Local

Fără pași greșiți! Politehnica Iași are nevoie de victorie cu Voluntari. Echipa din Copou riscă să rămână în coada clasamentului

Publicat: 19 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fără pași greșiți Politehnica Iași are nevoie de victorie cu Voluntari. Echipa din Copou riscă să rămână în coada clasamentului
Situația este drastică înainte de etapa a 5-a din play-off

Politehnica Iași joacă împotriva FC Voluntari în Copou, într-un duel care va stabili echipele din coada clasamentului. Ieșenii nu și-au revenit complet după înfrângerea din ultimele minute cu Dinamo la București, însă trebuie să lase totul în spate

Sâmbătă, 20 aprilie 2024, de la ora 15:00, Poli Iași joacă împotriva echipei ilfovene pe Stadionul „Emil Alexandrescu” din Copou. Ieșenii au căzut pe locul 14, cu doar 18 puncte adunate, însă la distanță mică sunt FC Botoșani și FC U Craiova 1948. Jucătorii cer sprijinul suporterilor pentru meciul de sâmbătă.

Duel la coada clasamentului, între Poli Iași și Voluntari

În urma meciului de sâmbătă, lupta pentru salvarea de la retrogradare se poate complica și mai mult decât până acum. Poli Iași riscă să cadă pe loc de retrogradare directă, dacă jucătorii nu dau dovadă de caracter și nu obțin cele 3 puncte. Problema este că ilfovenii sunt în formă bună în campionat, chiar dacă din cupă au fost eliminați de Corvinul Hunedoara.

„Sunt mai fericit acum, am vorbit cu Luca, sănătatea sa se îmbunătățește în fiecare zi. Totuși, încă are multe dureri la cap. A fost o săptămână grea, accidentarea lui Luca Mihai și înfrângerea nemeritată la Dinamo. Nu mai este nevoie să mai vorbesc despre ce a fost, imaginile au spus totul. Pentru mine a fost dureros să îi văd pe băieți cum plâng la finalul meciului. Ei au arătat că au inimă și voință să schimbe lucrurile. Este dureros să vezi părinții unui jucător cum plâng la finalul unui meci. Noi nu am fost respectați, eu o să apăr jucătorii mei și clubul”, a transmis tehnicianul Tony da Silva.

Antrenorul ieșenilor a apreciat atitudinea elevilor săi, însă a rămas marcat de accidentarea lui Luca Mihai. Din fericire, jucătorul de 20 de ani se simte mai bine și este posibil să se recupereze complet.

„Nu am luat niciun punct, însă cu o astfel de atitudine, puțini o să poată câștiga la Iași. Vreau ca toți jucătorii mei să meargă pe teren, să lupte la fel cum a fost și cu Dinamo. Samayoa a ieșit accidentat la mână, Sergiu Buș are probleme musculare, vom vedea la ora meciului, la fel și Julian Marchioni. Pe Luca nu ne mai putem baza până la sfârșitul anului”, a mai precizat antrenorul Iașului.

Spectatorii vor să vadă goluri în Copou, după ce jucătorii au irosit foarte multe ocazii la ultimul meci.

„Toate meciurile sunt decisive, și cu Dinamo a fost, și cu Craiova la fel, băieții vor să câștige. Trebuie să dăm gol neapărat. Avem nevoie de curaj, de inimă și de un plan de joc, cum a fost cu Dinamo. Am avut ocazii, dar am avut și ghinion. Eu am încredere că o să ne salvăm. Sâmbătă, vrem să fim 11 jucători în teren și al 12-lea jucător să fie publicul”, a încheiat Tony.

Jucătorii cer sprijinul fanilor

Fotbaliștii de la Poli Iași au luat legătura cu Luca Mihai și vor să îi dedice victoria în meciul cu Voluntari. La conferința de presă, antrenorul Tony da Silva și Florin Ilie au venit cu un tricou pe care este scris un mesaj pentru coechipierul lor.

„Suntem în fața unui meci decisiv, crucial. Trebuie să scoatem maxim, să obținem victoria, altfel ne va fi foarte greu. Dacă vom avea unitatea pe care am pus-o în practică la meciul cu Dinamo, sunt sigur că punctele vor rămâne la Iași. Trebuie să vină oamenii la meci sâmbătă, avem nevoie de suporteri alături de noi”, a spus fundașul Florin Ilie despre meci.

Poli Iași vrea victoria cu Voluntari, pentru a avansa în clasament și a ieși din zona de retrogradare.

Adauga un comentariu