Eveniment-Social

Expoziția temporară „Desenatorii patrimoniului”, la Palatul Culturii Iași

Publicat: 05 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Expoziția temporară Desenatorii patrimoniului la Palatul Culturii Iași

Muzeul Etnografic al Moldovei organizează, la Palatul Culturii din Iași, în perioada 6 decembrie 2019 – 31 ianuarie 2020, expoziția temporară „Desenatorii patrimoniului”.

„În anii ’50 ai secolului trecut, accesul la fotografie și la tehnologia pe care aceasta o presupunea nu era deloc facil, astfel că nu de puține ori imaginea bunului cultural, care trebuia să se regăsească în fișele de evidență, a fost ilustrată cu ajutorul desenatorilor.

Colecție de relevee ale unor gospodării din zona Moldovei

Mai mult, Muzeul Etnografic al Moldovei deține și o colecție de relevee ale unor gospodării din zona Moldovei, realizate de studenții din acele vremuri ai Facultății de Arhitectură. Specialiștii și-au propus să aducă în atenția publicului vizitator munca nevăzută a acestor profesioniști, desenatorii, dar și a studenților. Asta prin expunerea a aproximativ 80 de planșe «relevee și desene ale obiectelor atașate fișelor analitice de evidență»”, arată organizatorii.

Demersul expozițional marchează o premieră, dat fiind că niciunul dintre desenele expuse acum nu a fost prezentat vreodată publicului. Pentru a ilustra minuțiozitatea și talentul desenatorilor, câteva dintre fișele de evidență sunt expuse alături de obiectele pe care le descriu. Vernisajul expoziției „Desenatorii patrimoniului” va avea loc mâine, 6 decembrie 2019, de la ora 12:00, în spațiul expozițional al Muzeului Etnografic al Moldovei.

Adauga un comentariu