Sanatate

Farmaciile Ropharma – Doza zilnică de imunitate – Vitamina C Forte 1000 mg

Publicat: 22 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Farmaciile Ropharma - Doza zilnică de imunitate  Vitamina C Forte 1000 mg

Vitaminele sunt compuși organici de care organismul are nevoie pentru a se menține în viață.Corpul uman fie nu produce suficiente vitamine care asigură doza de nutrienți esențiali, fie nu produce deloc. De aceea, cea mai mare parte a vitaminelor sunt obținute prin intermediul alimentelor pe care le consumăm ori cu ajutorul unor suplimente naturale.

Suntem diferiți, iar organismul fiecăruia dintre noi are cerințe diferite în materie de vitamine. Cu toate acestea, cu toții avem nevoie de o doză zilnică care să ne sporească imunitatea. Vitamina C stimulează imunitatea prin faptul că ajută globulele albe să funcționeze mai eficient. Această acțiune duce la întărirea sistemului de apărare al pielii și ajută la vindecarea rănilor mai rapid.

Deși nu este o vitamină pe care corpul uman o produce, Vitamina C este prezentă cu precădere în legume și fructe. Surse bune din care organismul își poate extrage doza de vitamina C sunt:

  • merele
  • sparanghelul
  • fructele de pădure
  • broccoli
  • varza
  • pepenele galben
  • conopida
  • citricele
  • kiwi
  • cerealele
  • spanacul
  • ardeiul(în special ardei roșii, care au un conținut mai ridicat de vitamina C)
  • cartofii
  • roșiile

Organismul are o mai mare nevoie de vitamina C decât în mod obișnuit într-o perioadă de cotitură, când suntem răciți, prezentăm simptomele unei viroze de sezon, avem febră ori deficit de fier și proteine.Suplimentarea aportului de vitamina C este necesară atunci când sistemul imunitar este slăbit sau este mult mai expus factorilor externi.

Este important să știm că deficitul de vitamina C poate produce stări de oboseală exagerată, somnolență, scăderea capacitații de apărare a organismului, sângerări ale gingiilor, manifestări cutanate. Deși o regăsim în fructe și legume, sunt situații în care alimentația nu este suficientă.

Ce se întâmplă atunci când alimentația nu poate furniza necesarul de vitamina C?

Astăzi a devenit o provocare să consumi cantitățile adecvate de fructe și legume, care să ofere toate vitaminele și mineralele de care ai nevoie pentru a susține complet funcțiile organismului. Un consum inadecvat de vitamine și minerale poate afecta negativ sistemul imunitar și sănătatea per ansamblu. Important este că alimentația nu este unica sursă care poate suplimenta organismul cu vitamina C.

Organismul tău are o protecție naturală puternică și sistemul tău imunitar are multe căi de a lupta cu amenințările interne (radicali liberi) și externe (poluare, schimbări de temperatură, aglomerație). Poți completa aportul necesar de vitamine și minerale, care ajută la funcționarea optimă a sistemului tău imunitar.

Vitamina C Forte 1000 mg din portofoliul Ropharma este un supliment alimentar care ajută sistemul imunitar să funcționeze normal și ajută la reducerea stării de oboseală. Ca antioxidant, Vitamina C contribuie de asemenea la protejarea celulelor tale de stresul oxidativ și le ajută să funcționeze normal. Vitamina C contribuie și la formarea normală de colagen; acesta este parte a structurii oaselor, a dinților, a gingiilor și a pielii.

Mai multe detalii despre suplimentul alimentar Vitamina C Forte 1000 mg găsești pe site-ul nostru www.ropharma.ro și în oricare din farmaciile Ropharma din țară. Cititi cu atentie informatiile de pe ambalaj.

Adauga un comentariu