National

Implementarea brățărilor electronice a fost amânată de MAI

Publicat: 15 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Implementarea brățărilor electronice a fost amânată de MAI
Agresorii sunt liberi să ucidă pentru că statul român încă nu a implementat brățările electronice

Anunțată cu mare fast achiziţia de brățări electronice pentru cei care au ordin de restricție, și nu numai, implementarea acestora este amânată. Europol susţine faptul că MAI a declarat că nu are timp pentru a se încadra în termenele de achiziție a primelor kit-uri.

Vă aducem aminte faptul că implementarea sistemului de supraveghere a agresorilor s-ar dovedi o adevărată gură de oxigen pentru sute de femei abuzate din România. Doar într-o zi în Botoșani și Iași s-au produs două crime care au avut ca și caută violența domestică.

 

Implementarea brățărilor electronice a fost amânată

Sindicatul Europol anunţa faptul că implementarea braţărilor electronice a fost amânată până pe data de 1 octombrie 2022, timp suficient ca să mai moară câteva femei. MAI declară faptul că timpul nu le permite ca, de la 1 martie, să dea drumul unui sistem pilot. Vorbim despre faptul că nu există timpul necesar pentru a finaliza termenele de achiziție a primelor kit-uri pentru monitorizare:

În cele din urmă, mult discutatul subiect al monitorizării agresorilor față de care s-a emis un ordin de protecție sau ordin de protecție provizoriu, a intrat în linie dreaptă cu o amânare. Astfel, dacă inițial se vorbea despre implementarea în sistem pilot a acestui proiect începând cu 01 martie 2022, conducerea MAI susține că nu există timpul necesar pentru a se încadra în termenele de achiziție a primelor kit-uri de monitorizare și se va proroga termenul prin OUG pentru în 01 octombrie 2022. se arată pe site-ul Sindicatului Europol.

 

Lucian Bode anunța cu mare fast implementarea brățărilor electronice

În urmă cu câteva săptămâni, ministrul Lucian Bode susţinea o conferință în care arăta faptul că, prin implementarea brățărilor electronice, se va stopa multe agresiuni. Ministrul de Interne mai menționa faptul că proiectul pilot urma să înceapă în a doua parte a anului și că MAI trebuie să mai facă unele angajări pentru a putea supraveghea persoanele care poartă brățări electronice:

În a două parte a anului mai exact putem vorbi de implementarea acestui proiect pilot la nivelul a trei județe și București. Deocamdată analizăm, să vedem cum funcționează sistemul, semnalul. Cei care primesc ordin de protecție și evident cel considerat agresor și atunci semnalul când se apropie mai mult decât prevăd reglementările legale va fi transmis automat. De aceea ne trebuie acest soft să putem să transmitem în timp real și în timp real să intervenim. Degeaba este transmis, dacă nu avem echipe, patrule, care să intervină imediat și să oprească o eventuală agresiune”, a transmis Lucian Bode.

Agresorii sunt liberi și pregătiți să ucidă

Rapiditatea cu care autoritățile implementează sistemul de brățări electronice pare că le transformă mă idegrabă în complici. Doar în o singură zi în România au murit două femei, femei care ar fi trăit dacă ar fi existat un sistem funcţional.  Vă aducem aminte faptul că la Botoșani o femeie în vârstă de 45 de ani și-a găsit sfârșitul după ce fostul soț a luat un cuţit şi a înjunghiat-o. Femeia era obişnuită cu bătăile și intentase divorț. O altă persoană de sex feminin şi-a găsit sfârșitul tot în seara zilei de luni. Crima a avut loc în zona Pașcani din Iași, iar bărbatul a sunat la numărul unic de urgență 112 și a anunțat.

Un caz celebru este cel al italianului care, din gelozie, și-a împuşcat soţia în cap. Incidentul a avut loc în România iar pe numele italianului exista un ordin de protecție.

Cu toate că există ordine de protecție, agresorii nu pot fi opriți pentru că Poliția Română nu are capacitatea tehnică pentru a le urmări fiecare pas. Așadar, în lipsa implementării brățărilor electronice, agresorii sunt liberi și sunt pregătiți să ucidă oricând!!!

Adauga un comentariu