Prima pagină » Sanatate » Extract de frunze de măsline. Cum te poate ajuta să arați și să te simți mai bine
Extract de frunze de măsline. Cum te poate ajuta să arați și să te simți mai bine

Extract de frunze de măsline. Cum te poate ajuta să arați și să te simți mai bine

29 feb. 2024, 14:44,
BZI.ro, în Sanatate

Beneficiile extractului de frunze de măslin au fost neglijate mult timp, mai cunoscut fiind uleiul de măsline, popular pentru aroma sa uimitoare și versatilitatea în bucătărie.

Ce compuși conține extractul de frunze de măsline

Măslinele sunt o componentă importantă a dietei mediteraneene și conțin cantități mari de grăsimi bune. Uleiul de măsline este una dintre cele mai bune surse de grăsimi vegetale sănătoase, deoarece nu oxidează precum alte uleiuri din semințe. Prin urmare, este foarte benefic pentru sănătatea inimii și a ficatului. Frunzele sunt folosite pentru a extrage compușii esențiali din arborii de măslin iar în unele țări pot fi achiziționate separat. În continuare, vă prezentăm toate beneficiile extractului de frunze de măslin, un supliment care poate ajuta la îmbunătățirea stării generale de sănătate și la obținerea unei pieli mai luminoase.

Frunzele de măslin sunt bogate în compuși antioxidanți puternici, cunoscuți sub numele de oleuropeină și hidroxitirosol. Ele conțin, de asemenea, compuși anti-cancer eficienți și naturali cunoscuți sub numele de apigenină și luteolină. Mai mult, sunt o sursă uimitoare a agentului anti-malaric cunoscut sub numele de cinchonină.

Cele mai importante beneficii ale extractului de frunze de măsline derivă din doi compuși naturali. Oleuropeina este un compus antiinflamator, anti-cancer, antiviral și antimicrobian și este prezent în fiecare secțiune a arborelui de măslin. Consumul de măsline sau ulei de măsline furnizează, de asemenea, acești compuși. Hidroxitirosolul este un compus ce luptă împotriva bolilor, iar întărirea imunității este unul dintre principalele beneficii ale extractului de frunze de măslin. Utilizarea regulată a extractului de frunze de măslin poate oferi beneficii uimitoare pe termen lung.

Beneficii pentru piele și mod de utilizare

Extractele de frunze de măslin vă pot ajuta să obțineți o piele strălucitoare datorită prezenței compușilor antioxidanți. Printre beneficiile extractului de frunze de măslin se află vindecarea mai rapidă a rănilor, protecția împotriva deteriorării cauzate de soare și reducerea hiperpigmentării. Poate fi aplicat pe erupții cutanate și răni pentru o vindecare mai rapidă.

Extractul de frunze de măslin previne deteriorarea pielii indusă de razele UVB. Extractul este atât de puternic încât poate încetini producția de melanină și are capacitatea de a inhiba o enzimă care descompune țesutul pielii. Extractul de frunze de măslin poate preveni, de asemenea, cancerul de piele, datorită compușilor anti-cancer menționați anterior.

Nu există instrucțiuni corecte de dozare disponibile pentru acest extract, dar majoritatea produselor pot fi utilizate în două moduri: topic sau oral. Suplimentele cu extract de frunze de măslin sunt de obicei disponibile în doze cuprinse între 500 mg și 1.000 mg. Nu există o doză standard disponibilă, dar formele lichide sunt de obicei luate în cantități mici. În cazul capsulelor, oamenii de obicei iau o capsulă zilnic pentru a obține toate beneficiile extractului de frunze de măslin. Amintiți-vă să verificați instrucțiunile de dozare de pe ambalajul suplimentului înainte de utilizare.

Efectele secundare sunt de obicei rare. Nu există efecte secundare negative dovedite ale consumului de extract de frunze de măsline, astfel că acesta poate fi utilizat pe termen lung. Unii oameni au raportat dureri de cap și alte simptome ușoare. Prin urmare, este recomandabil să consultați un medic sau un nutriționist înainte de a lua suplimente cu extract de frunze de măslin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *