Titlurile zilei

Exclusiv! Scandal la un salon de fițe din „buricul târgului”! Două studente cer daune de zeci de mii de lei! Fetele spun că le-a fost ars părul!

Publicat: 04 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Exclusiv Scandal la un salon de fițe din buricul târgului Două studente cer daune de zeci de mii de lei Fetele spun că le-a fost ars părul

Un salon de înfrumusețare a fost dat în judecată de două surori din orașul Târgu Frumos. Cele două studente cer despăgubiri în valoare de aproximativ 26.000 de lei. Acestea susțin că ar fi fost sluțite de către stilistul salonului când au mers pentru a le fi vopsit părul

Două tinere din orașul Târgu Frumos au decis să dea în judecată un salon de înfrumusețare din municipiul Iași. Astfel, surorile Alisa (26 de ani) și Elena L. (22 de ani) le solicită magistraților din cadrul Judecătoriei Iași să oblige SC Valentino Hair Studio și pe Valentino Beltrano (40 de ani) la plata unor despăgubiri de peste 26.000 de lei.
Acum, urmează ca instanța să stabilească un prim termen al cauzei, după care judecătorii vor asculta ce au de spus părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

„Se rupea în smocuri cât pumnul!”

Reclamantele au povestit în cererea adresată instanței că, în urmă cu mai bine de doi ani, au mers la Salonul Valentino Hair Studio, din zona Târgu Cucu, pentru a-și vopsi părul.

„A fost o experiență traumatizantă și vătămătoare pentru noi, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Pe 15 februarie 2017, am sunat și am făcut o programare pentru vopsirea părului prin tehnica „ombre”, ce presupune aplicarea unei culori mai închise la rădăcina firului și aplicarea unei nuanțe deschise de blond pe lungime”, au afirmat cele două surori.

Acestea au adăugat că au fost programate pentru data de 17 februarie 2017, de la ora 13:00.

„Odată ajunse acolo, Valentino a aplicat vopseaua și oxidantul într-un interval de 10 – 15 minute pe părul Elenei L. Părul a fost întins pe un suport special, în formă de stea. La final, părul a fost învelit în celofan, pentru a lăsa vopseaua să acționeze. Ulterior, Alisa L. a fost preluată de către stilist, pentru aceeași procedură”, au subliniat cele două surori.

Potrivit acestora, la aproximativ zece minute de la aplicarea culorilor, Elena L. a simțit furnicături pe spate, apoi o senzație acută de arsură pe spate, ce penetra atât prosopul, cât și hainele.

„Aveam părul lung, până la șold. Le-am spus stilistului și asistentei sale că simt arsuri, dar mi-au spus să stau liniștită, că nu e vreun motiv de îngrijorare, că totul e normal. Am mai stat aproximativ 10 – 15 minute, dar, când mi-au scos celofanul, părul mi se rupea în smocuri cât pumnul!”, a subliniat Elena L.

Conform acesteia, atât stilistul, cât și asistenta sa aveau niște priviri panicate când au văzut ce se întâmplase.

„La îndepărtarea celofanului ieșea fum!”

Reclamantele au adăugat că stilistul și asistenta lui i-au recomandat tinerei să își pună niște măști de hidratare.

„Părul era ars și cădea. Aceeași senzație am resimțit-o și eu. La îndepărtarea celofanului de pe capul meu ieșea fum”, a menționat, la rândul ei, Alisa L.

Potrivit celor două surori, când a dat stilistul cu peria, s-a observat faptul că firele de păr erau deteriorate masiv.

„În ciuda faptului că eu nu voiam să mă tund, stilistul a început să taie cu un „briceag” porțiunile de păr arse, nefăcând altceva decât să mă sluțească. Ca motivare a celor petrecute, domnul Valentino a spus că nu este culpa lui, că de vină sunt vopselele de păr folosite de noi înainte. Dumnealui a uitat că, la prezentarea noastră la salon, noi aveam părul în regulă. Nu ne-a prezentat niciun fel de scuze, la final ne-a cerut și bani pentru „munca” depusă. Am plătit 600 de lei și nu ne-a dat niciun bon fiscal”, au subliniat reclamantele.

Acestea au mai spus că una dintre surori era studentă, iar cea de-a doua era elevă în clasa a XII-a în momentul în care s-ar fi petrecut incidentul și că au plâns și au avut de suferit deoarece s-au gândit la o reacție negativă din partea colegilor și a cunoscuților cu privire la aspectul lor.

Ele au mai subliniat că mama lor a sunat la studio și a discutat cu administratorii, dar aceștia din urmă ar fi formulat o plângere penală. Ele au dat în judecată studioul și în urmă cu mai bine de doi ani, dar, din cauza plângerii penale, cauza civilă a fost suspendată, iar, mai apoi, a fost constatată perimarea solicitării respective. În plus, Elena L. a susținut că, în 2017, a cochetat cu ideea de a face modelling, dar, din cauza incidentului, ar fi renunțat la visele sale. Mai mult, reclamantele au afirmat că au fost nevoite să cheltuiască sute de lei pentru tratamente care să remedieze situația.

„E o prostie! Nu a avut nimeni câștig de cauză!”

Contactat telefonic de către reporterii cotidianului „Bună Ziua Iași”, Valentino Bragantino a afirmat ieri că nu înțelege de ce reclamantele au apelat din nou la instanțele de judecată.

„E o prostie! Totul s-a încheiat în urmă cu câteva săptămâni la Parchet. Nimeni nu a avut câștig de cauză. În plus, ele au mai dat în judecată salonul în urmă cu aproape trei ani și cererea a fost perimată. Nu înțeleg de ce au dat din nou în judecată. Eu mă consider complet nevinovat”, a declarat ieri cetățeanul italian.

Acesta a mai spus că nu știe de ce au apelat iarăși la instanță cele două tinere, în condițiile în care cauza a fost soluționată la Parchet și niciuna dintre părți „nu a avut câștig de cauză” în vreun fel.

Adauga un comentariu