International

Familie nevoită să trăiască în sărăcie, deşi are mulţi bani în 16 conturi bancare

Publicat: 10 mart. 2021

O familie din SUA este foarte bogată, dar trăieşte în sărăcie! Greu de crezut, dar adevărat. Tatăl, capul familiei, a strâns în cele 16 conturi bancare 150.000 de dolari. Soţia şi copiii ştiu că banii sunt economisiţi, dar nu ştiu cât de mare e suma şi nici numărul conturilor bancare.

Datorită stilului auster de viaţă, familia a economisit o sumă frumuşică.

„Am 150.000 de dolari în conturi bancare secrete, dar îmi fac familia să trăiască de parcă am fi săraci, soția mea primește o indemnizație zilnică. Familia mereu mă întreabă câți bani sunt în cont. Le arăt ceva care, chipurile, afișează suma reală economisită. Dacă ar ști câți bani sunt economisiți, în secunda următoare mi i-ar cere, ca să-i cheltuiască.”

Bărbatul a impus o sumă zilnică pentru fiecare membru al familiei. Astfel, foarte puţini bani sunt cheltuiţi. Mai mult, lui Terrence nu îi place să dea bani acolo unde chiar nu trebuie. Familia nu este de acord cu metodele lui, dar se supune.

„Trăim ca și cum am fi săraci, dar știu că Terrence are banii”, a declarat soţia bărbatului.

„Am 16 conturi, dar în momentul în care familia mea va afla unde sunt, vor cere bani”, spune bărbatul.

Tocmai pentru a-şi creşte cei doi copii în spiritul economiei, le oferă zilnic o indemnizaţie, pentru a-i învăţa cum să-şi gestioneze banii.
Stilul atât de auster este şi motivul pentru care refuză să cumpare mobilier sau haine noi. Mai mult, nu vrea să achite nota integral atunci când ies în oraş, adică o singură dată pe an. În plus, când mănâncă în oraș, cei 6 membri ai familiei trebuie să împartă 3 porții.

„Apreciez că familie îmi respectă măsurile, astfel că o dată pe an vreau să-i răsfăț. De aceea îi scot în oraș.”

Nici măcar soția nu are acces la conturile bancare. Pe de altă parte, ea are proprii bani, de care soțul nu știe. Așadar, se pare că este o familie cu secrete… bancare.

Adauga un comentariu