Frumusete

Farmaciile Ropharma – ingrijirea pielii in sezonul rece

Publicat: 16 oct. 2019

Schimbarea anotimpurilor poate fi o adevărată provocare pentru piele, mai ales atunci când se face trecerea de la lunile calde de vară la lunile reci şi uscate de toamnă şi mai ales de iarnă.

Sezonul rece afectează îndeosebi pielea deoarece o crapă, o înroșește și o usucă, din cauza frigului, a umidității scăzute, a vântului și a schimbărilor de temperatură. Astfel, aceasta are nevoie de o îngrijire specială, accentul fiind pus pe hidratare.

Dacă pielea nu este tratată la timp aceasta poate conduce la un aspect tern, lipsă de elaticitate, senzație inconfortabilă de asprime, senzație de mâncărime (prurit), fisurare, precum și la afecțiuni mai grave precum dermatita atopică sau psoriazisul.

Cele mai expuse zone sunt fața, buzele și extremitățile: mâinile, picioarele, gambele sau antebrațele. Formele ușoare ale acestei afecțiuni pot fi foarte ușor tratate de către persoana afectată, însă formele grave necesită tratament prescris de către medicul specialist.

Un alt aspect al sezonului rece care de cele mai multe ori este ignorat, se referă la protecția solară. Chiar dacă vremea rece s-a instalat, nu înseamnă că trebuie pui deoparte factorul de protecție. Pe timp de iarnă, razele soarelui în combinație cu zăpada pot fi foarte dăunătoare.

Iată câteva sfaturi pentru a-ți proteja pielea în sezonul rece:

•    Hidratează pielea și nu o lăsa să se usuce! Indicat este să folosești o cremă hidratantă, grasă, care să lase pielea catifelată, dar să o și regenereze.

•    În același sens, sunt recomandate cremele care conțin vitamine. Vitaminele A, C și E, importante pentru hidratarea și îngrijirea pielii iarna. Vitaminele C și E sunt antioxidanți naturali care grăbesc procesul de regenerare al pielii și protejează celulele, iar vitamina A previne îmbătrânirea țesuturilor.

•    Buzele nu trebuie neglijate în acest sezon deoarece vântul și temperaturile scăzute le pot afecta foarte mult. Aplică un balsam hidratant pentru buze ori de câte ori simți nevoia. Important de ținut minte este ca balsamul de buze să conțină SPF deoarece protejează împotriva razelor nocive ale soarelui.

•    Mâinile trebuie tratate cu cremă hidratantă cel puțin de trei ori pe zi deoarece sunt expuse constant frigului și umezelii. O altă metodă de protejare a mâinilor este purtatul mănușilor.

•    Atunci când faceți curățenie în casă este indicat să folosiți mănuși de protecție deoarece mâinile în acest sezon sunt foarte sensibile, iar substanțele chimice cresc riscul de crăpare a țesutului.

•    Exfolierea tenului trebuie evitată pe timpul sezonului rece deoarece riști să o rănești, dar și să o faci mai uscată. Sunt indicate tratamentele care au și o componentă hidratantă pentru a asigura tenului echilibrul necesar.

Îngrijește-ți tenul într-un mod corespunzător și urmează sfaturile de mai sus, iar pielea ta va străluci de sănătate în sezonul rece!

Farmaciile Ropharma iti recomanda gama Verattiva, principalul ingredient cosmetic al liniei este IDRALOE, un complex revoluționar din Gel Organic de Aloe Vera și Multivitamine (Vitaminele A, B5, C, E, proteină hidrolizată din soia) cu proprietăți remarcabile în hidratarea și regenerarea pielii.

Produsele Verattiva sunt disponibile in Farmaciile Ropharma si pe www.ropharma-healthcare.ro.loading...

Adauga un comentariu