Sanatate

Farmaciile Ropharma – Ce este Respirozen și pentru ce se utilizează?

Publicat: 29 nov. 2022
Farmaciile Ropharma - Ce este Respirozen și pentru ce se utilizează

I.  Ce este Respirozen și pentru ce se utilizează?

Respirozen este un produs ce aparține categoriei suplimentelor alimentar, având rol în menținerea sănătății aparatului respirator prin ameliorarea virozelor, alergiilor sau simptomelor asociate stresului oxidativ (aici ne referim și la afecțiunile cauzate de fumat sau desfășurării activității de zi cu zi într-un mediu toxic pentru aparatul respirator). Nu în ultimul rând, Respirozen îmbunătățește funcțiile sistemului imunitar, ajutând organismul în lupta cu micro-organismele dăunătoare cum ar fi bacteriile sau virusurile.

II. Care sunt cele mai frecvente afecțiuni imuno-respiratorii?

1. Cele mai frecvente afecțiuni respiratorii

Afecțiunile respiratorii pot fi foarte variate, atât în simptomatologie, cât și în cauzele declanșatoare, din acest motiv, le vom împărți în:

A) Afecțiuni respiratorii superioare – Acest tip de afecțiuni se manifestă la nivelul nasului, sinusurilor și la nivelul gâtului.

B) Afecțiuni respiratorii inferioare – Acest tip de afecțiuni se manifestă la nivelul căilor respiratorii și al plămânilor.

2. Categorii de persoane cu predispoziție la infecții respiratorii

Aceste infecții se instalează de cele mai multe ori din cauza mediului. Totuși există și cazuri în care acestea se pot forma si sub aspectului unor alergii.

În cazul în care discutăm despre infecții respiratorii datorate unor alergii, aceste vin de cele mai multe ori însoțite și de către alte simptome complementare, cum ar fi: tuse, strănut, lăcrimarea ochilor, senzație de respirație grea, senzație de gât iritat, stare de greață, alte simptome de natură dermică.

Cu toate acestea, dacă alergiile țin strict de geneticul fiecărei persoane, afecțiunile obișnuite se regăsesc în special la: bebeluși, vârstnici, fumători, persoane care petrec mult timp în medii toxice.

III. Ingrediente și beneficii asociate

Respirozen este alcătuit din:

Quercetina[1] – Acesta este un compus vegetal flavonoid, fiind regăsit de cele mai multe ori în ceaiuri, legume, fructe, cereale, vin sau sucuri naturale. Aceasta este un puternic antioxidant natural ce luptă împotriva daunelor provocate de către radicalii liberi. De asemeni, quercitina luptă și în combaterea și încetinirea dezvoltării unor virusuri precum: Escherichia Coli, Salmonella Enteritidis, Staphylococcus Aureus, Aspergillus Flavus, Proteus.

Bromelaina[2] – Bromelaina este o enzimă cu rol în facilitarea digestiei, dar și în ameliorarea inflamațiilor. Pe lângă aceste două aspecte, enzima poate juca și un rol important în ameliorarea afecțiunilor de la nivelul sinusurilor. În principal, bromelaina poate fi găsită în compoziția chimică a fructului de ananas, extracția realizându-se din miezul acestuia.

Socul[3] – Socul este o adevărată „farmacie” pentru organism deoarece acesta conține atât vitamina C care contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar, dar mai joacă și alte roluri în organism precum: efect antiseptic, antiinflamator, previne iritarea căilor respiratorii, iar nu în ultimul rând, ameliorează febra și simptomele asociate acesteia.

Curcumina[4] – Acesta este o substanță chimică de culoare galbenă și face parte din familia curcuma. Principalele sale beneficii asupra organismului este de a îndeplini un rol antioxidant și antiinflamator în organism, reduce riscul apariției bolilor cardio-vasculare și îmbunătățește sănătatea sistemului osos. Dacă este introdusă în dieta noastră zilnică, aceasta poate contribui la o mai bună funcționare a sistemului imunitar.

Iedera[5] – Găsită de multe ori și sub denumirea sa științifică Hedera Helix, aceasta are efect analgezic asupra organismului, ameliorează afecțiunile pulmonare, iar nu în ultimul rând, aceasta contribuie la eliminarea germenilor și ușurează expectorația. Această plantă este adesea folosită și în tratarea altor afecțiuni precum: dureri menstruale, tuse convulsivă, infecții acute sau cronice.

IV. Mod de administrare

Pentru persoanele care:

  • Își doresc să mențină sănătatea sistemului respirator și al sistemului imunitar;
  • Își doresc să amelioreze efectele stresului oxidativ;
  • Își doresc să amelioreze simptomele unor alergii;
  • Doresc să grăbească procesul de vindecare în urma unei gripe sau răceli;

Pentru toate aceste cazuri, recomandarea noastră de administrare este de: o capsulă de două ori pe zi, în timpul mesei.

Respirozen este un supliment alimentar, citiți cu atenție informațiile de pe ambalaj și prospect.

Respirozen este disponibil în Farmaciile Ropharma și pe www.ropharma.ro.

[1] https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/Quercetin

[2] https://www.mountsinai.org/health-library/supplement/bromelain

[3] https://www.webmd.com/diet/elderberry-health-benefits

[4] https://examine.com/supplements/curcumin/

[5] https://wa.kaiserpermanente.org/kbase/topic.jhtml?docId=hn-2116002
Adauga un comentariu