Sanatate

Farmaciile Ropharma -Microflora intestinală – ce este și cum avem grijă de ea?

Publicat: 16 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Farmaciile Ropharma -Microflora intestinală  ce este și cum avem grijă de ea

Când ne gândim la bacterii avem imprimat în minte doar modul în care acestea ne fac rău. Totuși, este important să știm că în corpul uman, în special în intestin și pe piele găsim o mulțime de bacterii „bune” care ne ajută pe tot parcursul vieții.

Ce este microflora intestinală?

Microflora intestinală se referă, în fapt, la multitudinea de bacterii și organisme care trăiesc în interiorul intestinelor și care ajută la digerarea alimentelor. Cele mai multe bacterii se află în colon, fiind mediul propice dezvoltării lor, fiindcă intestinul subțire sau stomacul sunt medii mult mai acide pentru acestea.

De când putem vorbi despre microflora intestinală?

Microflora se formează încă din primele momente de viață. Mai bine spus, mama îi transferă nou-născutului flora intestinală (bacterii benefice) în timpul nașterii, iar acest transfer depinde de tipul nașterii, de vârsta mamei și de felul în care aceasta alege să își hrănească bebelușul, iar orice modificare în numărul și tipul bacteriilor intestinale poate avea influențe asupra sănătății.

Sănătatea microflorei intestinale este decisivă în reglarea funcțiilor organismului, fiindcă ea ajută digestia și acționează ca un scut în fața agenților dăunători. Ea alege substanțele hrănitoare, vitaminele și mineralele benefice organismului și în acest fel stimulează imunitatea.

Care sunt factorii care dereglează microflora intestinală?

  • alimentele acide și procesate cum sunt zahărul, făina, prăjelile și grăsimile saturate
  • perioadele stresante; stresul are un impact negativ asupra sănătății, fiindcă schimbările la nivelul florei intestinale slăbesc sistemul imunitar și predispun organismul la îmbolnăvire
  • antibioticele
  • bolile intestinale cronice

Cum avem grijă de microflora intestinală?

Specialiștii in nutriție spun că fermenții lactici contribuie la echilibrarea microflorei intestinale. Deși în intestin se găsesc numeroase bacterii benefice, fermenții lactici nu fac parte din acestea și de aceea este necesar aportul extern.

Fermenții activi accelerează tranzitul intestinal si previn constipația, neutralizează toxinele și agenții patogeni și activează sistemului imunitar. Ferzym Plus este suplimentul alimentar cu formulă simbiotică cu 7 miliarde de fermenți lactici, lăptișor de matcă, fibre vegetale și morcov, care favorizează echilibrul florei intestinale, afectată de tratamentele cu antibiotic sau de alimentația dezechilibrată.Modul de administrare este de 1-3 capsule pe zi, iar pentru protecția din timpul unui tratament cu antibiotice se recomandă administrarea la un interval de 2 ore după administrarea antibioticelor și încă o săptămână după terminarea tratamentului. Cititi cu atentie informatiile de pe ambalaj.

Mai multe detalii despre Ferzym Plus găsești pe site-ul nostru www.ropharma.ro și în oricare din farmaciile Ropharma din țară.

 

Adauga un comentariu