Local

Exclusiv! Scandal între rude, din cauza unui gard! „Mi-a distrus vița-de-vie, un cireș și un prun!”

Publicat: 07 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Exclusiv Scandal între rude din cauza unui gard Mi-a distrus vița-de-vie un cireș și un prun

Un bărbat și o femeie se judecă din cauza unui gard ridicat recent pe un teren. În vreme ce femeia susține că gardul a fost ridicat pe terenul ei, bărbatul neagă acest lucru. Reclamanta a făcut și o plângere penală pe numele rudei sale, pentru distrugere și strămutarea semnelor de hotar

Două persoane din județul Iași au ajuns în fața magistraților, din cauza unui gard. Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău au admis acțiunea formulată de către Maria Ponor.

„Instanța admite cererea de ordonanță președințială formulată de reclamanta Ponor Maria în contradictoriu cu pârâtul Ponor Mihai. Obligă pârâtul să sisteze lucrările de edificare a gardului situat în satul Fetești, comuna Scobinți, până la rămânerea definitivă a sentinței civile ce va fi pronunțată în dosarul având ca obiect acțiunea în revendicare imobiliară”, au precizat judecătorii.

Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Plângere penală pentru strămutarea semnelor de hotar

Procesul civil dintre cele două rude a început în luna martie a acestui an. Prin cererea înregistrată pe rolul Judecătoriei Hârlău, reclamanta a solicitat în contradictoriu cu pârâtul ca, pe calea ordonanței președințiale, de urgență, să se dispună sistarea lucrărilor privind edificarea unui gard pe terenul proprietatea reclamantei din comuna Scobinți.

„Pe rolul Judecătoriei Hârlău se află înregistrat un dosar având ca obiect o revendicare imobiliară, între aceleași părți și având aceeași calitate. Acolo, am solicitat obligarea pârâtului să-mi lase în deplină și liniștită posesie suprafața ocupată de acesta din terenul meu. În prezent, pârâtul a inițiat lucrări privind edificarea unui gard, ocupându-mi din nou încă o suprafață de teren. Prin amplasarea gardului, mi se aduce atingere dreptului de proprietare, impunându-se sistarea lucrărilor de edificare până la stabilirea pe cale judecătorească a suprafeței de teren pe care pârâtul o ocupă din proprietatea mea. Prin ridicarea gardului, pârâtul mi-a distrus 16 butași de viță-de-vie, un cireș și un prun, motiv pentru care am formulat împotriva acestuia o plângere penală pentru infracțiunile de distrugere și strămutare a semnelor de hotar”, a menționat Maria Ponor în cererea adresată instanței.

De cealaltă parte, bărbatul nu a formulat întâmpinare, dar a mers în fața instanței, ocazie cu care a subliniat că nu este de acord cu acțiunea formulată, gardul a cărui construcție a început-o fiind situat pe terenul proprietatea sa, care se învecinează cu al femeii, în opinia lui. De asemenea, el a recunoscut faptul că a început edificarea unui gard între proprietatea sa și cea a femeii, precizând că nu a cerut permisiunea acesteia. Mai mult, bărbatul a recunoscut faptul că, anterior, nu existase vreun gard pe amplasamentul pe care a început edificarea acestuia, precizând însă că respectivul gard este amplasat pe terenul proprietatea sa.

Adauga un comentariu