Actualitate

EXPLOZIV! Cel mai mare jaf din judet intra sub lupa unui expert. Coruptii si-au pus candidat la primarie

Publicat: 26 apr. 2016
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ PSD l-a desemnat candidat la primarie tocmai pe cumnatul primarului trimis in judecata pentru coruptie @ Judecatorii au fost la un pas de a pronunta sentinta in dosarul de coruptie, dar au decis pe ultima suta de metri sa mai efectueze o expertiza

Desi anuntasera pronuntarea unei sentinte, magistratii ieseni de la Tribunalul Iasi au decis recent sa mai efectueze o expertiza inainte de a lua o decizie cu privire la jaful de la Primaria Ion Neculce. La scurt timp dupa ce magistratii au luat aceasta decizie, PSD, formatiune care nu are de gand sa se reformeze, l-a desemnat candidat la primarie tocmai pe Gheorghe Valeanu, cumnatul fostului primar Vasile Rusu. Acesta este sustinut si de actualul primar Constantin Stefan, de asemenea trimis in judecata pentru coruptie de DNA Iasi. Familia Rusu-Valeanu este cea mai bogata din comuna Ion Neculce. Aceasta familie s-a imbogatit in ultimii 10 ani, de cand a preluat conducerea Primariei Ion Neculce. Aceasta familie tine cu dintii de primarie si daca ar pierde controlul asupra administratiei locale, atunci ar iesi la iveala toate golaniile. De altfel, inainte de a-si desemna candidatul la primarie, PSD a facut un sondaj din care a reiesit ca cel mai bine cotat este Ioan Popa, fostul viceprimar.

De altfel, Ioan Popa a fost ani de zile membru al PSD si a ocupat si functia de viceprimar al comunei Ion Neculce. Desi Ioan Popa a iesit pe primul loc in sondaje, PSD l-a desemnat drept candidat pe Gheorghe Valeanu, ca urmare a presiunilor facute de Sorin Lazar, cel mai corupt parlamentar din Iasi, fiind condamnat deja in doua dosare instrumentate de DNA. Dincolo de presiunile facute de Lazar pe langa gasca Victorel Lupu-Cristian Stanciu de a-l impune pe Valeanu, au contat si sumele de bani vehiculate inainte de nominalizarea candidatului PSD. Ce, nu are de unde sa plateasca familia Rusu-Valeanu? Georghe Valeanu este asociat acum cu Petronela Rusu, sotia fostului primar Vasile Rusu si angajata la primarie, in firma SC Ramadoagro SRL, societate comerciala care detine sute de hectare pe raza comunei. Cum a pus mana pe aceste terenuri? In editiile viitoare ale cotidianianului BUNA ZIUA IASI vom arata cum s-a imbogatit clanul Rusu-Valeanu.

Bani castigati prin coruptie

Intre timp, gasca de corupti asteapta cu sufletul la gura sentinta in dosarul in care familia Rusu si complicii sai, printre care actualul primar Constantin Stefan, sunt acuzati ca au furat fondurile europene alocate pentru intretinerea pasunii comunale. Prejudiciul calculat de DNA in acest dosar este de 641.746,38 lei. Judecatorii ieseni au fost la un pas de a pronunta sentinta saptamana trecuta, dar au considerat ca ar mai fi necesara efectuarea unei expertize, pentru a vedea cui apartin semnaturile de pe documentele folosite la fraudarea fondurilor europene. Este vorba despre falsificarea unei hotarari a Consiliului Local care se refera la concesionarea pasunii comunale. De asemenea, au fost falsificate si o serie de documente prin care s-a dorit a se arata ca banii au fost cheltuiti pentru lucrari efectuate pe pasune. Fostul viceprimar Neculai Musat, implicat in acest dosar, a povesit ca banii au ajuns in buzunarele clanului Rusu-Valeanu. Banii incasati ilegal au reprezentat subventiile pentru pasune pentru anii 2007, 2008, 2009. „În scopul de a obtine si de a folosi, netransparent, subventia pe suprafata acordata de APIA pentru suprafetele de pasune aflate în domeniul public al comunei Ion Neculce (Iasi), inculpatii Rusu Vasile, Iftimiei Mihai si Musat Neculai au întocmit, fara a avea acordul prealabil al Consiliului Local, doua contracte de arenda (în cursul anilor 2007 si 2009) si un proces verbal de concesiune (în cursul anului 2008), prin care acesta din urma primea în arenda, consecutiv, suprafata de 1.371,55 ha, 1.123 ha si, respectiv, 1.168, 72 ha pasune comunala”, au aratat procurorii DNA.

Adauga un comentariu