BZI LIVE

LIVE VIDEO – Expert ONU și OSCE, prof. univ. dr. Adrian Severin analizează, pentru BZI LIVE, subiecte fierbinți legate de realități și provocări geopolitice și geostrategice

Publicat: 08 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Marți, 9 aprilie 2024, ora 13.00, via Zoom, este programată o nouă ediţie BZI LIVE alături de prof. univ. dr. Adrian Severin. Expertul ONU și OSCE va discuta despre:

1. Rolul exercițiului militar de amploare de la Marea Neagră!

2. Se discuta reintroducerea stagiului militar obligatoriu în importante state UE! Ce înseamnă asta?

3. Volodimir Zelenski și compania „anunță” înfrângerea Ucrainei!

4. Washington Post susţine că a aflat în ce constă planul de pace „în 24 de ore” al lui Donald Trump promis Ucrainei

5. Biroul Federal de Investigaţii (FBI) şi Departamentul pentru Securitatea Internă al SUA (Homeland Security) au cerut forţelor de poliţie locale din Statele Unite să fie în alertă în faţa posibilităţii unor atacuri teroriste similare cu cel din 22 martie de la o sală de concerte dintr-o suburbie a Moscovei, revendicat de gruparea teroristă Statul Islamic!

6. NATO discută posibilitatea să primească Ucraina în alianță în favoarea unor cedări teritoriale pentru Rusia, scrie publicația italiană La Repubblica, citând surse în acest sens!

7. Reuniunea miniștrilor de externe din statele NATO în cadrul căreia Stoltenberg a propus crearea unui fond de sprijin militar pentru Ucraina. Ce ar reprezenta acest fond, ce scop ar avea și cum s-ar putea constitui? Opoziția Ungariei.

8. ⁠Problema implicării NATO în războiul din Ucraina: i. Se poate implica NATO sau numai statele membre? ii. Participarea directă a statelor membre în Ucraina la războiul cu Rusia este conformă cu dreptul internațional? iii. Dacă armatele statelor membre aflate pe teritoriul Ucrainei sunt atacate de forțele ruse, se aplică pct 5 al Traratului de la Washington? iv. Dar dacă Rusia lovește ținte de pe teritoriul statelor membre aflate în luptă cu ea pe teritoriul Ucrainei?

9. ⁠Alegerea unui președinte suveranist în Slovacia și victoria suveraniștilor în alegerile locale din Polonia. Ce anunță aceasta, inclusiv în perspectiva anului electoral românesc?

10. Probleme lui Viktor Orban din interiorul partidului său, un fost membru al acestuia denunțând la Parchetul General pretinse fapte de corupție comise la nivelele înalte ale FIDESZ.

11. Dezvăluirile presei americane privind planul lui Donald Trump pentru terminarea războiului din Ucraina prin cedare de teritorii în favoarea Rusiei.

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes, fiecare producție media strângând zeci de mii de vizualizări.

Adauga un comentariu