Titlurile zilei

Exclusiv! Ieșeancă, dată în judecată în urma unor postări de pe un cont de Facebook! Daune morale de mii de euro cerute de reclamantă!

Publicat: 28 feb. 2020

Două femei au ajuns în fața instanței de judecată, în urma unor divergențe și a unor postări pe Facebook. Reclamanta, care este din județul Dolj, le cere magistraților să o oblige pe pârâtă, din județul Iași, la plata unor daune morale de mii de euro. „Trăim într-o societate civilizată, iar postările făcute pe Facebook sunt considerate a fi în spațiul public”, a precizat ieri avocata care o reprezintă pe reclamantă

Dosar incendiar, pe rolul instanțelor ieșene! Astfel, Florentina R. a decis să o acționeze în judecată pe Mariana T., solicitându-le magistraților ieșeni să o oblige pe aceasta din urmă la plata unor despăgubiri morale.
Acțiunea a fost depusă recent la Judecătoria Iași, iar acum urmează ca instanța să stabilească un prim termen al litigiului, după care magistrații vor asculta ce au de spus ambele părți implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Cum a pornit scandalul

Reclamanta, originară din județul Dolj, a relatat că a avut o relație cu un bărbat, care s-a încheiat, iar, ulterior, fostul iubit a ajuns să fie împreună cu pârâta din acest caz. Mai mult, potrivit reclamantei, Mariana T., originară din județul Iași, ar fi creat un cont pe Facebook, iar, pe contul respectiv, ar fi făcut mai multe postări denigratoare la adresa Florentinei R.

„Mi-a fost încălcat dreptul la onoare și la demnitate”, a menționat reclamanta în cererea adresată instanței de judecată. În plus, aceasta a subliniat că solicită daune morale în valoare de 5.000 de euro de la „rivala” ei.

De asemenea, avocata care o reprezintă pe reclamantă a menționat că postările de pe rețeaua de socializare au fost făcute de pe două adrese.

„În urmă cu ceva timp, între clienta mea și pârâtă ar fi apărut unele divergențe. În urma acestor divergențe, pârâta a dus o adevărată campanie de denigrare a clientei mele, susținând că face tot felul de lucruri ce nu pot fi reproduse. Trăim într-o societate civilizată, iar postările făcute pe Facebook sunt considerate a fi în spațiul public. De altfel, avem și jurisprudență în acest sens. Din informațiile pe care le dețin, doamna respectivă a făcut acele postări atât pe adresa proprie de Facebook, cât și de pe o altă adresă”, a declarat ieri avocata Andreea Raluca Apostol din București.

Potrivit acesteia, acțiunea a fost formulată la Judecătoria Iași, deoarece ultimul domiciliu al pârâtei este în județul Iași, chiar dacă cele două, reclamanta și pârâta, se află pe teritoriul Italiei.

Daune după o despărțire pe rețeaua de socializare

Amintim că, în urmă cu mai bine de un an, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au obligat o femeie la plata unor despăgubiri, după ce soțul ei a aflat de pe Facebook că a fost părăsit.
Astfel, femeia a fost obligată la plata unor daune morale în valoare de 2.000 de lei, în urma divorțului de fostul soț.
Totul a pornit în urmă cu trei ani, când femeia a plecat din locuința comună, iar soțul a aflat de pe rețeaua de socializare că aceasta ar fi mers în străinătate cu un alt bărbat.
Femeia care își părăsise domiciliul conjugal a postat pe Facebook fotografii împreună cu cel cu care plecase în străinătate, spunând că au o relație.
În fața instanței, ieșeanul a susținut că nu au existat neînțelegeri între cei doi, însă femeia a afirmat că ar fi fost agresată, nereușind să dovedească acest lucru.

Adauga un comentariu