Sanatate

Farmaciile Ropharma – Activit D3 1000 – vitamina soarelui într-un supliment alimentar

Publicat: 12 nov. 2020

Vitaminele sunt substanțe nutritive pe care, cel mai adesea, organismul nu le poate produce și de aceea avem nevoie de o dietă echilibrată și bogată din punct de vedere nutritiv. Nu este și cazul vitaminei D, pentru că ea este singura vitamină pe care organismul nostru o produce prin contactul cu razele soarelui.
În organism, vitamina D se regăsește sub două forme principale – ca ergocalciferol, adică vitamina D2 și ca vitamina D3 sau colecalciferol. Este denumită vitamina soarelui sau vitamina antirahitică și este un element esențial pentru sănătatea organismului.
Ea activează un număr mare de procese biologice importante și are acțiune benefică asupra sistemelor imunitar, osos și muscular. La nivelul sistemului osos, însă, vitamina D are o mai mare importanță, întrucât fără absorbția și fixarea unei cantități suficiente de calciu, rezistența și densitatea oaselor scade și crește riscul apariției unor probleme serioase.
Calciul este mineralul în cantitatea cea mai mare din organism și, aproape tot, este distribuit în structura osoasă, în schelet și în dinți, grație vitaminei D. Fosforul este al doilea cel mai răspândit mineral din organism și are, de asemenea, un rol important în menținerea sănătății sistemului osos.
Corpul uman produce vitamina D în organism ca răspuns la expunerea la soare. Dar ce ne facem atunci când expunerea la soare nu este atât de facilă? Răspunsul este simplu: ne putem îmbunătăți aportul de vitamina D prin anumite alimente și suplimente alimentare.
Reunind proprietățile pe care soarele le aduce asupra organismului, Activit D3 1000 este un supliment alimentar care are proprietăți atât ca vitamină, cât și ca hormon, grație aportului adus de vitamina D3 și joacă un rol important în absorbția calciului și fosforului pentru ca oasele noastre să se mențină sănătoase și dinții puternici.
Printre beneficiile acestui supliment alimentar, amintim că:
ajută la funcționarea normală a sistemului imunitar
stimulează absorbția și utilizarea normală a calciului și fosforului
menține concentrația normală de calciu în sânge
menține sănătatea sistemului osos
menține funcția normală a sistemului muscular
participă la procesul de diviziune celulară
Activit D3 1000 este un supliment alimentar, cititi cu atentie informatiile de pe ambaj.
Mai multe detalii despre acest supliment alimentar găsești pe site-ul nostru www.ropharma.ro și în oricare din farmaciile Ropharma din țară.

Adauga un comentariu