Sanatate

Farmaciile Ropharma – Importanța unei diete alimentare echilibrate pentru o digestie sănătoasă

Publicat: 18 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Farmaciile Ropharma - Importanța unei diete alimentare echilibrate pentru o digestie sănătoasă

O digestie corespunzătoare înseamnă un stil de viață sănătos. Pentru a fi sănătoși, organismul nostru are nevoie de nutrienți. Astfel, prin acești nutrienți înțelegem proteine, vitamine,  carbohidrați, minerale și alte grăsimi pe care este recomandat să le oferim organismului în alimentația zilnică.

Rolul sistemului digestiv este tocmai de a facilita absorbția acestor nutrienți, care, pe lângă rolul esențial pe care îl au în ceea ce privește sănătatea, ajută și la repararea celulelor din organism și la creșterea nivelului de energie.

Prin urmare, o recomandare în ceea ce privește sănătatea este de a construi un stil de viață sănătos și primul pas care trebuie făcut în această direcție este a de a fi atenți la alimentație.

Alimente recomandate pentru o digestie sănătoasă

Trilioane de bacterii și virusuri trăiesc în organismul nostru și este important ca oamenii să mențină o relație bună cu acestea. Aceste bacterii formează microbiomul, un ecosistem care are diferite funcții printre care se numără distrugerea alimentelor ce nu pot fi distruse atât de ușor de către organism și distrugerea altor germeni. Aceste bacterii provin tocmai din alimentele pe care le ingerăm. Astfel, motivul pentru care este recomandat să mâncăm alimente bogate în fibre,precum legume, fructe, cereale integrale sau alune se datorează faptului că ele produc cel mai eficient combustibil pentru bacteriile intestinale și sporesc imunitatea.

Aceste alimente bogate în fibre produc polifenoli, componente antioxidante care se produc în mod natural și stimulează atât sănătatea sistemului digestiv, cât și sistemul imunitar. De altfel, aceste alimente nutritive scad și riscul producerii diferitor boli, precum cancerul de col uterin.

Alte produse bogate în fibre care sunt recomandate pentru o alimentație echilibrată și o digestie sănătoasă sunt cerealele (grâu, ovăz, orz), ierburile uscate sau condimentele, ciocolata neagră, ceapa sau dovleceii.

Alimente nerecomandate pentru digestie

Alimentele procesate, bogate în grăsimi și fără fibre au un rol nociv asupra organismului prin faptul că produc mai puțin combustibil pentru bacteriile intestinale, acestea ajungând să se hrănească chiar din mucoasă.

Sucurile pline de îndulcitori sau mâncarea prăjită sunt corelate cu o diversitate bacteriană scăzută și nu ajută deloc sistemul digestiv în încercarea acestuia de a absoarbe nutrienți atât de necesari organismului.

Există anumite alimente procesate care sunt chiar nocive pentru organism. Prin urmare, trebuie evitate sau chiar eliminate din alimentație alimente precum cele conservate cu multe grăsimi, gustările ambalate (chipsuri, napolitane, dulciuri), alimentele bogate în sodiu, prăjiturile, mezelurile și alte alimente din carne procesată.

Pentru a asigura o digestie ușoară poți apela cu încredere la produsele din Farmaciile Ropharma.

Specialiștii Ropharma îți recomandă suplimentele alimentare Cotidierbe și Cotifibra, aliatele tranzitului intestinal.

Cotidierbe si Cotifibra pot fi achiziționate din farmaciile Ropharma sau de pe www.ropharma.ro.

Acestea sunt suplimente alimentare, citiți cu atenție informațiile de pe ambalaj.

 

Adauga un comentariu