Sanatate

Farmaciile Ropharma – CUM ÎȚI PREGĂTEȘTI IMUNITATEA PENTRU SEZONUL RECE

Publicat: 30 sept. 2020

Toamna și-a intrat în drepturi, iar organismul trebuie pregătit pentru a se adapta mai ușor la schimbările de temperatură. Pentru a face acest lucru cât mai eficient și pentru a ține la distanță afecțiunile de sezon, este foarte important să acorzi o atenție deosebită întăririi sistemului imunitar:

  1. Activitate fizică regulată

Pe lângă beneficiile pe care le aduce organismului prin menținerea corpului în formă, exercițiile fizice reduc stresul, îmbunătățesc sistemul cardiovascular și întăresc imunitatea. Antrenorii de sport susțin că un tonus muscular bun este de folos iarna, iar prin sport se vor evita și acumularea de kilograme în plus, tendință foarte întâlnită în lunile de iarnă.

  1. Hidratarea

Apa ajută la funcționarea corectă a organismului, iar o hidratare corespunzătoare are efecte benefice asupra sistemului imunitar deoarece contribuie la eliminarea toxinelor și oxigenarea corectă a celulelor corpului. De asemenea, apa le permite rinichilor să îndepărteze reziduurile și să atragă substanțele nutritive. Pe lângă apă, ceaiurile de plante cu un conținut caloric mic, ciocolata caldă sau compoturile te ajută să echilibrezi aportul de lichide în organism.

  1. Alimentație sănătoasă

Atunci când perioada rece se apropie, multe persoane sunt tentate să consume din ce în ce mai mult produse tradiționale, preparate ce sunt considerate grele și bogate în colesterol, calorii și grăsimi saturate. Astfel că este mai bine de adoptat o dietă bogată în fructe și legume proaspete, cereale integrale și lactate cu un conținut mic de grăsimi, ce asigură corpului necesarul zilnic de vitamine, minerale și proteine, întărind totodată imunitatea.

  1. Odihna

O cantitate de somn suficientă joacă un rol foarte important în susținerea imunității. Respectarea orelor de somn (7-8 ore pe noapte) și calitatea acestuia sunt esențiale pentru un sistem imunitar puternic.

  1. Suplimentele alimentare

Încă din toamnă, organismul trebuie pregătit pentru venirea iernii și trebuie fortificat cu diferite suplimente alimentare. Acestea întăresc imunitatea printr-un aport crescut de vitamine, minerale și antioxidanți.

Intră în sezonul rece cu o imunitate puternică!

Te așteptăm în Farmaciile Ropharma cu drag de oameni și multe sfaturi pentru starea ta de bine!

 

Adauga un comentariu