Prima pagină » Stiri si curiozitati » Femeia trebuie să asculte de bărbat? Ce spune Biblia despre rolul femeii în căsătorie

Femeia trebuie să asculte de bărbat? Ce spune Biblia despre rolul femeii în căsătorie

17 dec. 2021, 10:23,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Femeia trebuie să asculte de bărbat? Iată ce ne spune Biblia despre rolul femeii în căsătorie, dar și despre cel al bărbatului.

În primul capitol al cărții Geneza, Biblia ne vorbește despre evenimentele din cele șase zile ale creației. În cel de-al doilea capitol, însă, ne este prezentată detaliat facerea bărbatului și a femeii. Se spune că Dumnezeu l-a creat pe bărbat din țărână, l-a așezat în grădina Edenului și l-a pus să aibă grijă de ea. Apoi, Domnul a zis: „Nu este bine ca omul să fie singur; am să-i fac un ajutor potrivit pentru el. ” (Genesa 2: 18)

Dar, înainte de a fi creată femeia, Dumnezeu a stabilit că principalul ei rol, în calitate de soție, este să fie „un ajutor potrivit pentru soţul ei”. Acest lucru înseamnă că ea trebuie să participe activ la tot ce face bărbatul și să îl susțină în realizarea scopurilor lui.

Adam și Eva în Rai

Înainte de a fi creată femeia, Dumnezeu a stabilit că principalul ei rol, în calitate de soție, este să fie „un ajutor potrivit pentru soţul ei”.

Femeia trebuie să asculte de bărbat?

Potrivit Bibliei, Dumnezeu a spus: „De aceea, va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa, şi se va lipi de nevasta sa şi se vor face un singur trup. (Genesa 2: 24)”. Prin acest verset, Domnul i-a lăsat responsabilitatea soţului să iniţieze relaţia fizică, iar soţiei să răspundă şi să întreţină iniţiativa bărbatului. Acest verset mai evidențiază faptul că femeia trebuie să răspundă activ la inițiativele bune ale soțului, încurajându-l să își ducă scopurile până la capăt.

De asemenea, femeia trebuie să fie supusă soțului, deoarece Dumnezeu a spus: „Nevestelor, fiţi supuse bărbaţilor voştri ca Domnului; căci bărbatul este capul nevestei, după cum şi Hristos este capul Bisericii, El, Mântuitorul trupului. Şi după cum Biserica este supusă lui Hristos, tot aşa şi nevestele să fie supuse bărbaţilor lor în toate lucrurile. (Efeseni 5: 22-24)”. Acest pasaj le poate face pe femei să se simtă înjosite, mai ales în vremurile moderne de astăzi. Însă, potrivit Bibliei, supunerea este o necesitate pentru o viață armonioasă.

La finalul acestui capitol, prin apostolul Pavel, Dumnezeu a zis: „Încolo, fiecare din voi să-şi iubească nevasta ca pe sine; şi nevasta să se teamă de bărbat. (Efeseni 5: 33)”. Prin sintagma „să se teamă”, femeia trebuie să înțeleagă că este necesar să aibă respect față de soțul ei, nu să fie acaparată de frică, pentru că doar în acest fel relația dintre ei va fi una frumoasă.

În Biblie se mai spune că „omul şi nevasta lui erau amândoi goi, şi nu le era ruşine” (Genesa 2: 25). Acest verset dezvăluie mai mult decât doar a fi lipsiţi de haine. De fapt, îi îndeamnă pe bărbat și pe femeie să se deschidă sufletește unul față de celălalt, fără să se simtă rușinați sau ridiculizați.

Adam și Eva în Rai

Femeia trebuie să fie supusă soțului.

Biblia, despre rolul femeii în căsătorie

Potrivit Sfintei Scripturi, femeile în vârstă trebuie să le învețe pe cele tinere cum să se comporte, pentru a avea o viață liniștită: „Spune că femeile în vârstă trebuie să aibă o purtare cuviincoasă, să nu fie nici clevetitoare, nici dedate la vin; să înveţe pe alţii ce este bine, ca să înveţe pe femeile mai tinere să-şi iubească bărbaţii şi copiii; să fie cumpătate, cu viaţa curată, să-şi vadă de treburile casei, să fie bune, supuse bărbaţilor lor, pentru ca să nu se vorbească de rău Cuvântul lui Dumnezeu. ”(Tit 2: 3-5)

Așadar, dacă vrei să fii o soție în conformitate cu Biblia, alege să urmezi sfaturile lui Dumnezeu.

Adam și Eva în Rai

Potrivit Sfintei Scripturi, femeile în vârstă trebuie să le învețe pe cele tinere cum să se comporte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *