Prima pagină » Coronavirus » Experții susțin că vom purta măşti de protecţie ani buni de acum încolo
Experții susțin că vom purta măşti de protecţie ani buni de acum încolo

Experții susțin că vom purta măşti de protecţie ani buni de acum încolo

09 iul. 2020, 10:16,
Cristian ZAVASTIN în Coronavirus

Experții în sănătate susțin că vom purta măşti de protecţie ani buni de acum încolo. Eric Toner, expert medical, spune că prea curând nu se va renunța la măști. Acesta crede că vom trăi câțiva ani buni obligați să purtăm mască și să respectăm o anumită distanțare socială.

Eric Toner consideră ă până când va exista un vaccin, cea mai bună apărare este păstrarea distanței sociale și purtatul măștilor. Acesta a comparat noul coronavirus cu gripa sezonieră,

De altfel, în octombrie 2019, Eric Toner şi o echipă de cercetători au realizat o simulare de pandemiei la New York, parcurgând diverse scenarii despre modul în care locuitorii, autoritățile și operatorii economic privați ar reacţiona la o asemenea ameninţare, potrivit foxnews.com.

Un lucru important evidenţiat de studiu a fost că acoperirea feţei este o apărare vitală împotriva răspândirii virusului.

Experții susțin că vom purta măşti de protecţie ani buni de acum încolo: Numărul de infectări nu va scădea!

Eric Toner consideră că răspândirea COVID-19 nu va încetini în SUA sau oriunde în lume, chiar dacă statele încep să se redeschidă treptat.

„Nu va fi nicio pauză vara asta şi va fi un val mare în toamnă. Este clar că avem o creştere semnificativă a cazurilor în vară, iar situația vor continua. Şi va continua până când vom reaplica restricţiile”, a spus cercetătorul în „Hacking the Apocalypse” difuzat de CNET.

Comparând noul coronavirus cu gripa sezonieră, cercetătorul crede că până când va exista un vaccin, cea mai bună apărare este păstrarea distanţei sociale şi purtarea măştilor: „Cred că vom trăi câţiva ani buni obligaţi să purtăm mască şi să respectăm o anumită distanţare socială. Este destul de simplu. Dacă îţi acoperi faţa, atât pentru tine, cât şi pentru cei cu care interacţionezi, riscul de transmitere scade”.

În România, Ludovic Orban a susținut în această luni că vor fi menținute regulile de distanțare fizică, dar și masca de protecție, câtă vreme este necesar acest lucru. De asemenea, o mască este obligatorie atât în spațiile de transport în comun, dar și în cele comerciale. O astfel de măsură ar putea fi prevăzută și până la finele anului 2020.

„Cât timp va fi necesar, vom păstra necesitatea portului măştii. Cât timp va fi necesar, vom menţine triajul, măsurarea temperaturii, obligaţia de purtare a distanţei, regulile de distanţare fizică în scop sanitar în tot ceea ce înseamnă transport public, spaţii comerciale, locuri de muncă, pieţe, restaurante, terase. Este cea mai puternică formă de protecţie contra infecţiei”, a transmis Ludovic Orban.

Masca de protecție, obligatorie în Catalonia

Purtătoarea de cuvânt a executivului catalan, Meritxell Budo a anunțat că regiunea spaniolă Catalonia va introduce obligativitatea purtării măştii în spaţii deschise, ca urmare a creşterii numărului de cazuri de COVID-19, informează AFP şi dpa, citate de agerpres.

Măsura urmează să fie adoptată de autorităţile regionale de apărare civilă, a spus Meritxell Budo.

Potrivit unui decret adoptat de guvernul central de la Madrid, măştile sunt obligatorii în spaţii deschise în Spania doar dacă între persoane nu poate fi menţinută o distanţă de cel puţin 1,5 metri.

Aceasă restricție nu este singură. Sâmbătă, aproximativ 210.000 de oameni din regiunea catalană Segria, unde este situat oraşul Lleida, au revenit la măsurile de izolare. Timp de două săptămâni, localnicii pot trece de punctele de control ale poliţiei numai pentru a merge la serviciu. Oamenilor li s-a recomandat să limiteze cât mai mult întâlnirile.

În ceea ce privește creșterea alarmantă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, potrivit presei locale, în Segria majoritatea noilor cazuri au provenit din ferme, aziluri şi o zonă rezidenţială.

Spania este una dintre ţările europene cele mai afectate de pandemia de COVID-19, cu peste 28.000 decese şi 250.000 de cazuri de infectare confirmate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`