Prima pagină » Eveniment-Social » Expoziție caritabilă de icoane, la Palatul Braunstein din Iași! Scopul este acela de a susține Clinica Veronica – FOTO

Expoziție caritabilă de icoane, la Palatul Braunstein din Iași! Scopul este acela de a susține Clinica Veronica – FOTO

20 mai 2024, 02:00,
Ștefana Șovea, în Eveniment-Social

Până în data de 27 mai 2024, puteți vedea, la Palatul Braunstein din Iași, o expoziție de icoane organizată de părintele Dan Damaschin. Scopul acesteia este unul caritabil, de a susține Clinica Veronica, primul spital gratuit din România.

La Palatul Braunstein din Iași, are loc o expoziție caritabilă de icoane

Părintele Dan Damaschin organizează cea de-a doua ediție a evenimentului caritabil „Veronica – expoziție de icoane”. Până în data de 27 mai 2024, veți putea admira expoziția de icoane în scop caritabil.

Cei care doresc să sprijine activitatea, pot să achiziționeze icoanele aflate în cadrul expoziției, iar toate fondurile obținute vor fi destinate proiectului inițiat de părintele Dan Damaschin prin intermediul Asociației „Glasul Vieții”.

„Clinica Veronica este pregătită pentru a lupta cu bolile oamenilor aflați în nevoie, dar greul abia acum începe și pentru a putea ține piept tuturor încercărilor, avem nevoie de ajutor! Datoriile încă ne bat la ușă și trebuie să le achităm, pentru a putea face minuni în viețile oamenilor suferinzi. Cum altfel să fim aproape de Dumnezeu, dacă nu prin ajutorarea aproapelui? Vă așteptăm cu brațele deschise la expoziția cu scop caritabil, pentru că doar împreună contribuim la vindecarea oamenilor sărmani. Intrarea se va face de pe Strada Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, acolo unde vă vor aștepta voluntarii noștri care vă vor ghida până la cupolă”, se arată pe pagina de Facebook a părintelui Dan Damaschin.

Clinica Veronica a fost inaugurată în data de 8 martie 2024

Amintim faptul că, la începutul anului 2023, părintele Dan Damaschin a cumpărat un hotel de 1 milion de euro, în zona Tudor Vladimirescu, pe care l-a transformat în spital caritabil. Spitalul poartă numele „Veronica”, după o mamă care a murit pentru că nu avea asigurare de sănătate.

Un RMN (Rezonanță Magnetică Nucleară) de ultimă generație a ajuns și a fost montat în data de 8 ianuarie 2024, valoarea acestuia fiind de 700.000 de euro.

În cadrul clinicii, vor funcționa 27 de cabinete medicale, respectiv un cabinet RMN, cabinet CT, punct de recoltare, sală de tratament Cardiologie, sală de tratament Obstetrică-Ginecologie, sală de intervenție Cardiologie, sală intervenție Obstetrică-Ginecologie, salon Cardiologie, salon Ginecologie, salon Obstetrică, trei cabinete de medicină de familie, sală tratament, cabinet consultații Cardiologie, cabinet Medicină Internă Nefrologie Pneumologie, cabinet Oncologie Recuperare Reumatologie, cabinet Diabetologie Dermatologie Gastroenterologie, radiologie dentară, două cabinete stomatologice și o sală de tratament, cabinet Oftalmologie, cabinet ORL, cabinet Chirurgie, cabinet sterilizare și cabinet consultație ginecologie. În clinică există și o farmacie, un oficiu alimentar și o capelă.

În data de 8 martie 2024, primul spital social din România a fost inaugurat, iar Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a oficiat slujba de sfințire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *