International

Femeia care a vrut să-l otrăvească pe Donald Trump a fost găsită vinovată de justiția SUA

Publicat: 23 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Femeia care a vrut să-l otrăvească pe Donald Trump a fost găsită vinovată de justiția SUA
Femeia care a vrut să-l otrăvească pe Donald Trump a fost găsită vinovată de justiția SUA

Pascale Ferrier, femeia de 53 de ani din Quebec, Canada, care a vrut să-l otrăvească pe Donald Trump a fost găsită vinovată de justiția SUA. Pascale Ferrier a fost inculpată oficial sub acuzaţia de ameninţări la adresa preşedintelui Statelor Unite, de o instanţă din statul New York, informează AFP.

Pascale Ferrier s-a prezentat în faţa unui magistrat federal din Buffalo, la graniţa cu Canada, unde a fost arestată duminică, în prezenţa unui avocat numit din oficiu, pe care l-a solicitat.

Femeia care a vrut să-l otrăvească pe Donald Trump a fost găsită vinovată de justiția SUA

Deşi nu i s-a cerut să decidă în acest moment dacă va pleda vinovată sau nu, judecătorul Kenneth Schroeder a anunţat că pledează nevinovată în numele său, ceea ce îi conferă mai multe drepturi în acest moment.

Conform rechizitoriului, Pascale Ferrier este persoana care i-a trimis preşedintelui SUA o scrisoare primită vineri la centrul de sortare poştală al Casei Albă, plic ce conţinea ricină, o otravă potenţial mortală.

Ce scria în scrisoarea adresată lui Donald Trump

Potrivit agentului care a condus ancheta, scrisoarea conţinea un mesaj adresat preşedintelui american.

„Ţi-am găsit un nume nou: clovn tiran urât. Sper să îţi placă. Distrugi Statele Unite şi le conduci la dezastru”. „Renunţă, nu candida la aceste alegeri”, a scris acuzata, după care menţiona că a strecurat în scrisoare „un cadou special” – otrava – pentru a-l „ajuta” pe Donald Trump să se «hotărasc㻓, era mesajul din scrisoare.

„Dacă asta nu funcţionează, voi găsi o reţetă mai bună pentru o altă otravă sau îmi voi folosi arma în ziua în care voi putea veni”, a mai spus ea şi a semnat „Spirit rebel liber”.

Sunt formulări şi o semnătura asemănătoare cu cele pe care anchetatorii le-au găsit în alte şase scrisori trimise în Texas la mijlocul lunii septembrie unor persoane care lucrează în centre de detenţie unde Ferrier a fost închisă în 2019, după arestarea ei pentru deţinerea ilegală de arme de foc.

Acuzata, care a vorbit doar monosilabic în timpul şedinţei de marţi, a solicitat o audiere specială, stabilită pentru 28 septembrie, în care procurorii americani vor trebui să prezinte dovada identităţii sale înainte de a putea continua procedurile.

Până atunci, Pascale Ferrier va rămâne în închisoare, procurorii considerând că există un risc ridicat ca acuzata să fugă.

Tentativă de otrăvire cu ricină

Presa americană a făcut cunoscut că autorităţile au interceptat un plic care conţinea ricină şi îi era adresat preşedintelui Donald Trump. Scrisoarea fusese descoperită mai devreme în cursul săptămânii şi nu ajunsese până la Casa Albă, potrivit cotidianului New York Times şi postului de televiziune CNN.

Jurnalul a adăugat că scrisoarea ar fi fost trimisă din Canada. Corespondenţa adresată Casei Albe este mai întâi inspectată şi apoi triată în depozite de lângă Washington. Potrivit CNN, conţinutul plicului a fost testat de mai multe ori într-unul din aceste depozite, prezenţa ricinei fiind confirmată.

Ricina este cea mai toxică substanţă din regnul vegetal, de 6.000 de ori mai puternică decât cianura. Este vorba de o substanţă mortală în caz de ingerare, inhalare sau injectare şi împotriva căreia nu există antidot.

Adauga un comentariu