Local

Exclusiv! S-a propus exmatricularea lui Cristi-Mădălin Cerbu, studentul care a ameninţat cu moartea pe cadrul didactic de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza

Publicat: 03 iun. 2020

Situaţie fără precedent în istoria recentă a Unviersitatii Alexandru Ioan Cuza. Un student a ameninţat un cadru didactic al UAIC. Cristi-Mădălin Cerbu a ameninţat că îi va tăia gâtul unui profesor UAIC.

Ameninţarea a fost filmată, iar Cotidianul Bună Ziua Iaşi a intrat în posesea videoclipului.

Facultatea de Informatică din cadrul UAIC a propus exmatricularea studentului

Reuniţi azi, 3 iunie 2020, într-o şedinţă, conducerea Facultăţii de Informatică din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza a propus exmatricularea lui Cristi-Mădălin Cerbu. Deşi există propunerea, decizia finală va fi luată de conducerea Universităţii Alexandru Ioan Cuza.

”Chiar dacă astăzi nu aveam o şedinţă programată expres pentru a discuta cazul studentului care a făcut ameninţările cu moartea, am introdus pe Ordinea de Zi şi cazul lui. Astfel, atât eu cât şi colegii mei, am decis să facem propunerea de exmatriculare. Conducerea Universităţii Alexandru Ioan Cuza va urma să decidă asupra propunerii de exmatriculare” a declarat decanul Facultăţii de Informatică Iaşi, conf. univ. dr. Adrian Iftene.

Studentul nu se mai poate reinmatricula in cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza

” Vreau să remarc atitudinea pozitivă a colegilor studenţi din comisie. Aceştia au dezaprobat ceea ce studentul a făcut. Am vorbit cu tânărul implicat. Şi-a recunoscut fapta şi şi-a dat seama de greşeală pe care a făcut-o. Mie personal mi-a trimis un email în care îşi cerea scuze faţă de mine, conducerea universităţii şi faţă de profesorul în cauză. Totuşi, studentul a înţeles decizia pe care noi am luat-o.

Cel mai probabil, studentul a făcut acest lucru din teribilism. Studentul era supărat pentru că soluţia lui nu ajunsese pe canalul pe care trebuia să apară, iar notă a întârziat să vină. Titularul de curs a afirmat că urma să corecteze soluţiile care ajunsese pe alte canele decât cele principale. Situaţia este una nouă şi nu ştiu dacă va putea fi reexmatriculat şi eu m-am întrebat acest lucru. Din câte ştiu eu, regulamentul de exmatriculare are mai multe litere. Dacă exmatricularea va fi încadrată în litera pe care noi am propus-o, este posibil ca studentul să nu poată să se mai înscrie la Universitatea ” Alexandru Ioan Cuza”. Pofesorul a depus o plângere la poliţie. Eu personal nu am primit amenntari şi nici nu am auzit că vreun coleg de-al meu să fie ameninţat cu moartea.”

Studentul regreta incidentul şi susţine că totul a fost o glumă

Studentul Cristi-Mădălin Cerbu a postat recent un clip în care îşi cere scuze pentru declaraţiile făcute şi explică faptul că totul a fost o glumă şi că a realizat prea târziu faptul că glumă este una exagerată. Acesta şi-a cerut scuze conducerii Universităţii Alexandru Ioan Cuza, dar şi profesorului în cauză. Totuşi, drd. Abel-Albert Policiuc a hotărât să depună o plângere penală pentru ameninţări cu moartea.

Comentarii
  • EXMATRICULAREA ! fara nicio discutie e un pericol public , va dati seama ce ar face asta pana in anu 3 daca ii merge acum ? va dati seama cum isi terorizeaza colegii , el face stat in stat , ameninta , asta si intr un camin este extrem de periculos. un mic crduneanu in devenire . FII sa scape repejor de el , e de pe la galati sa se duca invartindu se la masa acasa sa injure din balcon cat vrea el , esti o rusine de om cerbuletule . Domnul decan de la onfo a luat cea mai corecta si sigura decizie , benefica tuturor inclusiv incornoratului .

  • generatia care se considera nedreptatita si daca ii gainateaz o cioara . indivinu nu are nicio scuza . putea sa ii scrie mail decanului daca era o problema , omul raspunde , stiu caz concret cand studentul a scris mail oficial decanului de lainfo si omu a raspuns civilizat si in timp util si toate s au rezolvat. nu e treaba decanului daca n-a nimerit el canalu, da zic , ca solutie in extremis , scrii , frate la decanat , amenintarea cu moartea arata un comportament mai degraba spre patologic . avem socola ptr astia nervosii cu cutzit . avem di tatii aici la iasi . nu trebuie reprimit la cuza este un pericol social individul

  • Ce glumă , domnule? Exmatriculat fără drept de apel!!! Chiar reprezintă un mare pericol pt oricine intra in contact cu el! Are probabil doar 19-20 de ani! Universitatea vă scăpa de multe scandaluri odată cu acest monstru! Nu vb doar de faptul că ar trebui să aibă un minim RESPECT pt un profesor universitar, ci și de înclinația acestui muchia încă pt violență extremă! Poliția ar trebui să se autosesizeze în legătură cu paravanul acela! Părinții acelui individ i-au furnizat o astfel de armă? Individul are probleme psihice, oricine are o atitudine neconformă cu dorința lui vă avea parte de violență! Profesorul ar putea sa-l dea în judecată! Felul în care ” îngaimă” niste scuze abia șoptite din vârful buzelor , total diferit de convingerea cu care își profera amenințarea arată că e departe de a avea vreo părere de rău! Nicidecum! Probabil, au realizat părinții că odrasla lor nu va mai putea frecventa nici o facultate din cadrul Universității Iași și l-au forțat să ceară scuze! Nu are convingere deloc!!! Dacă nu va fi pedepsit cum trebuie va crea un precedent și pentru alți teribiliști!

  • Un kkat care nu numai că e clar că trebuia dat afară, dar ar trebui si închis vre o 3 ani cap coadă! Unde se trezește el?! Pe ogor la măsa?! Nu e decât un jeg ordinar! Un infractor. Un golanete! Afară in rasa măsii si la pușcărie nesimțit ordinar!

  • Curățenie exemplară, ăsta-i cuvântul de ordine! Astfel de ”gunoaie” nu au ce căuta într-o instituție de învățământ. Astfel de ”glume” să le facă cu prietenii sau în familie. De la zis până la făcut nu mai e decât un pas. Cred că câteva luni ar putea ”juca” și la Dinamo, ca să-i fie învătare de minte, de reeducare nu mai vorbesc, este tardiv.

Adauga un comentariu