Local

Femeie în toată firea, obligată de judecători să meargă la școală! Ieșeanca trebuie să urmeze cursurile școlii primare! Sentința vine ca urmare a unei acuzații penale! (Exclusiv)

Publicat: 07 dec. 2020
O femeie în toată firea din Iași a fost obligată de judecători să meargă la școală, în cadrul unui proces de evaziune fiscală
O sală de clasă goală

O femeie în toată firea din județul Iași a fost trimisă la școală de către magistrați. Decizia vine într-un proces penal, în care Virginia Stănescu este acuzată de evaziune fiscală. În plus, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au obligat-o pe femeie să plătească despăgubiri de 236.635 de lei către Fisc

O femeie în toată firea din județul Iași a fost trimisă la școală de către magistrați. Decizia vine într-un proces penal, în care Virginia Stănescu este acuzată că a fentat bugetul statului.
Astfel, la finele săptămânii trecute, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au condamnat-o pe Virginia Stănescu la 3 ani de închisoare, dar cu suspendare, pentru evaziune fiscală.

Virginia Stănescu, obligată de magistrații ieșeni să meargă la școală

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, magistrații ieșeni au obligat-o pe femeie să meargă la școală. „Instanța obligă inculpata ca, pe durata termenului de încercare stabilit, să se supună măsurilor de supraveghere, printre acestea fiind și aceea de a urma și absolvi cursurile școlii primare”, au precizat judecătorii din cadrul Tribunalului Iași.
De asemenea, femeia în toată firea din județul Iași a fost pusă la plata prejudiciului.

„Instanța ia act de recunoașterea pretențiilor civile formulate în cauză. În consecință, o obligă pe inculpata Virginia Stănescu să achite Agenției Naționale de Administrare Fiscală, prin Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași, cu titlu de prejudiciu, suma totală de 236.635 de lei”, au adăugat magistrații ieșeni.

Un prejudiciu considerabil, produs în urmă cu peste 7 ani

Procesul Virginiei Stănescu a început pe 7 noiembrie 2019. La acea dată, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au trimis-o în judecată pe femeie, sub acuzația de evaziune fiscală.
Conform anchetatorilor, în urmă cu peste 7 ani, ieșeanca a prejudiciat bugetul consolidat al statului cu suma de 236.635 de lei. Oamenii legii au descoperit că reprezentanta firmei Sticomir Construct SRL, societate aflată în insolvență acum, a falsificat mai multe documente. Așadar, anchetatorii au susținut că aceasta ar fi măsluit declarații informative D394. Procurorii ieșeni au mai afirmat că femeia trimisă acum la școală ar fi trecut în documente diverse achiziții fictive ce ar fi fost efectuate în perioada 28 martie 2012 – 4 februarie 2013.

Mai mulți ieșeni, trimiși la școală de către magistrați

Acum, urmează a se vedea dacă sentința dată în cazul femeii în toată firea obligată de judecători să meargă la școală va fi sau nu contestată. În eventualitatea în care se va întâmpla acest lucru, urmează ca magistrații din cadrul Curții de Apel Iași să stabilească ce se va întâmpla în continuare.
De altfel, în ultimii ani, magistrații au obligat mai mulți ieșeni să urmeze cursurile primare ale școlii. Toate aceste decizii au venit în cadrul unor dosare penale de evaziune fiscală. Asta, deoarece, pe parcursul proceselor, inculpații au susținut în apărarea lor că nu au știut ce au semnat, pentru că n-ar ști să citească și să scrie.
Un astfel de caz a fost cel al Golumbei Stănescu. Femeia a fost condamnată pentru evaziune fiscală. Pe lângă pedeapsa cu suspendare primită, aceasta a fost obligată de magistrați să absolve și cursurile primare.

Comentarii
Adauga un comentariu