Local

Exclusiv! Urmărită și jefuită în buricul târgului! Cardurile și banii au dispărut în câteva secunde din rucsac!

Publicat: 23 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Exclusiv Urmărită și jefuită în buricul târgului Cardurile și banii au dispărut în câteva secunde din rucsac

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus recent trimiterea în judecată a unui individ de 30 de ani. Acesta este acuzat de furt și acces ilegal la un sistem informatic. La audieri, individul a recunoscut comiterea faptelor

Un individ va fi nevoit să ofere explicații în instanță, după ce a fost acuzat de comiterea unei infracțiuni. Așadar, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Daniel Angel Mihai.
Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal, după care magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate pentru a putea lua o decizie în acest caz.

A efectuat plăți contactless

Anchetatorii ieșeni au precizat că individul în vârstă de 30 de ani a fost trimis în judecată sub control judiciar pentru două acte materiale ale infracțiunii de acces ilegal la un sistem informatic, dar și pentru furt.

„În fapt, s-a reținut că, pe data de 27 ianuarie 2020, în jurul orei 10:40, inculpatul a observat și urmărit persoana vătămată ce se deplasa prin Pasajul Hala Centrală, din municipiul Iași, după care i-a sustras din rucsacul ce îl purta pe spate un portofel în care avea suma de 2.000 de lei și două carduri bancare”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Inculpatul a recunoscut săvârșirea faptelor

Conform acesteia, ulterior, individul a folosit fără drept, în modul contactless, cele două carduri, efectuând câte o plată cu fiecare din ele, respectiv la ora 11:09, o plată în valoare de 97,50 lei, și la ora 12:05 – o plată în valoare de 2,50 lei. Cu tot cu suma din portofel, prejudicul total a fost în valoare de 2.100 de lei.

„Audiat în cauză, inculpatul a recunoscut săvârșirea faptelor pentru care a fost cercetat. Facem precizarea că trimiterea în judecată constituie doar o etapă procesuală care, în nicio situație, nu poate înfrânge prezumția de nevinovăție”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Adauga un comentariu