Remedii naturiste

Făceți-vă propriile soluții de curățare cu bicarbonat de sodiu și oțet!

Publicat: 10 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Făceți-vă propriile soluții de curățare cu bicarbonat de sodiu și oțet
Unul dintre marile avantaje ale bicarbonatului de sodiu este că este multitasking.

Faimoasa pulbere albă al cărei nume științific este „hidrogen carbonat de sodiu” există de fapt sub mai multe denumiri care desemnează toate același produs: bicarbonat de sodiu, carbonat de monosodiu, hidrogen carbonat de sodiu. De fapt, este o substanță 100% naturală și biodegradabilă fabricată din sare și calcar.

Unul dintre marile avantaje ale bicarbonatului de sodiu este că este multitasking, îl puteți folosi atât pur cât și amestecat cu alte substanțe pentru a vă crea propriile produse de curățare. În plus, este într-adevăr foarte ieftin și se găsește cu ușurință în supermarketuri.

Făceți-vă propriile soluții de curățare cu bicarbonat de sodiu și oțet!

Iată câteva idei de curatare ecologice și care vă vor economisi o mulțime de bani!

Un detergent multifuncțional: umpleți o sticlă de litru cu apă călduță. Adăugați 1 lingură de bicarbonat de sodiu, amestecați bine. Puteți adăuga 10 picături de ulei esențial de lămâie pentru aromatizare și curățare. Apoi turnați 2 linguri de săpun negru sau săpun ecologic. Închideți sticla și agitați bine. Produsul de curățare este gata. Pentru suprafețe precum blaturi, frigider, cadă și chiuvetă, aplicați cu un burete, frecați și clătiți bine.

Lichid de spălat vase: luați un recipient gol de 500 ml în care veți adăuga 100 ml lichid ecologic de spălat vase a cărui bază nu este acidă, 5 picături de ulei esențial la alegere și 1 lingură de bicarbonat de sodiu care va înmuia apa și va crește eficiența lichidului de spălat vase. Umpleți sticla cu apă și amestecați ușor.

Pudră de curățat: într-un borcan mic, puneți 5 linguri de bicarbonat de sodiu, 1 linguriță de săpun negru și umpleți cu apă rece pentru a forma o pastă. Foarte eficient pentru curățarea locurilor dificile din baie, bucătărie și pentru a reda strălucirea robinetelor: aplicăm pasta, frecăm bine și clătim.

Pentru întreținerea conductelor: utilizați aproape aceeași formulă ca și pentru desfundarea chiuvetei. Ai nevoie de 1 pahar mic în care amesteci părți egale de bicarbonat de sodiu și sare, adaugi 2 pahare de oțet alb. Așezați acest amestec în țevi, lăsați să acționeze 15 minute și turnați apă foarte fierbinte pentru a finaliza curățarea.

O pudră de spălat vase de casă: o rețetă ușoară, testată și aprobată. Pentru a face acest lucru, folosiți un borcan mare de sticlă ermetic în care veți amesteca 400 de grame de cristale de sodă, 150 de grame de sare, 200 de grame de pulbere de acid citric.

Adauga un comentariu