Local

Familia lui Vasile, băiatul de 11 ani din Iași care a primit o nouă viață, s-a destrămat, iar el se întoarce în centrul de plasament al DGASPC Iași

Publicat: 01 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Familia lui Vasile băiatul de 11 ani din Iași care a primit o nouă viață s-a destrămat iar el se întoarce în centrul de plasament al DGASPC Iași
Vasile, băiatul de 11 ani care a avut norocul de a primi o nouă viață, s-a întors în centrul de plasament, în timp ce familia lui s-a destrămat de tot

Vasile, băiatul de 11 ani din Iași care a primit o nouă șansă la viață după ce a suferit un transplant renal, se simte foarte bine și a fost externat. În cei trei ani de când el și ceilalți 6 frați ai lui se află în grija celor de la DGASPC Iași, acasă, familia lui s-a destrămat complet

Băiețelul de 11 ani care a primit un rinichi prin transplant, se simte mult mai bine și de acum are o nouă viață, poate mai bună. Acesta se va întoarce în centrul de la Direcția Generală de Asistență și Protecție a Copilului Iași (DGASPC).

”Copii transplantați în urmă cu o săptămână pleacă azi acasă. Sunt veseli și fericiți”, a precizat ieri, conf. dr. Ionuț Nistor, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic ”Doctor C.I. Parhon”.

Conducerea DGASPC Iași își dorește ca Vasile să ajungă la un asistent maternal care să-l îngrijească și să-l iubească așa cum merită.

”Se va întoarce la Centrul «Sf. Andrei», de unde va pleca la o familie, la un asistent maternal. Sperăm ca acest lucru să se întâmple cât mai repede, pentru că merită tot ce mai bun și să fie ca ceilalți frați ai lui, care sunt în grija asistenților maternali”, a declarat Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt DGASPC Iași.

Familia lui Vasile, băiatul de 11 ani din Iași, s-a destrămat

De trei ani, de când Vasile și frații lui au fost luați din sânul familiei, din cauza condițiilor de trai și a neglijențelor, familia s-a destrămat. După ce toți copii familiei Veleșcu, din satul Vâlcele, comuna Vlădeni Iași au fost instituționalizați, Ion Veleșcu și Lenuța Andronic au mai făcut o fetiță, care acum are vârsta de 2 ani jumătate, iar recent s-au despărțit. Lenuța Andronic și-a luat fetița și s-a mutat la mama ei, iar Ion Veleșcu a plecat din sat și muncește ca cioban.

Autoritățile din comuna Vlădeni au precizat că această familie se află în atenția lor. Reporterii BZI au încercat să ia legătura telefonic cu Lenuța Andronic, însă, până la închiderea ediției, aceasta nu a fost de găsit. Reporterii BZI au cunoscut familia Veleșcu în anul 2016, când Vasile era un copilaș și trăia în condiții inumane. Vasile Veleșcu avea atunci aproape șapte ani și cântărea aproximativ 9-10 kilograme. Copilul avea încă de atunci probleme grave la rinichi și arăta ca un copil de 2-3 ani.

Transplantul a avut loc pe data de 22 februarie 2022

Amintim că luni, 21 februarie 2022, a fost o zi foarte tristă pentru părinții băiețelului de 2 ani din Botoșani căzut de la etaj, dar o zi plină de speranță și recunoștință pentru alți doi copii, în vârstă de 11 și 17 ani, care au primit rinichii recoltați de la băiețelul care intrase în moarte cerebrală. Dublul transplant de rinichi s-a realizat la Spitalul ”Parhon” din Iași, unde Vasile Veleșcu, băiatul de 11 ani, care făcea dializă din anul 2020 și care locuia într-un centru de plasament din Iași, a primit unul dintre rinichi, iar cel de-al doilea rinichi a ajuns la o fată de 17 ani din Suceava, care făcea dializă din 2016. Vasile, băiatul de 11 ani din Iași, va putea avea o familie.

Adauga un comentariu