Sanatate

Farmaciile Ropharma – Ce este anemia și cum îți poți da seama dacă te confrunți cu ea?

Publicat: 31 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Farmaciile Ropharma - Ce este anemia și cum îți poți da seama dacă te confrunți cu ea

Fiecare organ sau țesut al organismului tău are nevoie de oxigen pentru a putea funcționa normal.

În această privință, fierul are un rol deosebit de important în transportarea oxigenului în tot corpul, fiind cel care ajută la producerea globulelor roșii responsabile cu asigurarea oxigenului în organism.

Anemia este o afecțiune în care există o deficiență de globule roșii sănătoase care să poată transporta o cantitate adecvată de oxigen în țesuturile corpului tău. În general, se manifestă destul de vizibil – începi să ai stări de oboseală sau te simți slăbit, însă poți ajunge să experimentezi și simptome mai agresive.

Cele mai întâlnite semne ale anemiei sunt stările de amețeală, scurtele episoade de pierdere a vederii, frisoanele, stările de oboseală, paloare pielii, constipația, scăderea bruscă în greutate și lipsa de concentrare.

Alte câteva simptome mai pot fi:

  • Bătăi neregulare ale inimii
  • Respirație dificilă
  • Dureri în piept
  • Mâinile și picioarele reci
  • Dureri de cap

Așa cum poate varia de la forme ușoare până la forme mai severe, anemia poate fi temporară sau de lungă durată. Dacă este de lungă durată – anemie cronică – organismul se poate adapta la niveluri scăzute de oxigen și individul poate să nu se simtă altfel decât dacă anemia devine severă. Pe de altă parte, dacă anemia apare rapid – anemie acută – pacientul poate prezenta simptome semnificative relativ rapid.

Anemia are, în general, un răspuns terapeutic foarte bun și poate fi prevenită în multe cazuri. O bună modalitate de a preveni/combate anemia este prin suplimentarea corpului cu cantitățile de vitamine și minerale pe care acesta le pierde zilnic sau care se obțin în cantități neadecvate din alimentație și pe care nu le poate produce de unul singur.

Suplimentul alimentar Ferrozen este o combinație atent selectată de principii active necesare formării globulelor roșii și are un conținut ridicat de fier, lactoferină, vitamina C, acid folic și vitamina B12. Acest complex de vitamine și fier asigură aportul zilnic de nutrienți în cantități adecvate.

Fierul bisglicinat – contribuie la formarea normală a globulelor roșii și a hemoglobinei; transportul normal al oxigenului în corp; procesul de diviziune celulară

Vitamina C – contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar; protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ; metabolismul energetic normal

Acidul folic – contribuie la buna funcționare a hematopoiezei, funcționarea normală a sistemelor imunitar și nervos.

Vitamina B12– contribuie la: metabolismul energetic normal, formarea normală a globulelor roșii responsabile pentru transportul oxigenului în sânge, funcționarea normală a sistemelor imunitar și nervos, reducerea oboselii și extenuării, procesul de diviziune celulară.

Ferrozen este un supliment alimentar, cititi cu atentie informatiile de pe prospect.

Mai multe detalii despre Ferrozen găsiti pe site-ul nostru oficial www.ropharma.ro sau în oricare dintre farmaciile Ropharma din țară.

Adauga un comentariu