Titlurile zilei

Femeia care s-a aruncat de la etaj la Spitalul de Boli Infecțioase putea fi salvată. Manager: „Nu era nimeni pe secție pentru că ea nu reprezenta o urgență” – FOTO

Publicat: 08 aug. 2023
_____ Vizualizări 26 Comentarii
Femeia care s-a aruncat de la etaj la Spitalul de Boli Infecțioase putea fi salvată. Manager Nu era nimeni pe secție pentru că ea nu reprezenta o urgență - FOTO
Mister total la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași. Moartea unei paciente care s-a sinucis, aruncându-se de la etaj, este tratată cu indiferență de către conducerea spitalului

Mister total la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași. Moartea unei paciente care s-a sinucis, aruncându-se de la etaj, este tratată cu superficialitate de conducerea unității medicale, care nu poate spune ce s-a întâmplat atunci

Femeia care avea 60 de ani a ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași din cauza unei infecții cu salmonela. Managerul unității medicale, dr. Florin Roșu, susține că pacienta reacționa pozitiv la tratament și că aceasta s-a tratat de depresie în trecut. Ancheta internă făcută de acesta la nivelul spitalului nu a stabilit ce s-a întâmplat în după-amiaza zilei de 25 iulie, când femeia s-a aruncat de la etaj, pentru că în secție nu se afla nimeni din personal, așa cum susține managerul.

„Am făcut o anchetă în interiorul spitalului, am vorbit cu medicul curant care a explicat faptul că femeia nu prezenta simptome de depresie. În trecut a avut un episod depresiv, la un anumit interval, dar, pe perioada internării, medicul curant nu a constatat niciun simptom care să ne ducă cu gândul la faptul că ar avea tentative suicidale.

După accident a intervenit rapid o echipă de la terapie intensivă, care asigură urgențe, a fost intubată și stabilizată imediat. Este o situație total neplăcută pentru toată lumea. În momentul de față am trimis psihologi care să discute cu pacienții și cu cadrele medicale”, transmite dr. Florin Roșu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași.

Mister total și un manager care nu poate spune ce s-a întâmplat, de fapt, în spitalul pe care îl conduce

Multe întrebări fără răspuns, o familie care și-a pierdut mama și bunica, un manager care nu știe ce s-a întâmplat, de fapt, în după-amiaza zilei de 25 iulie 2023. Poate dacă personalul se afla în secție, femeia ar fi fost salvată și nu s-ar fi aruncat în gol pe geamul din salon. Chiar dacă pacienții din Pavilionul 4, unde a fost internată aceasta, nu reprezintă urgențe, personalul trebuie să fie prezent permanent în secție. Bolnavii au fost lăsați nesupravegheați, iar femeia a profitat de moment și s-a sinucis.

Discuția de pe grupul de WhatsApp al spitalului scoate la iveală o situație extrem de gravă

poză cu Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași
O femeie de aproximativ 60 de ani a ajuns la spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași, din cauza unei infecții cu salmonela

Pe grupul de WhatsApp al spitalului, medicii care au interacționat cu pacienta s-au arătat extrem de nemulțumiți, deoarece înainte de a se întâmpla tragedia au făcut nenumărate solicitări către Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași, cerând ajutor. Aceștia au precizat că femeia era agitată și ar fi trebuit să fie transferată pentru consult la institut, dar acest lucru nu a mai avut loc, deoarece, în trecut, solicitările venite din partea medicilor de la Spitalul de Boli Infecțioase au rămas fără rezolvare.

Din discuțiile avute cu angajații din secție, Institutul de Psihiatrie „Socola” refuză să primească pacienți de la Boli Infecțioase pe motiv că nu au secție de infecțioase și ar putea să transmită anumite boli. Într-o astfel de situație, medicii din triaj de la Psihiatrie ar fi trebuit să folosească echipament de protecție și să consulte pacienta.

„Nu a existat nicio solicitare scrisă sau telefonică din partea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase «Sf. Parascheva» din Iași pentru consult interclinic”, declară dr. Cristina Dobre, managerul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași.

Astfel, nepăsarea a ucis o pacientă care ar fi putut fi salvată. Adevărul este la mijloc, iar cuvântul angajaților din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași stă împotriva cuvântului managerului.

„Nu am făcut sesizări la Institutul de Psihiatrie «Socola», nici colegii mei nu au făcut. Din câte știu eu, nu a auzit-o nimeni plângând, iar în momentul în care ea a recurs la acest gest nu era nimeni care să o supravegheze. Nu era nimeni pe secție pentru că ea nu reprezenta o urgență, dar a fost vizitată în ziua respectivă de medicul curant”, adaugă dr. Florin Roșu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași.

Au lăsat-o singură într-un salon, unde a putut să-și ducă gândurile sinucigașe la un sfârșit tragic. Managerul așteaptă ca poliția să înainteze cercetările și să fie verificat telefonul victimei. Până atunci, o echipă de medici patrulează prin secții pentru a discuta cu pacienții și cadrele medicale, pentru a preveni alte situații de acest gen.

Comentarii
  • ????

    1. Ancheta interna? Realizata de cine? De aia responsabili morali de moartea pacientei?

    2. Doar politia si procuratura trebuie sa se ocupe de aceasta ancheta.

    3. Trebuie chemat la audieri și urmarit penal tot personalul medical prezent in ziua respectiva in spital. Unde erau la acea ora? Dormeau? Stateau la cafele? Jucau poker pe bani? Statea in izmene si urmareau telenovele ? Dormeau in timpul serviciului?
    Daca medicii de garda tot nu au chef sa-i supravegheze si prefera să doarma la servici, de ce nu se monteaza niste gratii la geam, pentru a preintâmpina astfel de incidente morbide?

    4.In orice stat al Uniunii Europene, dupa un astfel de incident, managerul era primul care iși dadea demisia. Ce mai așteaptă? Fanfară ?
    Demisia!

    Ce spune legea:

  • Ce scuza penibila, de copil mic, ai gasit, doctore. Cum sa nu fie nimeni pe sectie, „pentru ca”… si daca un pacient a avut vreodata episoade de depresie, e o scuza pt o sectie goala? Si daca se stia ca avut astfel de episoade, cu atat mqi mult trebuia supravegheata. Explicatia managerului e antologica, de colectie, trebuie pastrate in muzeul indolentei, al lipsei de empatie si al propriului interes, singurul care conteaza… Bravo spital, bravo manager!

  • Tipic romanului care se pricepe la toate si isi da cu parerea despre orice! Cautam vinovati imaginari. Ura si lipsa de informare.

  • toti cei ajunsi manageri se molipsesc de nesimtire si aroganta . a latrat in pandemie sa se faca cunoscut si gata Derector. Mars ma.. Probabil era prin vreun cotlon cu vreo rezidenta . In schimb daca Timofte care e derector si el , opereaza si mai salveaza niste vieti , nici asa nu ii place romanului . Cristina Dobre a facut naveta saptamanal cu caciula in mana la Bucuresti , pe vrema cind Maricel Popa era la energie SS, iar Dan Carlan era soferul lui (fix inainte sa ajunga prefect) . Acu s-a ajuns „derectoare”

  • Unul dintre cei mai competenti manageri pe care l-a avut spitalul izolare. Se vede zilnic acest fapt, asta-i important!

  • Actualul manager își bate joc de speranțele pacienților, iar pentru ceea ce face trebuie DEMIS urgent de la conducerea spitalului. spune:

    Demisia ! Mai, o femeia a murit .Câți pacienți mai trebuie să moară, pt a vedea și noi demisia pe masă a actualei conduceri a spitalului?

    DEMISIA! DEMISIA! DEMISIA! DEMISIA !

  • Domnule doctor, nu va luati dupa aceste comentarii care nu au nici un fundament. Perseverati si continuati munca in folosul spitalului, al pacientilor si angajatilor. Multa sanate, rabdare si ignorati ineptiile scrise.

  • Doctore, nu pleca urechea la toate tampeniile scrise. Continua proiectele si managmentul bun care caracterizeaza spitalul. S-a pus cineva pe tine, nu-i convine ca lucrurile functioneaza bine. Spor si putere; nu uita: cainii latra, caravana trece!

  • 👋 Marius Budăi și-a dat demisia din Guvern in urma scandalurilor din subordine. Asteptam si DEMISIA actualului manager, dr. Florin Roșu.👋 spune:

    Demisia de onoare ! Asta vrem toți aparținătorii pacienților !
    Nu vrem să mai moară nimeni cu zile in acel spital.

    Un manager adevarat si cu bun simț e responsabil 100% de comportamentul si faptele subordonatilor. De aceea primeste si leafa babană de manager.
    Pentru bunul mers al lucrurilor, acest manager( + echipa domniei sale) trebuie sa-și inainteze DEMISIA.
    Sa plece urgent și să se pună la dispoziția organelor de ancheta.

  • Rosule, nu te lasa intimidat! Asa cum ai trecut spitalul si pacientii prin pandemie, ai pus ordine in administratia spitalului, ai ridicat standardele de ingrijire si ai schimbat perceptia pacientilor despre spital, treci si peste aceasta campanie de denigrare pe care chiar nu o meriti. Fii consecvent si totul va fi in regula. Noi suntem alaturi de tine!

  • Doctore, se vede clar ca lucrurile bune facute nu raman nepedepsite. Vezi, daca ai reusit sa treci peste toate piedicile; acum s-au pus pe tine si incearca sa te intimideze. Nu te lasa, dar asa cum te stiu eu, nu vor reusi. Fii tare!

  • Ciudat cum in comentarii se repeta obsesiv: demisia! E clar ca cineva s-a pus pe manager, ii vaneaza functia. Nu iti trebuie multa carte sa observi asa ceva! Eu sper sa nu cedeze presiunilor si sa-si continue mandatul.

  • @Popescu Daniel,august 8, 2023 la 8:28 am
    @Munteanu Radu,august 8, 2023 la 9:13 am
    @Angajat spital,august 8, 2023 la 9:49 am
    @Daniel Costache,august 8, 2023 la 11:13 am
    @Paul Moisescu,august 8, 2023 la 11:39 am
    @Prieten
    august 8, 2023 la 1:11 pm
    @Observator
    august 8, 2023 la 1:34 pm

    toți acesti mesereași care sunt de partea actualului manager, sunt angajați/colaboratori la firma noastra de pompe funebre.
    Daca actuala conducere manajerială e demisa sau dată afara din spital, atunci, noi… aștia din pompele funebre trebuie sa inchidem afacerile si sa concediem oamenii. Vânzătoŕii de prosoabe, lumănări, coliva, au familii de hranit.

    Nu renunțați. Avem nevoie de dvs încă 20 ani la conducerea spitalului de infectioase.

    Va rugam sa rămaneti ferm pe pozitii. Cadeți dvs, automat cădem si noi. Suces si multa putere de muncă la dumneavoastra dar si la neamuri.

  • Domnule doctor Rosu, va rugam sa nu cedati intimidarilor. Nu mai vrem manageri ca Dorobat sau altii ca ea. Fiti indiferent vis-a-vis de comentariile si aluziile postate care nu au nici o legatura cu realitatea. Luptati, va rugam!

  • Oamenii care cer doar demisia managerului greșesc 100%. E o prostie fara margini sa ceri demisia unui singur om pentru moartea acestei femei. Va rog sa nu mai faceti asa ceva niciodata !
    Vă bate Doamne – Doamne.

    TOATA CONDUCEREA SPITALULUI TREBUIE SA-SI DEPUNA DEMISIA, ALĂTURI DE CEI VINOVATI.

    REPET! DOAR CEI VINOVATI DE CELE ÎNTÂMPLATE IN ACEA ZI FATIDICĂ ( MEDICI,ASISTENTE SI INFIRMERELE RESPONSABILE DE ACEST PAVILION AL UNITATII SPITALICESTI)

    Sa nu uitam ca o femeie a murit cu zile la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași.

  • Va dati seama?!Costel, din curte, cate cuvintele intelepte are la el? Nu v-ar fi rusine, tuturor, ca tarati numele unui medic renumit prin mocirla voastra.
    Sa va doara capul de prostiile si neadevarurile scrise si promovate de voi. Focul sa va mistuie pe voi si familiile voastre, sa va tarati ca serpii prin desertul minciunii, sa nu aveti parte de nimeni la capatai cand o sa va fie mai greu!

  • Da’ ce se mai sustin cozile de topor intre ei…..mai oameni buni, cati internati la boli infectioase mai trebuie sa moara din nepasarea sau nepriceperea celor platiti sa i supravegheze si sa i ingrijeasca? Macar tineti gura inchisa, dintr un minim de respect macar fata de cei intrati pe picioarele lor acolo si scosi intre patru scanduri. Ce tupeu!

  • Ce tampenii! Unul dintre putinii medici din Iasi care se ocupa de pacienti si de spitalul pe care il „pastoreste” este denigrat. Tipic! Domnule doctor Rosu, va cunosc personal, nu va luati dupa cele scrise. Mergeti drept, asa cum ati facut in permanenta si nu va poticniti de nimic si nimeni!

  • Cerem DEMISIA managerului acestui spital de Boli Infecțioase.

    Motivul? MALPRAXIS !
    Clar ca apa unui izvor de munte, …in aceasta speța e vorba de malpraxis.

    Cine răspunde?
    In primul rand, in manual se precizeaza clar ca personalul medical care poate sa raspunda in cazul unui malpraxis sunt : managerul spitalului, medicul, asistentul medical şi infirmera care acordă servicii medicale;

    Conform dispozitiilor art.642 alin.(2) din Legea 95/2006, personalul medical răspunde civil pentru prejudiciile produse din eroare sau necunoaștere (aici se includ şi neglijenţa, imprudenţa sau cunoştinţe medicale precare în exercitarea profesiunii) prin acte individuale în cadrul procedurilor de prevenţie, diagnostic sau tratament.
    Cu alte cuvinte, toti cei responsabili trebuiesc aduși in fața legii și deferiți justiției.

    Vorbim totuși de moartea unei paciente internate cu salmonella.
    Femeia a venit pe picioarele ei la spital, dar a avut neșanșa să nimerească in acest spital intr-o zi in care ghinionul/necuratul aka Șeitan* 👹 se plimba pe hol în căutare de noi suflete.

    *ȘEITAN(lb turca): ghiavol impelițat, necuratul, satana, diavol, drac.

  • Pt cei care apara infatuarea, indolenta si lipsa de empatie ale personajului oportunist, nu le doresc sa fie in locul celor care au crezut ca si ei in omenia si profesionalismul unor medici, iar acum se ocupa de parastasele celor dragi, oameni intrati acolo pe picioarele lor, increzatori, cu zambetul pe buze, si din saloanele acelea ale nimanui… pe repede inainte, direct la groapa. NU va doresc sa stiti cum e!

  • Stimate domnule doctor Rosu, datorita dumneavoastra sunt in viata. Va rog, nu luati in seama insultele unor oameni fara minte si suflet.
    Multa sanatate si putere, sa treceti peste acest obstacol pus intentionat in calea dumneavoastra.

Adauga un comentariu