Actualitate

EXCLUSIV! Situație fără precedent în întreaga Românie! Reprezentanții UPU SMURD din Iași, împreună cu cei din întreaga țară, fac o scrisoare publică în care demască întregul sistem

Publicat: 12 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
EXCLUSIV Situație fără precedent în întreaga Românie Reprezentanții UPU SMURD din Iași împreună cu cei din întreaga țară fac o scrisoare publică în care demască întregul sistem

Reprezentanții UPU SMURD din țară au ajuns la capătul răbdărilor. Aceștia amenință că în cazul în care Raed Arafat va fi demis, vor face grevă! Într-o scrisoare publică, aceștia au dezvăluit lucruri neștiute.

Reprezentanții Unităților pentru Primirea Urgențelor, SMURD și servicii Publice de ambulanță sunt în situație maximă de criză. Aceștia au creat un mesaj comun pe care doresc să îl transmită public, pentru că se simt neascultați. În contextul situației create de afirmațiile referitoare la posibila demitere a dr. Raed Arafat, reprezentanții serviciilor mai sus menționate subliniază riscurile care pot deriva din posibila demitere a acestuia. Din frica de a nu pierde un sistem bine pus la punct, reprezentanții trag un semnal de alarmă și susțin că, de mai bine de zece ani, sistemul creat de Raed este în permanență atacat.

Amenințări aduse la adresa lui Raed

Reprezentanții unităților medicale de urgență coordonate de dr. Raed Arafat susțin că încă din anul 2011 au început să apară amenințări constante la adresa sistemului de urgență, din partea Guvernului. Așa cum spun aceștia, rău-voitorii au început să atace din cauza avântului pe care îl luase sistemul, atât din punct de vedere legislativ, financiar, cât și din punctul de vedere al resurselor umane și materiale.

„Au încercat să limiteze un sistem public puternic pentru a deschide calea unor alternative dubioase, au adus repetate tentative de atac atât la adresa conceptului reprezentat de dr. Raed Arafat, cât și la adresa acestuia. Vrem ca vocea să ni se facă auzită, pentru a trage un semnal de alarmă, dar și pentru a ne ajuta în comunicarea cu anumite personaje către care căile de adresare nu ne sunt accesibile. Pe lângă serviciile pe care le-a oferit, dr. Raed a fost nevoit să se lupte cu toți cei care ne-au atacat”, susțin unanim, într-un comunicat de presă, toți reprezentanții sistemului de urgență din toate orașele din România.

„Acuzațiile sunt niște aberații”

Angajații tuturor Unităților pentru Primirea Urgențelor coordonate de Raed Arafat susțin că, în ultimii ani, au încercat din răsputeri să înainteze propuneri legislative sau propuneri de regulamente, care zac uitate. Angajații povestesc că amenințările primite de Raed Arafat, pentru a renunța la conceptul pe care l-a creat, încearcă să distrugă sistemul.

„Toate acuzațiile care se aduc sistemului sunt niște aberații ale unor jocuri murdare care au un singur rol. Vorbim de rolul de a satisface nevoi economice sau comerciale ale unui grup de oameni care nici măcar nu sunt capabili să ia o decizie, ascunzându-se în spatele unor așa-zise «analize» sau «evaluări».
Noi nu înțelegem ce i se reproșează acestui om! Care sunt acele lucruri, acțiuni sau nonacțiuni de care se face vinovat? Cine sunt cei care se împotrivesc lui Raed Arafat? În final, poate că nu este vorba despre omul Raed, ci despre ce reprezintă el pentru România”, adaugă reprezentanții UPU Smurd din toată țara.

Amenințări de protest!

În documentul semnat în mod electronic de toți angajații UPU din toată țara, se scrie și despre faptul că aceștia consideră că nu sunt ascultați. Argumentează crearea documentului cu faptul că nu sunt ascultați și că fac apel la întreaga Românie să conștientizeze importanța serviciilor de ambulanță pe care le reprezintă, dar și la cei care li s-au împotrivit.

„Stimați domni și doamne, cărora nu ne este permis să ne adresăm alfel, acest sistem a fost construit în 30 de ani. Poate fi distrus, din păcate, în 30 de zile. Nu știm însă pe cine veți pune în loc. Explicați acest lucru României. Explicați cetățenilor prin ce mecanisme va funcționa acest sistem pe care nu l-ați înțeles și nu îl veți înțelege. Lăsați-ne să ne vedem de treabă alături de Raed. În caz contrar, ne rezervăm dreptul la acțiuni de protest care, fără a afecta pacienții, să arate încă o dată faptul că ceea ce avem noi de spus este important”, încheie reprezentanții serviciilor de urgență din toată țara.

Adauga un comentariu