Sanatate

Farmaciile Ropharma – Immunozen Complex

Publicat: 20 ian. 2023
Farmaciile Ropharma - Immunozen Complex

I. Ce este Immunozen Complex și pentru ce se utilizează?
Immunozen Complex este un supliment alimentar cu administrare orală, prezentat sub formă de capsule. Ingredientele folosite în alcătuirea acestuia ajută la buna funcționare a sistemului imunitar, ameliorând în același timp și stările de oboseală sau stres.

Produsul a fost creat pentru persoanele ce se confruntă cu un sistem imunitar slăbit, care resimt un grad ridicat de oboseală sau care, prin natura activităților de zi cu zi, resimt un grad ridicat de stres. Trebuie să facem încă de la început mențiunea că, acest produs nu înlocuiește un stil de viață echilibrat sau medicația oferită de către medicul specialist.

 Cum ne dăm seama că sistemul imunitar este slăbit?
Alterarea funcționalității sistemului imunitar poate fi ușor ignorată deoarece, simptomele asociate unui sistem imunitar slăbit pot fi asociate altor factori. Iată la ce trebuie să fiți atenți pentru a vă verifica sănătatea sistemului imunitar:
a)    Infecții urinare– dacă vă confruntați din ce în ce mai des cu infecții urinare, fără a avea un istoric medical care să vă predispună la acest lucru, atunci acesta poate fi un semn prin care corpul vă arată că sistemul imunitar nu mai este atât de eficient în lupta cu microorganismele dăunătoare.
b)    Herpes bucal – Apariția din ce în ce mai frecventă sau vindecarea deficitară a herpesului bucal poate semnala o funcționare necorespunzătoare a sistemului imunitar.c)    Cefalee frecventă– Durerile de cap reprezintă cel mai comun simptom atunci când vorbim de răceală sau gripă. Dacă nu avem alte afecțiuni medicale care să favorizeze apariția acestor episoade (cum ar fi hipertensiunea), atunci trebuie să luam în calcul un dezechilibru la nivelul sistemului imunitar. Trebuie să fim atenți la cauzele care duc la apariția acestor episoade deoarece, durerea de cap se poate instala și pe fondul unei afecțiuni deja existente, pe fond de oboseală sau în urma unui efort intelectual pe o durată lungă de timp (Ex: munca în fața calculatorului).

II.  Din ce este alcătuit Immunozen Complex și care sunt beneficiile asociate?
Immunozen Complex este un supliment alimentar destinat îmbunătățirii sistemului imunitar, iar compoziția acestuia este alcătuită din 3 ingrediente principale: Vitamina C, Vitamina D și Zinc.

a)    Vitamina C – Vitamina C mai poate fi întâlnită și sub denumirea de acid ascorbic. Un prim aspect notabil al vitaminelor este aportul necesar în organism. Dacă ar fi să realizăm o comparație cu proteinele, care trebuie consumate în număr mai mare, vitaminele își pot îndeplini rolul în organism printr-o cantitate mult mai mică. Rolul său direct în organism este de a susține formarea colagenului, de a crește activitatea leucocitelor în lupta cu diverse bacterii, iar nu în ultimul rând, de a combate efectele nocive ale radicalilor liberi.
b) Vitamina D3 – Vitamina D3 mai poate fi întâlnită și sub denumirea de calciferol. Spre deosebire de vitamina C, vitamina D3 este solubilă doar în grăsimi, dar nu și în apă. Aceasta este un micronutrient esențial, în special pentru sănătatea sistemului osos. Aceasta este produsă în mod natural de către piele odată cu expunerea la soare, dar poate fi obținută și prin alimentație (ciuperci, gălbenuș, ficat, dar nu numai). Principalul său rol este de a fixa calciul de oase, contribuind astfel la o dezvoltare armonioasă în procesul de creștere al copiilor, iar la vârstele adulte susține buna funcționare a sistemului imunitar.
c) Zinc  – Zincul face parte din categoria mineralelor esențiale în asigurarea unei funcționări optime a organismului. Acesta asigură buna funcționarea a următoarelor elemente: mușchi (alături de potasiu), rinichi și ficat (îmbunătățește procesul de funcționare și eliminare a toxinelor).
Printre beneficiile asociate zincului mai putem regăsi și:
–    Sintetizează producția de insulină în organism și menține secreția de testosteron.
–    Ajută la menținerea unui nivel normal de estrogen și reglează ciclul menstrual.
–    Asigură o vindecare mai rapidă a pielii prin simularea elementelor ce se ocupă de regenerarea pielii (enzime și proteine).

Mod de administrare
•    Recomandarea de administrare este de 1-2 capsule pe zi, în timpul mesei, împreună cu un pahar de apă.
•    Pentru a asigura o eliberare treptată în organism pe toată durata zilei, puteți lua o capsulă în timpul micului dejun și o capsulă în timpul cinei.
•    În cazul în care medicul dumneavoastră v-a prescris o schemă de tratament cu Immunozen Complex, urmați schema prescrisă de către acesta.

Immunozen Complex este un supliment alimentar, cititi cu atentie informatiile de pe ambalaj si prospect.

Immunozen Complex este disponibil in Farmaciile Ropharma si pe www.ropharma.ro.
Adauga un comentariu