Actualitate

EXPLOZIV! El este noul smecher al Iasului! In fata acestui campion tremura toti interlopii!

Publicat: 19 mai 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii
EXPLOZIV El este noul smecher al Iasului In fata acestui campion tremura toti interlopii
1

@ Miscari tectonice in lumea interlopa: un barbat discret, care nu s-a amestecat deloc in afaceri cu grupurile de crima organizata existente in Iasi a reusit sa faca un lucru absolut incredibil @ De unul singur ar fi reusit sa impuna respect printre membrii clanului Corduneanu @ In urma filajelor, anchetatorii au reusit sa observe ca un multiplu campion national la box a refuzat sa plateasca taxa de protectie @ Cordunenii vroiau procent din afacerea cu droguri pe care o construise Constantin Velea @ Primul care a avut curajul sa deschida razboiul cu membrii clanului Corduneanu a fost Catalin Bacauanu

Reporterii BUNA ZIUA IASI au intrat in posesia unor informatii extrem de interesante din lumea interlopa ieseana. Este vorba de niste dedesubturi care sunt cunoscute de putini oameni. Aceste detalii nu au iesit niciodata la suprafata. Niciuna dintre tabere nu a avut interes sa se afle ceva. Unele dintre detalii au aparut in momentul monitorizarilor si filajelor facute de serviciile secrete si de ofiterii de combatere a crimei organizate. Pana in urma cu cateva zile, Constantin Velea, de 37 de ani, parea un personaj cu totul necunoscut opiniei publice, desi, in urma cu cativa ani, fusese desemnat cel mai bun sportiv al Iasului. A aparut din nou in peisajul public in urma cu cateva zile pentru ca a fost arestat preventiv pentru trafic de droguri de risc, introducerea in tara si finantarea traficului de droguri. In ultimii ani, Constantin Velea a fost in vizorul procurorilor de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) Iasi, insa abia acum au putut fi stranse probe clare cu privire la implicarea lui in traficul de droguri. In urma filajelor realizate, anchetatorii au constatat un lucru cu totul neasteptat: Constantin Velea a reusit sa fie un jucator important in piata neagra a Iasului, fara sa plateasca taxa de protectie.

A luptat de unul singur pentru a impune respect printre interlopi

Procurorii sustin ca au dovezi clare ca ar fi adus in Iasi peste 4 kilograme de canabis. Multe dintre transporturi nici n-au putut fi reperate. Printre clientii lui Constantin Velea s-au numarat si persoane cu legaturi in lumea interlopa. Asa s-a aflat ca el produce bani din vanzarea drogurilor. Incepuse sa aiba bani, sa-si schimbe masinile si sa cheltuiasca foarte mult pe distractii. La inceputul anului trecut, au inceput sa apara in jurul lui si membrii clanurilor interlope din Iasi ca sa-i ceara taxa de protectie. In acest context, a intrat in conflict cu membrii clanului Corduneanu. Ar fi existat mai multe mesaje de amenintare trimise prin interpusi, dupa care au avut loc intalniri destul de dure. Desi a fost amenintat cu moartea, Constantin Velea a dovedit ca are tarie de caracter si s-a luptat de unul singur cu membrii clanului mentionat. In lumea subterana a Iasului, au inceput sa apara deja legende despre victoriile clare obtinute de Constantin Velea in fata Cordunenilor. Dupa ce si-a castigat respectul prin puterea pumnului si prin faptul ca n-a vrut sa cedeze sub nicio forma, Constantin Velea a fost lasat in pace. Multe dintre scandalurile care au avut loc intre ei, au fost consemnate de cei care ii monitorizau activitatea infractionala. Oamenii legii n-au putut interveni atunci pentru ca exista riscul sa se afle de existenta lor in zona si nu mai puteau obtine probe in dosarul de trafic de droguri.

Este antrenor de box in Londra

Constantin Velea este al doilea personaj cunoscut care a aratat ca poate lupta cu membrii gruparii Corduneanu. Primul a fost Catalin Bacauanu. Razboiul dintre Bacauanu si fratii Corduneanu s-a lasat cu ani grei de inchisoare in ambele tabere. In urma cu patru/cinci ani, au existat lupte de strada finalizate cu impuscaturi si internari prin spitale. Membrii gruparii Bacauanu si cei din gruparea Cordunenilor au acceptat sa se impace in momentul in care au inteles ca niciunii nu au de castigat. Si atunci, razboiul a pornit tot din cauza taxei de protectie perceputa intre interlopi. Constantin Velea s-a cunoscut in trecut cu mai multi sportivi care astazi se afla in tabara infractorilor. Pana in anul 2000, acesta a fost multiplu campion national la box. A fost legitimat inclusiv la clubul Steaua, fiind considerat un boxer cu un viitor stralucit. A castigat medalia de bronz la un campionat european. Dupa ce n-a mai putut sa faca performanta, a devenit antrenor de box. In ultimii ani, a lucrat la o sala de sport din Londra. Managerul salii respective a sustinut intr-o discutie cu reporterii BZI ca in momentul in care Constantin Velea a fost retinut pe Aeroportul Otopeni, pe data de 11 mai 2014, se indrepta catre locul lui de munca si ca nu avea nicio legatura cu drogurile.

Acuzatiile pentru care a ajuns dupa gratii

„Din materialul probatoriu administrat în cauza a rezultat suspiciunea rezonabila ca inculpatul a comis infractiunile pentru care s-a pus în miscare actiunea penala în data de 11 mai 2014. În fapt, s-a retinut ca în perioada februarie 2013 – ianuarie 2014, Velea Constantin a finantat deplasarea în strainatate a legaturilor sale infractionale, în scopul procurarii din Olanda a cantitatii de cca 4 kg canabis (droguri de risc), activitate infractionala la care a participat în mod personal în cursul lunilor decembrie 2013 si ianuarie 2014”, se arata in comunicatul remis de procurorii DIICOT Iasi. „Totodata, fata de inculpat exista suspiciunea rezonabila ca a finantat si coordonat procurarea acestor substante aflate sub control national de la dealerii de droguri din Olanda si introducerea frauduloasa în tara a cantitatilor de droguri de risc (4 acte materiale) de catre alti doi inculpati – Pintilii Mihai, zis Misu, si Iorga Iulian, zis Olandez – trimisi deja în judecata de catre DIICOT – Serviciul Teritorial Iasi prin rechizitoriile din data de 17 iunie 2013 si, respectiv, 15 aprilie 2014”, au completat procurorii. Drogurile erau trimise in tara prin intermediul firmelor de transport.

Adauga un comentariu