Actualitate

Facturile record la curent continuă în judeţul Alba. O persoană a primit 150.000 euro de plată la un apartament unde nu locuieşte nimeni – FOTO

Publicat: 03 sept. 2021
factură la energie electrică
Pe factura emisă se poate observa faptul că a fost estimat un consum halucinant, de aproximativ 1 milion de kWh, în perioada 28 mai - 27 iunie 2021

Noi facturi cu un consum halucinant au fost emise în judeţul Alba. O persoană din orașul Cugir, județul Alba, a primit în poşta o factură record la energie electrică în valoare de 739.000 de lei. Suma de aproximativ 150.000 euro a fost emisă pentru un apartament în care nu locuiește absolut nimeni.

Persoana în cauză a fost șocată de factură primită la finalul lunii iunie. Potrivit presei locale, la acel apartament nu mai locuieşte nicio persoană de mai bine de două decenii.

Pe factura emisă se poate observa faptul că a fost estimat un consum halucinant, de aproximativ 1 milion de kWh, în perioada 28 mai – 27 iunie 2021.

O familie din Alba a primit o factură de 40.000 lei: ”Am simțit că îmi curge pământul de sub picioare”

O altă familie din Alba a primit o factură la electricitate cu o valoare de plată de 40.000 lei. Ar fi vorba despre o regularizare, după ce furnizorul nu ar fi citit în mod corect contorul într-o perioadă de 5 ani.

”Am simțit că îmi curge pământul de sub picioare, am zis: ”ce e aici, ce-i cu suma asta așa?

Cei de le compania Electrică susţin faptul că nu s-a citit contorul timp de 5 ani corect. Este un contor care are o rotiță cu ultima cifră care se tot învârte și la contorul pe care îl avem spun că și aia se citește, dar timp de 5 ani nu au citit-o”, a spus femeia.

O altă factură la curent de peste 27.000 de lei, primită de o altă familie din Alba-Iulia

O altă familie din Alba-Iulia a avut parte de o surpriză asemănătoare şi la fel de neplăcută la începutul sfârşitului de săptămână. Membrii familiei au rămas de-a dreptul uimiți când au văzut factura la curentul electric.

Concret, aceștia au descoperit faptul că au de plată suma de 27.000 de lei. Proproietarii au publicat documentul pe rețelele de socializare și susţin că nu poate fi altceva decât o greșeală.

”Împreună. De peste 120 de ani…Și facturile cred că tot de-atunci se adună. Care este reacția social acceptată când primești o factură de 27.808,13 lei, sâmbătă după-masa?”, a fost mesajul acestora, postat în mediul online, alături de factură în cauză.

O altă factură de 10.000 lei la curent a fost trimisă unui pensionar din București care stă într-un apartament de două camere.

Scandalul facturilor umflate la energie şi gaze ia amploare. Oamenii care au primit facturi uriașe la utilităţi sunt disperaţi şi caută răspunsuri la ghişee.

Sumele sunt colosale, iar cazurile, unul mai revoltător ca celălalt. De exemplu, un pensionar de 94 de ani a primit o factură de 10.000 de lei, pe luna iulie, deşi stă într-un apartament cu doar două camere, în București. Bătrânul are o pensie lunară de 4.000 de lei.

Comentarii
  • Asta arata ca facturile sunt făcute din pix. Și cele de 15000 dar și alea de 150. Nu au nicio bază legala de calcul. Furați, tâlhăriti cu acte în regulă. Dacă poporul ar fi unit, nimeni nu ar trebui să plătească factura indiferent de valoarea ei. Cu ani în urmă când Radu Opaina zbiera la televizor despre furtul din facturi l-a auzit cineva?

Adauga un comentariu