Titlurile zilei

EXCLUSIV! Managerul unui spital din Iași, orbit complet de lupta pentru funcție! A convocat o întâlnire interzisă și le-a dat coronavirus la medici! A obligat o subalternă bolnavă să vină!

Publicat: 15 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
EXCLUSIV Managerul unui spital din Iași orbit complet de lupta pentru funcție A convocat o întâlnire interzisă și le-a dat coronavirus la medici A obligat o subalternă bolnavă să vină

Ce nenorocire a putut crea acest medic în unitatea medicală pe care o poate conduce? Cu bună știință a adus coronavirusul în spital, doar pentru a se asigura că rămâne manager. Lupta pentru funcție l-a orbit cu totul și nu a mai ținut cont că pune în pericol viața tuturor. A chemat la serviciu un angajat care avea coronavirus și a transmis virusul și altor colegi. Acesta s-ar putea alege cu dosar penal, iar imaginea lui ar putea fi pătată pentru totdeauna.

Un manager de spital din Iași se face vinovat de răspândirea coronavirusului cu bună știință în unitatea medicală pe care o conduce. Din disperarea de a-și prelungi mandatul, acesta a convocat consiliul de administrație, deși îi era interzis acest lucru. Din consiliu făcea parte și șefa Serviciului de Resurse Umane, Normare, Organizare, Salarizare (RUNOS) care era infectată cu coronavirus. Managerul știa că femeia prezintă simptomele specifice coronavirusului, dar a insistat să fie prezentă. Aceasta a infectat și alte cadre medicale care au fost transferate de urgență la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. Fostul director al Direcției de Sănătate Publică Iași a fost și el prezent la întrunire. În urma anchetei epidemiologice, managerul s-ar putea alege cu dosar penal, iar fapta sa i-ar putea afecta cariera.

Dosar penal pentru acest manager?

Situație tragică la Spitalul Municipal Pașcani din județul Iași. Managerul unității medicale, Daniel Bechir, medic chirurg generalist, s-ar putea alege cu dosar penal, după ce a convocat consiliul de administrație deși îi era interzis acest lucru. Săptămâna trecută, dr. Daniel Bechir a contactat persoanele care fac parte din consiliul de administrație, pentru a-și prelungi mandatul de manager la unitatea medicală mai sus menționată. Printre cei care fac parte din consiliu este și șefa RUNOS, care i-a explicat acestuia că are febră și nu se simte bine. Surse ale redactorilor Cotidianului „Bună Ziua Iași” au confirmat faptul că managerul a insistat ca aceasta să fie prezentă, în ciuda faptului că avea simptomele specifice coronavirusului. Aceasta a ascultat ordinul superiorului ei și, drept urmare, a infectat și alte cadre medicale.

Șefa RUNOS a îmbolnăvit alte șase persoane. Câte mai urmează a fi depistate?

Ieri a început una dintre cele mai ambigue anchete epidemiologice din regiunea Moldovei, la Spitalul Municipal Pașcani, după ce șefa RUNOS a îmbolnăvit patru cadre medicale de la Unitatea de Primiri Urgențe, un medic infecționist și un alt medic. Singurul care poate fi tras la răspundere în acest moment pentru răspândirea virusului este managerul spitalului. Toate persoanele infectate sunt în acest moment internate la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. Ancheta epidemiologică a fost deschisă luni (n.r.- 13 aprilie) de către medicul epidemiolog al unității medicale. DSP Iași a trimis o echipă de epidemiologi pentru a contribui la efectuarea anchetei. Din datele obținute până în acest moment, dr. Daniel Bechir este tras la răspundere pentru răspândirea bolii cu bună știință.

A ignorat regulile, doar pentru a-și păstra funcția

La nivel local, pe perioada pandemiei, s-a decis sistarea întâlnirilor cosiliilor de administrație din unitățile medicale, pentru evitarea răspândirii coronavirusului. De acest lucru era înștiințat și managerul Spitalului Municipal Pașcani, care, în ciuda acestei decizii, a întrunit mai multe persoane care să-i confirme faptul că va rămâne manager. Această faptă l-ar putea costa extrem de scump. Norocul său a fost că multe dintre persoanele care făceau parte din consiliul de administrație nu s-au prezentat la întâlnire ca urmare a deciziei locale pe care o cunoșteau temeinic. Din consiliu făcea parte și fostul director al DSP, dr. Liviu Stafie. Acestuia i-au fost recoltate probele și, din fericire, rezultatul testului COVID-19 a ieșit negativ.

Același scenariu ca în Suceava?

Ancheta începută luni la Spitalul Municipal Pașcani se preconizează a fi una de lungă durată. Urmează o perioadă aglomerată pentru medicii epidemiologi ai DSP Iași. Vor fi anchetați contacții direcți ai persoanelor depistate pozitiv. Vorbim aici de colegi, dar și de familiile acestora. Având în vedere faptul că medicii care au fost diagnosticați pozitiv la infecția cu coronavirus au mers la locul de muncă, dar și acasă neștiind că poartă virusul, medicii epidemiologi îi vor testa pe toți, inclusiv pe pacienții care au interacționat cu aceștia. Începând de luni (n.r.-13 aprilie) s-a început recoltarea probelor la contacții direcți, iar acest proces va continua și zilele viitoare. Un lanț al slăbiciunilor ar spune unii. Așa și este, având în vedere situația dramatică și asemănătoare din Spitalul din Suceava. Spitalul Municipal Pașcani și-ar putea scrie povestea după același scenariu. Ceea ce urmează rămâne de stabilit în urma anchetei epidemiologice efectuate de către reprezentanții DSP Iași.

Adauga un comentariu