Stiri si curiozitati

Faimosul prezentator Larry King a murit. Omagii aduse de personalităţile din presa străină

Publicat: 25 ian. 2021
Larry King in platoul emisiunii sale gesticuleaza
Legendarul prezentator Larry King s-a stins din viata pe 23 ianuarie 2021

Celebrul prezentator Larry King a murit pe 23 ianuarie. Personalităţile din presa străină au fost uluiţi de această veste şi i-au adus omagii omului de televiziune. Aceştia l-au numit „maestru” sau „lengeda a televiziunii”.

Vedeta internaţională s-a stins din viaţa sâmbătă, la Los Angeles, după ce, la finalul anului trecut a fost diagnosticat cu Covid-19.

Legendarul Larry King a murit

Larry King a făcut de-a lungul vieţii sale peste 50.000 de interviuri realizate într-o carieră de mai bine de şase decenii, omul de televiziune a fost unul dintre cei mai apreciaţi şi respectaţi jurnalişti.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Twitter se arată: „Timp de 63 de ani, pe toate platformele radio, TV şi digital media, multele mii de interviri ale lui Larry, premii şi recunoaşterea mondială rămân o mărturie a talentului său unic şi trainic ca jurnalist”.

Piers Morgan l-a descris drept „o legendă a televiziunii” şi a spus că a fost un „erou” al său.

Jim Acosta a transmis: „Le va lipsi atât de multor angajaţi ai CNN din trecut şi din prezent”.

Jurnalista Christiane Amanpour de la CNN l-a descris pe Larry King drept „un gigant al audiovizualului şi un maestru al interviului de televiziune cu celebrităţi şi oameni de stat”.

„Toată lumea voia să fie la Larry King Live”, a scris ea. King era un „maestru” în arta interviului. „Am preţuit şi m-am bucurat de fiecare dată când m-am alăturat lui din toate războaiele şi ştirile de ultimă oră din lume”.

În timpul carierei sale, King a reuşit să obţină interviuri de la fiecare preşedinte american începând cu Gerald Ford.

Printre alte personalităţi cu care acesta a discutat live se număra Dr. Martin Luther King, Bill Gates, Margaret Thatcher, dar şi Lady Gaga şi Oprah Winfrey.

Guvernatorul Andrew Cuomo, a transmis condoleanţe din partea statului New York, unde King s-a născut, şi a subliniat că jurnalistul avea abilitatea de a le vorbi oamenilor „într-un mod clar şi simplu”.

Cine a fost Larry King

Născut pe 19 noiembrie 1933, Lawrence Harvey Zeigler a plecat din New York în Miami, unde şi-a început cariera ca disc-jokey, în 1957, când şi-a schimbat numele în King.

Jurnalistul a devenit cunoscut în anii 1970 cu emisiunea radio „The Larry King Show”. Din 1985 până în 2010, el a realizat şi prezentat show-ul „Larry King Live” la CNN. Cel mai recent, a găzduit „Larry King Now” la Hulu şi RT America, din 2012 până în 2020, şi continuă să prezinte „Politicking With Larry King”.

Pentru munca sa în televiziune şi radio, Larry King a câştigat două premii Peabody, un trofeu Emmy şi zece premii Cable ACE. În 1989, a fost inclus în Radio Hall of Fame.

A fost căsătorit de opt ori cu şapte femei şi a avut cinci copii, nouă nepoţi şi patru strănepoţi.

Televiziunea Română a pierdut o serie de oameni de marcă

Faimosul prezentator Larry King s-a stins din viaţa pe 23 ianuarie. La fel ca peste Ocean şi Televiziunea Romană a pierdut mai mulţi oameni de marcă.

La începutul lunii ianuarie realizatoare de emisiuni de radio şi televiziune Ruxandra Garofeanu a murit la vârsta de 76 de ani după ce a dus o luptă grea cu boala.

În luna octombrie a anului trecut producătorul celei mai longevive emisiuni, Viața Satului, a murit. Cosmin Andrei s-a stins din viață din cauze necunoscute.

Tragicul anunţ a fost făcut de către un apropiat al său, Daniel Butănoiu.

Adauga un comentariu