Sport

FC Dinamo a învins cu scorul de 3-1 echipa Academica Clinceni

Publicat: 05 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
FC Dinamo a învins cu scorul de 3-1 echipa Academica Clinceni
Clubul de fotbal Dinamo București

FC Dinamo a obţinut, duminică, prima victorie în play-out, după ce a învins, în deplasare, cu scorul de 3-1 (1-0), pe Academica Clinceni, în etapa a VIII-a. Straton (Dinamo) a apărat două penaltiuri la scorul de 1-0, iar Andrei Bani a marcat, la vârsta de 17 ani, primul său gol în Liga I, la al cincilea meci disputat în tricoul dinamoviştilor.

Au marcat: Sorescu ’19 (p), Bani ’65, Fabbrini ’71 / Buziuc ’72.

Min. 19, 0-1, Fabbrini a fost faultat de Matei în careu, iar Sorescu a transformat lovitura de la 11 metri;

Min. 65, 0-2, Bani a marcat cu un şut din unghi, de la 10 metri, lateral dreapta, după o pasă a lui Fabbrini;

Min. 71, 0-3, Fabbrini a înscris cu un şut din centrul careului, după o centrare a lui Sorescu;

Min. 72, 1-3, Buziuc a marcat cu un şut la colţul scurt, din marginea careului de şase metri.

În minutul 45+3, Skovajsa a comis henţ în careu, dar Straton a apărat penaltiul executat de Vojtus.

În minutul 54, Sorescu l-a faultat în careu pe Buziuc. Tot Buziuc a executat şi Straton a apărat din nou.

Au evoluat următoarele echipe:

Academica: Vâlceanu – G. Matei, Kontoes, Albu, Dobrescu – Şut, Cebotaru (Markovici ’61), R. Ion – F. Achim (Merloi ’46, B. Ilie ’83), Vojtus (Vanghele ’84), Buziuc. Antrenor Ilie Poenaru;

Dinamo: Straton – Sorescu, Puljici, M. Popescu, Skovajsa (Sin ’59) – I. Borcea (V. Lazăr ‘2), Mrzljak, Răuţă (R. Grigore ’76), Fabbrini – Moldoveanu (Bani ’46), D. Popa (Monitini 59). Antrenor: Adrian Mihalcea.

Cartonaşe galbene: Şut ’22, Merloi ’79 / Moldoveanu ’29, Sorescu ’54, Fabbrini ’61, Bani ’73

Arbitri: Istvan Kovacs – Vasile Marinescu, Mircea Orbuleţ – Andrei Antonie;

Observator de arbitri: Cristian Nica.

Clasamentul play-out-ului este următorul: FC Viitorul – 34 de puncte, FC Voluntari – 27 de puncte, Academica Clinceni – 26 de puncte, Sepsi – 24 de puncte, Poli Iaşi – 21 de puncte, Hermannstadt – 21 de puncte, Dinamo – 20 de puncte, Chindia Târgovişte – 17 puncte.

Suporterii lui Dinamo sunt deciși să cumpere clubul! Timpul spaniolilor s-a scurs. Se pregătește fuziunea DDB – ADPD

Suporterii lui Dinamo sunt deciși să cumpere clubul din șoseaua Ștefan cel Mare, iar Asociația Dinamoviști pentru Dinamo (ADPD) a emis un comunicat prin care laudă gestul lui Cornel Dinu

Suporterii lui Dinamo sunt deciși să cumpere clubul din șoseaua Ștefan cel Mare. Asociația Dinamoviști pentru Dinamo (ADPD) a emis un comunicat prin care laudă gestul lui Cornel Dinu, unul dintre liderii grupării, și prin care anunță o posibilă fuziune între cele două organizații: „Cornel Dinu s-a înscris și în programul DDB, un gest elegant menit să unească- în sfârșit- suporterii dinamoviști, pentru un plus de credibilitate în fața celor ce ar putea pune umărul la renașterea lui Dinamo, dar care, văzându-ne divizați, nu dau doi bani pe ideea de SOCIOS. Atunci când Dinamo este în mare pericol, Adevăratul Căpitan ne vrea uniți! De peste două decenii, clubul nostru e devorat de păsări de pradă, după concesiune, bancrută sau insolvență, s-a ajuns la fundul sacului, iar Negoiță vinde și ce are, și ce n-are”.

Gestul lui Cornel Dinu, primul pas spre fuziunea DDB – ADPD

Suporterii lui Dinamo anunță că militează pentru un nou stadion pentru clubul din șoseaua Ștefan cel Mare.

„Nu analizăm acum aspecte juridice, dar o să revenim curând cu lucruri legate de stadion, unul din aspectele pe care ambele asociații l-au promovat în programul lor, pentru că un nou Dinamo trebuie să aibă o casă nouă. Curând, ADPD va organiza o Adunare Generală unde se vor lua hotărâri, dacă programele și oamenii din asociații vor decide un drum comun atunci putem vorbi de un pas important înainte. Luptăm pentru visurile oricărui dinamovist: stadion nou, centru de copii și juniori performant, profesioniști în executivul clubului Dinamo și o strategie pe termen mediu și lung care să garanteze ieșirea din anonimatul actual. Totul Pentru Dinamo!”, se arată în comunicatul ADPD.

Cornel Dinu se alătură altor nume importante din fotbalul românesc

Cornel Dinu se alătură altor nume importante din fotbalul românesc care au decis să se alăture programului DDB, precum Ion Crăciunescu, Ștefan Radu, Nicolae Stanciu, Răzvan Lucescu, George Țucudean, Vlad Munteanu sau Paul Anton.
Ar fi știrea verii. Mircea Lucescu, investitor la Dinamo?

„Am vorbit cu el. Probabil lucrează la o strategie”.

Joaca de-a vânzarea clubului Dinamo ar putea să-l facă pe Mircea Lucescu să le întindă o mână de ajutor „câinilor”.
O spune chiar fostul său elev, Ioan Ovidiu Sabău, care crede că „Il Luce” pune ceva la cale. Asta după ce a apărut zvonul potrivit căruia chiar și fiul său, Răzvan, ar fi interesat.

„Am vorbit cu Nea Mircea Lucescu, cu Rednic. Ar fi extraordinar să se implice Lucescu la Dinamo, dar nu știu dacă Nea Mircea mai are energia, nervii. și nu cred că Răzvan s-ar mai întoarce, după ce a antrenat la un anumit nivel.
Este clar că Dinamo e un club pe care Mircea Lucescu îl iubește și se identifică foarte mult cu el. Poate pregătește o strategie, mă gândesc, nu știu. N-aș vrea să dau detalii pe care nu le controlez. Mi-aș dori să se implice și cred! Cred că și-ar dori să se implice mult mai mult. Nu știu când și în ce condiții. Probabil lucrează la această strategie, așa mă gândesc”, a spus Ioan Ovidiu Sabău.

Ioan Ovidiu Sabău l-a avut antrenor pe Mircea Lucescu la Dinamo, Rapid, Brescia, Brescia și Reggiana.

Adauga un comentariu