National

Explozie într-un bloc din Lugoj: 40 de oameni au fost evacuaţi – FOTO

Publicat: 27 mai 2022
Explozie bloc Lugoj
Deflagrația s-a produs din cauza unei butelii de gaz 

În această seară, în Lugoj, pompieri au fost alertați să intervină, după ce s-a produs o explozie neurmată de incendiu într-un bloc cu patru etaje. Explozia a avut loc într-o garsonieră care este situată la etajul 1 al unui bloc aflat pe Aleea Brazilor.

A fost alertat Detașamentul de Pompieri Lugoj, care a trimis, la fața locului, o autospecială de primă intervenție și comandă, o autospecială de lucru cu apă și spumă, o autospecială de salvare și intervenție la înălțimi, o ambulanță SMURD și zece subofițeri.

De asemenea, au fost alertate firmele și autoritățile locale cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență, precum Delgaz Grid, E-Distribuție și Inspectoratul de Stat în Construcții.

Deflagrația s-a produs din cauza unei butelii de gaz

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș, deflagrația s-a produs la etajul 1, în urma acumulării de gaze de la o butelie cu gaz butan folosită pentru gătit și a fost afectată ușa garsonierei și geamul.

În interior se afla o femeie de aproximativ 23 de ani, care prezenta arsuri de gradul II pe ambele antebrațe, pe aproximativ 9% din suprafața corpului. Tânăra a fost predată de echipajul SMURD, unui echipaj de ambulanță cu medic, sosit ulterior la locul intervenției.

Victima a fost transportată la Spitalul Municipal din Lugoj. Din interiorul imobilului s-au autoevacuat aproximativ 40 de locatari.

Explozie soldată cu victime în județul Iași. O persoană și-a pierdut viața

Tot în această seară, a avut loc o explozie fără incendiu în județul Iași. Incidentul a avut loc în comuna Andrieșeni, județul Iași. Din păcate, în urma exploziei, au fost înregistrate două victime, un bărbat pe nume Vasile și o femeie care și-a pierdut viața, pe nume Margareta.

Bărbatul în vârstă de 78 de ani a suferit arsuri de gradul II pe aproximativ 60% din suprafața corpului, a fost intubat și transportat la spital cu elicopterul.

Autoritățile au transmis că a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și distrugere.

„În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și distrugere, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii situații de fapt, urmând ca în funcție de cele constatate, să fie dispuse măsuri legale”, au transmis autoritățile.
Adauga un comentariu