Local

EXCLUSIV: Peste sapte milioane de lei, cerute de Comcereal de la stat! Societatea a dat in judecata Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura

Publicat: 01 oct. 2019
1

@ Comcereal SA Vaslui le cere judecatorilor ieseni sa oblige APIA la plata unei dobanzi de 0,02 la suta pe zi de intarziere la achitarea subventiilor pentru sectorul zootehnic

Reprezentantii SC Comcereal SA Vaslui au decis sa apeleze la instantele din Iasi, pentru a recupera o suma importanta de bani. Astfel, firma a dat in judecata Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA) si Centrul Judetean APIA Vaslui, solicitandu-le magistratilor din cadrul Curtii de Apel Iasi sa oblige cele doua institutii la plata sumei de 7.095.091 de lei. Acum, urmeaza ca instanta sa stabileasca un prim termen al litigiului.

Potrivit firmei reclamante, care se afla in stare de insolventa si este reprezentata prin administratorul special si administratorii judiciari, suma ceruta in instanta ieseana reprezinta dobanzile fiscale aferente sumei de 18.932.986 de lei.

Vezi si: Dezastru lasat in urma de o mare companie agricola: Sute de familii din Iasi au ajuns in fata judecatorilor ca sa-si recupereze banii

Reclamantii au precizat in fata instantei ca, pe data de 15 aprilie 2014, Comcereal a formulat cererea unica de plata pentru sectorul zootehnic si declaratia de suprafata aferenta anului 2014. Dar, in martie 2015, APIA Vaslui a sanctionat retroactiv Comcereal cu reduceri de 20, 50 si, respectiv, 100 la suta la platile aferente anilor 2012, 2013 si 2014.

"Sanctiunile aplicate de APIA Vaslui au fost desfiintate de instanta, prin decizii definitive. Ulterior, APIA a achitat in transe, pe 24 si 30 aprilie 2019, subventia pe 2014, respectiv suma de 18.932.986 de lei. Pe 22 iulie 2019, am cerut plata dobanzii aferente pentru acea suma", au afirmat reclamantii.

De partea cealalta, reprezentantii APIA Vaslui le-au raspuns ca nu vor achita acele dobanzi, pe motiv ca nu exista o sentinta definitiva in acest sens.

"Este vorba despre un refuz abuziv, deoarece, potrivit dispozitiilor legale, acordarea dobanzilor se face la cererea expresa a contribuabililor, nu in urma emiterii vreunei sentinte a instantei", au incheiat reclamantii.

Comentarii
Adauga un comentariu