International

Exit-Poll Republica Moldova: Se pare că Maia Sandu este noul președinte

Publicat: 15 nov. 2020
Maia Sandu
Maia Sandu

Urnele s-au închis în Republica Moldova în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale. Potrivit rezultatelor preliminare a after-poll-ului telefonic realizat de Comunitatea WatchDog.md și Institutul de Politici Publice rezultatele ar fi astfel:

Maia Sandu – 54,5%

Igor Dodon – 45,3%

Datele nu cuprind rezultatele din Transnistria și din Diaspora.

Prima reacție a Maiei Sandu după câștigarea alegerilor

Candidatul PAS Maia Sandu a declarat că cetățenii trebuie să fie liniștiți și să-și păstreze calmul până când va fi afișat rezultatul alegerilor. În același timp Maia Sandu a mulțumit tuturor cetățenilor pentru partimciparea masivă la vot.

„Din păcate instituțiile statului nu s-au ridicapt la nivelul așteptărilor acestor alegeri. CEC a închis ochii la ilegalitățile comise. În plus nu a dat suficiente buletine de vot la secțiile unde era prezent un număr mare de votanți. De asemenea Poliția și Procuratura a închis ochii la frauda masivă. Cu toate acestea prezența la vot a fost mare. Le vom arăta că corupția trebuie să fie extirpată”, a declarat Maia Sandu în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit celor două exit-poll-uri efectuate în ziua alegerilor, Maia Sandu a câştigat turul II al alegerilor prezidenţiale, cu un avans de peste 10% în faţa preşedintelui în exerciţiu, Igor Dodon.

Adauga un comentariu