Local

Exclusiv! Un funcționar a pierdut la Iași procesul intentat inspectorilor de integritate

Publicat: 24 oct. 2019

Un funcționar din județul Vaslui a pierdut la Iași procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI). „Instanța respinge cererea formulată de reclamanta Silitra Anișoara în contradictoriu cu pârâtul ANI. Cu drept de recurs”, au precizat magistrații din cadrul Curții de Apel Iași.
Secretarul comunei Lunca Banului le cerea magistraților ieșeni să anuleze raportul de evaluare întocmit de ANI pe numele său. În urmă cu câteva luni, reprezentanții ANI au menționat că au constatat starea de incompatibilitate în cazul unor funcționari publici. Printre aceștia se regăsea și numele Anișoarei Silistră, în calitate de secretar al comunei Lunca Banului, din județul Vaslui, care a fost acuzată de incompatibilitate.
„În perioada 5 mai – 6 iunie 2016, pe durata desfășurării campaniei electorale pentru funcția de primar la alegerile locale organizate pe data de 5 iunie 2016, aceasta nu și-a încetat raporturile de serviciu din funcția publică de conducere, încălcând astfel dispozițiile legale. Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris”, au precizat inspectorii de integritate.
Potrivit celor de la ANI, femeia se numără printre persoanele care au depus la dosar un punct de vedere în susținerea dreptului la apărare.

Adauga un comentariu