Local

Exclusiv! Liderul clanului Corduneanu, la un pas de libertate! Astăzi s-ar putea decide totul!

Publicat: 07 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Exclusiv Liderul clanului Corduneanu la un pas de libertate Astăzi s-ar putea decide totul

Costel Corduneanu ar putea fi lăsat în libertate de judecători, chiar de astăzi. Magistrații de la Judecătoria Drobeta- Turnu Severin analizează cererea de liberare condiționată formulată recent de liderul clanului Corduneanu. Acesta din urmă a obținut deja o victorie, după ce o altă instanță a aprobat contestația la executare făcută de liderul clanului Corduneanu

Liderul clanului Corduneanu ar putea fi pus în libertate chiar astăzi de către judecători. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Drobeta- Turnu Severin au amânat pentru astăzi soluționarea cererii de liberare condiționată formulată de către Costel Corduneanu.
Între timp, Tribunalul Mehedinți a admis contestația la executare făcută tot de liderul clanului Corduneanu.

„Instanța admite cererea de contestație la executare formulată de petentul-condamnat Corduneanu Constantin, în prezent deținut în penitenciarul Drobeta- Turnu Severin”, au precizat magistrații.

Mai exact, aceștia au constatat că infracțiunile din două dosare sunt concurente și că liderul clanului Corduneanu a executat mare parte din pedeapsa de trei ani de detenție, pe care o primise la finele lunii ianuarie a acestui an. În concluzie, Costel Corduneanu ar putea fi lăsat în libertate chiar de astăzi.

„Noi am formulat mai multe solicitări, dar ne-am retras-o pe cea de la Tribunalul Maramureș, deoarece rămăsese fără obiect. Asta, deoarece Tribunalul Mehedinți ne-a admis contestația la executare și a fost luată în calcul și o altă perioadă petrecută în detenție de clientul meu. Mâine este programat termenul pentru cererea de liberare condiționată, la Judecătoria Drobeta- Turnu Severin. Eu cred că solicitarea va fi admisă, deoarece clientul meu a executat mare parte din pedeapsa primită”, a declarat ieri avocatul clujean Alexandru Rîșniță, cel care îl reprezintă pe Costel Corduneanu.

Costel Corduneanu a cerut să fie lăsat în libertate

Liderul clanului Corduneanu le-a cerut judecătorilor să constate concursul de infracțiuni în cazul său. Acesta a mai solicitat ca instanța să verifice faptul că a executat deja mai bine de două treimi din pedeapsa de trei ani de închisoare. Aceasta a fost aplicată la începutului anului de către Curtea de Apel Cluj.
În plus, liderul clanului Corduneanu a cerut liberarea condiționată, pentru a se putea întoarce acasă, la familie. El este încarcerat în Penitenciarul Drobeta Turnu Severin.

„Clientul meu a fost mutat din Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași, în celălalt capăt al țării, la Penitenciarul Drobeta- Turnu Severin. A fost cam neclar motivul, dar ni s-a transmis că ar fi fost vorba despre supra-aglomerarea din unitatea de detenție ieșeană. Mutarea constituie și motivul pentru care am depus cererea la Judecătoria Drobeta- Turnu Severin”, a adăugat avocatul Alexandru Rîșniță.

Conform Codului penal, „perioada în care o persoană a fost supusă unei măsuri preventive privative de libertate se scade din durata pedepsei închisorii pronunțate. Scăderea se face și când condamnatul a fost urmărit sau judecat în același timp sau în mod separat, pentru mai multe infracțiuni concurente, chiar dacă a fost condamnat pentru o altă faptă decât cea care a determinat dispunerea măsurii preventive”.
Costel Corduneanu a fost trimis în judecată și arestat preventiv în cele două dosare paralele pentru comiterea unor infracțiuni concurente, fără însă ca Tribunalul Maramureș să dispună deducerea tuturor perioadelor de reținere și arestare preventivă efectuate.

Achitări pentru membrii clanului Corduneanu

Pe 30 ianuarie, Curtea de Apel Cluj a decis condamnarea a trei inculpați în dosarul în care erau acuzați 27 de membri sau apropiați ai clanului Corduneanu. Printre cei trei condamnați s-a aflat și Costel Corduneanu. Acesta a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare.
În momentul în care s-a predat la sediul IPJ Iași, liderul clanului Corduneanu a afirmat că va merge la închisoare, unde va sta câteva luni, apoi va cere liberarea condiționată.
Amintim că, pe 5 iulie 2010, procurorii DIICOT Iași au dispus trimiterea în judecată a 27 de inculpați, care ar fi făcut parte din gruparea cunoscută sub titulatura de „Clanul Cordunenilor”.

„Constituită inițial pe criteriul apartenenței familiale, structura a devenit treptat o rețea de tip mafiot, în care elementele de comandă aparțineau membrilor familiei Corduneanu, iar palierul de execuție era asigurat de către ceilalți membri ai grupului. Liderul incontestabil al acestei structuri este inculpatul Constantin Bogdan (Costel Corduneanu), care, raportat la statutul său de sportiv de mare performanță, dar și de faptul că este cel mai în vârstă dintre membrii familiei Corduneanu, a dobândit un ascendent incontestabil asupra tuturor membrilor grupului. Rețeaua de criminalitate transfrontalieră Corduneanu dispunea de multiple extensii și legături atât în plan intern – palierul mediilor criminale de pe raza altor județe, dar și pe teritoriul altor state – Republica Moldova, Italia, Spania, Austria, Germania și Irlanda”, au spus procurorii DIICOT.

Adauga un comentariu