Actualitate

Explozie la o cafenea din Sankt Petersburg. Un cunoscut blogger militar rus a murit

Publicat: 02 apr. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Explozie la o cafenea din Sankt Petersburg. Un cunoscut blogger militar rus a murit
Explozie la o cafenea din Sankt Petersburg. Un cunoscut blogger militar rus a murit

Cunoscutul blogger militar rus Vladlen Tatarski a fost ucis duminică într-o explozie într-o cafenea din Sankt Petersburg, au informat agențiile de presă ruse, care citează surse spunând că a fost cauzată de un dispozitiv exploziv, relatează Reuters. Cel puțin 15 persoane ar fi fost rănite în explozia de la cafenea, potrivit BBC, citând Tass.

Tatarski, al cărui nume real era Maxim Fomin, avea peste 560.000 de urmăritori pe Telegram și a fost unul dintre cei mai importanți dintre bloggerii militari influenți care au oferit un comentariu deseori critic despre războiul Rusiei în Ucraina.

El s-a numărat printre sutele de participanți la fastuoasa ceremonie de la Kremlin din septembrie anul trecut, când a fost proclamată anexarea de către Rusia a patru regiuni parțial ocupate din Ucraina, o mișcare pe care majoritatea țărilor din cadrul ONU au condamnat-o ca fiind ilegală.

Cafeneaua ar fi aparținut la un moment dat lui Evgheni Prigojin

Un site din Sankt Petersburg a spus că explozia a avut loc într-o cafenea care a aparținut la un moment dat lui Evgheni Prigojin, fondatorul companiei de mercenari Wagner care luptă pentru Rusia în Ucraina.

De asemenea, alte 15 persoane au fost rănite, a informat agenția de presă rusă TASS, citând serviciile de urgență.

Potrivit agenției de știri ruse RIA, pe cunoscutul bloggerul rus ucis îl cheamă Vladlen Tatarsky.

Explozia ar fi avut puterea a peste 200 de grame de TNT.

Adauga un comentariu