International

Exercițiu militar de amploare găzduit de SUA. Simulează un război cu Rusia în Europa

Publicat: 11 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Exercițiu militar de amploare găzduit de SUA. Simulează un război cu Rusia în Europa
Exercițiu militar de amploare găzduit de SUA. Simulează un război cu Rusia în Europa

Exercițiile comune ale Statelor Unite, Marii Britanii și Australiei, intitulate „Project Convergence”, simulează operațiunile de luptă împotriva trupelor rusești în Europa. Ele au început în deșertul Mojave din Statele Unite, relatează ziarul britanic The Times.

Aproximativ 450 de militari britanici, inclusiv cei din unitatea de elită Rangers, au călătorit în California pentru a participa la exerciții de 14 zile la baza militară Fort Irvine pentru a practica operațiuni de luptă în „peisajul deschis” al deșertului, care „seamănă cu stepele ucrainene”.

Exercițiu militar de amploare găzduit de SUA

Împreună cu ei, militarii din Statele Unite și Australia iau parte la activități de instruire. Activitățile de instruire, potrivit ziarului, „simulează [operațiunile de luptă] în condițiile prezenței trupelor ruse pe teritoriul Europei”.

Ca parte a exercițiilor, se elaborează utilizarea „clusterelor de drone de recunoaștere”, precum și a sistemelor britanice de lansare pentru rachete ghidate, care sunt utilizate pentru a elabora ținte pentru îndrumarea obținută ca urmare a utilizării bombardierelor americane F-35. Scenariul evenimentelor de instruire simulează atât „operațiuni de luptă la sol în Europa”, cât și „conflict pe o insulă din Oceanul Pacific”.

În 2023, evenimente similare de formare vor avea loc în Europa

Centrul american de instruire se întinde pe o suprafață de aproximativ 1,6 mii de kilometri pătrați, pe teritoriul său au fost ridicate modele realiste de așezări și alte facilități de infrastructură, în care „trăiesc” special recrutați „oameni vorbitori de limbă rusă”.

Printre „practicile experimentale” practicate în cadrul exercițiilor, publicația indică, de asemenea, utilizarea imprimării 3D pentru producția de piese de schimb ale forțelor armate străine în domeniu, precum și utilizarea tehnologiilor de procesare digitală pentru o gamă largă de informații colectate de drone pentru a lua decizii de comandă.

În 2023, evenimente similare de formare vor avea loc în Europa, notează ziarul. Germania sau Polonia ar putea fi locul unui exercițiu numit Warfighter, care „reflectă o schimbare în atenția [SUA și Marii Britanii] asupra teatrului european de operații”, conchide publicația.

Adauga un comentariu