National

Femeie înjunghiată de față cu poliţiştii într-un tribunal din Constanța

Publicat: 23 iun. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Femeie înjunghiată de față cu poliţiştii într-un tribunal din Constanța
O femeie a fost înjunghiată de către fostul iubit într-un tribunal din Constanța

Momente reprobabile într-un tribunal din Constanța unde o femeie a fost înjunghiată de față cu poliţiştii. Cel care a făcut oribilul gest este nimeni altul decât fostul iubit al femeii.

S-a întâmplat la doar o zi după ce un raport arăta că violența domestică este o mare problemă în România. Ministrul Familiei, Gabriela Firea dădea asigurări că vor fi luate măsuri dure împotriva celor care comit astfel de fapte.

Femeie înjunghiată în tribunal, de față cu poliţiştii

O femeie în vârstă de 33 de ani a fost înjunghiată în Tribunalul din Constanța, iar la locul incidentului se aflau şi poliţiştii care au intervenit în cele din urmă. Așadar, oamenii legii au fost sesizaţi că în Judecătoria Constanța se află o femeie care a fost tăiată în zona feței de către un individ în vârstă de 44 de ani. Individul este fostul iubit al femeii şi a fost preluat de oamenii legii.

„Din primele cercetări, se pare că incidentul a avut loc în timp ce ambele persoane se aflau într-o sală de judecată, într-un proces civil. Autorul se află în custodia polițiștilor, urmând a fi condus la audieri”, informază Poliția Constanța.

În cele din urmă femeia a fost transportată la o unitate medicală din municipiul Constanța unde va primi îngrijirile medicale de specialitate. În acest context, tânăra este în afara fiecărui pericol, fiind conștientă și cooperantă. Oamenii legii au deschis un dosar penal şi urmează să stabilească ceea ce s-a întâmplat.

Violența domestică, o mare problemă în România

Violența domestică este o mare problemă în țara noastră. Zilnic, în România sunt mii de bărbaţi care îşi bat femeile. Din aceste considerente, femeile apelează la justiţie obţinând ordine de restricție împotriva agresorilor. Totuşi, ordinele par să nu aibă efecte reale pentru că nimeni nu îi poate opri pe agresori să ajungă la victime. Amânarea implementăriii brățărilor electronice aduce mari probleme pentru femei:

Creşterea violenţelor din perioada pandemiei a dus la schimbarea parţială a legislaţiei şi la adoptarea legii prin care agresorii care încalcă ordinele de protecţie sunt condamnaţi la închisoare între 1 şi 5 ani, pedeapsa de până atunci fiind mult mai mică. În prezent, ordinul de protecţie provizoriu poate fi emis pe loc de poliţişti pentru 5 zile, iar ordinul de protecţie emis de judecător poate fi pe o perioadă de 6 luni”, scrie Firea.

În altă ordine de idei este bine de precizat faptul că sunt cazuri deosebit de grave în care bărbații și-au înjunghiat mortal soțiile/concubinele, chiar dacă aceștia aveau emis un ordin de restricție. Practic nimeni nu a putut să-i oprească de la a comite astfel de fapte reprobabile. Așadar, faptul că o femeie a fost înjunghiată de fostul iubit într-un tribunal din Constanța ar trebui să ducă la un semnal de alarmă pentru autoritățile care par să doarmă.

Comentarii
Adauga un comentariu