Local

Exclusiv! Posibil focar de COVID-19 la Institutul de Psihiatrie Socola! Doctorul Șerban Turliuc şi un asistent medical, depistaţi pozitiv cu coronavirus

Publicat: 05 iun. 2020
Posibil focar de COVID-19 la Institutul de Psihiatrie Socola

UPDATE: Toți pacienții din pavilionul Wingler din cadrul Institului de Psihiatrie Socola au fost testati iar rezultatele sunt negative. Pacienții vor fi retestati peste 7 zile, conform protocolul. Medicii, managementul Spitalului așteaptă rezultatul celui de al treilea test al medicului Ștefan Turliuc pentru ca al doilea test a ieșit negativ deși primul era pozitiv și avea simptome specifice Covid-19. În urma celui de al treilea rest se va depista dacă el este sau nu infectat cu virusul. Totodată, el a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași întru salon inițial cu un pacient infectat cu coronavirus. Riscurile ca el sa fie infectat din nou cu coronavirus sunt mari.

Posibil focar de COVID-19 în Iaşi. Doctorul Șerban Turliuc de la Institutul de Psihiatrie Socola, împreună cu un asistent medical, au fost depistaţi pozitiv la infectarea cu COVID-19.

Virusul a fost adus din exterior. DSP Iaşi a pornit o anchetă epidemiologică

Doctorul Șerban Turliuc şi un asistent medical au fost depistaţi pozitiv la infecarea cu COVID-19, amândoi lucrează la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi. Conform surselor EXCLUSIVE BZI.RO, doctorul şi asistentul au adus virusul din exteriorul spitalului. Doctorul Şerban Turliuc este şi preşedintele Consiliului de administraţie al Institutului Socola din Iaşi.

Institutul de Psihiatrie Socola poate deveni un focar de COVID-19

Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi poate deveni un focar de infectare cu COVID pentru că sunt pavilioane deschise şi riscul de îmbolnăvire este unul mare. Direcţia de Sănătate Publică din Iaşi a demarat o anchetă epidemiologica. Conform surselor BZI.RO, medicul a adus virusul din exterior. Riscul de infectare a pacienţilor este unul enorm, mai ales din cauza faptului că medicul a participat la raportul de gardă pe salon. În acest fel, probabilitatea că multă lume să fie infectată este uriaşă.

Virusul a fost adus din exterior. Institutul de Psihiatrie Socola are protocoale pentru împiedicarea răspândirii COVID-19

Institutul de psihiatrie Socola are, în prezent, protocoale serioase privind împiedicarea răspândirii cu COVID-19. Până acum, în institut, nu a fost depistat niciun pacient cu COVID-19, semn că protocoalele au fost extrem de bune. Totuşi, virusul a pătruns din exteriorul spitalului.  Doctorul Șerban Turliuc şi un asistent medical a fost depistaţi cu COVID-19 . Soţia doctorului Turliuc este medic la Neurochirurgie.  Doctorul avea de trei zile febră, ieri a ieșit pozitiv la testul rapid, iar astăzi s-a confirmat și cu testul PCR.

Inconsiență crasă din partea medicului. De trei zile cu febră, se plimbă liber prin spital

Medicul a dat dovadă de inconștiență crasă ținând cont de faptul că este medic!! şi că de trei zile se simţea rău, avea febră şi stări specifice de COVID-19. Acesta a ales să ţină raportul de gardă, să umble prin public şi să pună în pericol santatea lui, a pacienţilor, şi a tuturor ieşenilor cu care a intrat în contact. Este cu absolut şocant faptul că soţia lui este şi ea medic la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Cum o familie de medici poate să se comporte atât de inconştient? Medicul ar trebui dus cu izoleta de urgenţă la Spitalul de Boli Infecţioase. Desigur, o anchetă disciplinară ar trebui să fie pornită.

S-a recomandat suspendarea raportului de gardă. Doctorul Turliuc s-a opus

Deși fostul director medical,  a recomandat încă din martie suspendarea raportului de Gardă cu număr mare de persoane, Turliuc s-a opus și raportul a continuat cu prezenţa unui număr mare de persoane (peste 50). Deşi pe perioada stării de urgenţă întâlnirile cu peste trei persoane era interzis şi până în prezent.

Câţi angajaţi sunt la Institutul de Psihiatrie Socola

Institutul de Psihiatrie Socola este sigurul institut de profil din România. Cel mai mare dezavantaj este reprezentat de construcţia clădirii. Fiind o clădire veche, saloanele în care sunt internaţi pacienţii sunt mari şi pot găzdui un număr ridicat de persoane. Situaţia este una gravă ţinând cont de faptul că, în Institut, sunt internate multe persoane care au diverse comorbilitati.  La Institutul Socola sunt 1100 de angajaţi.

Comentarii
 • Da . Asa este . Se musamalizeaza . Probabil liderul de sindicat stia si el prea multe … si cum o mana spala pe alta …ramane ca in tren .

 • Pai cum se poate sa se treaca de scutul Covid19 reprezentat de Dr Prepelita? Tocmai am aflat din articol ca scutul s a spart si de fapt e o banala sita scutul si toate kakaturile facut de comandamentul vietii. La supermarket si la terase nu te lasa daca ai 37,3 dar la socola poti venii 3 zile la servici si nu te intreaba nimeni nimic. Pt pacienti bataie de joc, fara vizitatorii fara pachete fara internari, nimic pt pacienti dar salariile sunt complete. Dosar penal pt Zadarnicirea bolilor din culpa. Ca medic si asistent nu poti spune ca nu stiai ca ai temperature peste 37 trei zile la rand si sa nu iti pui intrebari

 • De acord cu cetateanul de mai sus. Bosorogul asta senil care crede ca face ce vrea la spitalul ala si se crede buricul pamantului nu are voie sa scape fara dosar penal. Ce a facut el e crima cu premeditare. Orice persoana care se va infecta la spital si va muri va fi din cauza acestui individ. Figurile, talentele si aerele le are la cote inalte. Responsabilitatea ca si medic e insa ZERO. Sa ii fie rusine !

 • Auzi, cetățeanu stai sa vezi mușamalizare, de ce????? Pt ca asistentul este coleg de pavilion și încă unul din cei agreați de cele 2 avertizoare de integritate, adică pavilionul de cronici a spitalului unde una dintre avertizoare de neintegritate este coordonatoare cu drepturi absolute asupra pavilionului, bineînțeles ilegal, cu forța pt ca ia cerut managerului acesta calitate, de coordonator… cealalta golanca umbla toată ziua prin spital cu atitudine de interlop jegos și se da mare personalitate și colaboratoare dea dl manager. Mai grav este ca sta toată ziua și prin blocul alimentar bot în bot cu țiganca coordonatoare la mâncat, fumat și băut cafele. Asistentul confirmat covid are amanta în alt pavilion al spitalului (sper sa declare), medicul confirmat are amanta în alt pavilion (sper sa nu uite sa declare), este și președinte CA și comandat, general și împăratul Braziliei dar totuși trist, ca iată a trecut covidul de dna Covid Killer (dr prepeliță) și tocmai unde????? Na, Dumnezeu lucrează prin oameni! Și, da totul se va mușamaliza

 • Asta doctor???? Turliuc este la propriu un Kriminal!!!! Experimentează tratamente pe pacienții psihici utilizând doze uriașe cu mult peste valorile legale.. Transforma pacienții în legume… În urma cu 2 sau 3 ani a avut un deces în secție din aceasta cauza…dar totul s-a mușamalizat… ALOOO.. COLEGIUL MEDICILOR VERIFICAȚI!!!!

 • bai,vedeți ca omul s a îmbolnăvit și acum ii dați in cap ca cică e criminal,hai sictir,duceți va la el in fata după ce se tratează cu același tupeu de inculți bai maimuțoilor.

 • haha ma uit in comentarii și văd numai romani clasici coaie,dau in cap când văd ca cnv e la pământ și tari in spatele tastaturii ca in rest niște p¥zde,bai astia tari in gura,ziceți astea f2f nu in comentarii pe bzi..

 • Cracc, ești la fel de analfabet, cum e Jurist…Sunteți atât de dobitoci, și lipsiți de carte, încât nu vă dați seama de greseli! E problema voastră!

 • bai socolika îmi dau seama ca ești un ofticat da’ nici chiar așa de idiot sa ti dorești ca cineva sa moara,ba chiar sa zici „dorim”,de-asta ba nu evoluează țara asta,din cauza frustraților ca tine.hai te pup

 • a da plus ca am uitat sa mai scriu ceva,care „dorim” ca toate comentariile astea care sunt asemănătoare pot sa jur ca sunt scrise de același imbecil

 • Daca ati depistat 2 pozitivi asimptomatici de…atentie ….gripă cu SARS COV 2,(nu de Covid,ca v-ati obisnuit sa etichetati flaimucii
  Covid separat,ca pe nușce cancer),gata ,e ,,focar”?…Marș Arafat&Co!

 • A avea temperatura 37,5 nu inseamna neaparat ca esti infectat cu covit , ceea ce s a dovedit ulterior , dr Turliuc dupa multe teste repetate s a dovedit ca e covit NEGATIV iar dr Dorabat si a cerut scuze lui si familiei sale pentru ,,greseala ” ! Ma intreb cati nefericiti carora li s a facut un singur test , au fost ,,depistati ” pozitivi , au fost internati, au stat intr un spital cu bolnavi de covit unde poate s au infectat cu adevarat ! Ma intreb ca medic in ROMANIA mai exista secretul profesional al dosarului medical al pacientului ? Daca el este inca de actualitate (ca in orice tara civilizata ) atunci doctorul Turliuc poate da DSP ul in judecata la fel si ziarul dumneavoastra ! Incercati ,,domnilor” sa intrati in Europa si nu uitati ca in Europa occidentala oamenii depistati pozitivi cu covit sunt rugati sa stea acasa !!!

 • Un medic din diaspora, mai usor cu pianul ca in curand plea a pe scari la vale. Inainte sa dea in judecata pe cineva ar trebuie sa se dea pe el. Daca astea trei zile cat a avut temperature statea acasa si nu venea la servici nu avea nimeni treaba cu Dr Turliuc si nu aparea in presa tot scandalul. Punctul 2, ca are doua teste negative si sta acasa Arata musamalizarea cazului, a intervenit sotia cu fratele fostului procuror Eva, varul Calin Simeria si altii… De ce fac acest afirmatii? Asistentul depistat impreuna cu Dr Turliuc nu a beneficiat si el de teste suplimentare, scuze publice etc. si se va trezi cu_n dosar penal pt zadarnicirea bolilor. Acum ai inteles domnule Dr din diaspora smenul facut? A fost sa il salveze pe Turliuc si la 2 teste pozitiv cu 2 teste negative e cam remiza si victorie. Plus ca minciunea ca testele initial au iesit pozitiv pt ca au fost colectate gresit analizele nu sta in picioare. Poti sa gresesti colectarea analizelor si sa fii pozitiv si sa iasa negative, dar invers e imposibil doar daca cineva a pus virusul cu mana ca Maradona sa iasa analizele pozitive.

  Ps : stiu ca ne credeti prosti dar nu suntem toti precum ne credeti, aviz amatorilor care citesc legile pe diagonala

 • Numai fraierii raman „pozitivi” toti dr gasiti initial ca infectati s-au insanatosit instantaneu -vezi si cazul sotilor Miron.cand virulul realizeaza ca a ajuns la un dr dispare insantaneu.

 • Era si cazul sa il scoata sanatos. Totul se sterge cu buretele ca si cazul de luna trecuta cu asistentul. Putin tam tam la inceput si dupa gata.

 • ,,Domnule ” CETATEAN , se vede ca ura fata de doctori in societatea romaneasca a ramas aceeasi ca acum 30 de ani ! Va doresc sa ramaneti sanatosi cu totii sa nu aveti nevoie de cei pe care ii huliti !

Adauga un comentariu