. Investiția aparține sută la sută lui Constantin Adăscăliței. Dar, a preferat ca parcarea să apară pe numele altei societăți. Dovada acestei legături este dată de un bon fiscal eliberat de automatul parcării, unde apare numele societății lui Anghelache.

A vrut să facă altă afacere

În zona străzii Gându, Constantin Adăscăliței a încercat să dezvolte un proiect imobiliar pe un teren ultracentral de 1.600 metri pătrați, aflat la intersecția străzilor Arcu – Gându. Aici urma să fie construită o clădire înaltă de birouri. Însă, proprietarii de la blocul Tarom au sărit și au reușit să se opună proiectului. Mai mult, în zona menționată, noul Plan Urbanistic General (PUG) al Iașului prevede o pasarelă care să lege zonele Copou – Gară. Apoi, Adăscăliței a schimbat strategia. Primăria Iași i-a emis o autorizație de construire pentru amenajarea unei parcări private. Obiectivul este finalizat, fiind vorba de 65 de locuri de parcare cu plată. Adăscăliței încasează chirie și pentru clădirea unde funcționează Oficiul Registrul Comerțului (ORC) Iași, situată în imediata vecinătate a parcării.

Adauga un comentariu