Actualitate

Femeie nenorocita de medicii de la Parhon

Publicat: 02 ian. 2012
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Femeie nenorocita de medicii de la Parhon
1

@ O batrana in varsta de 71 de ani se zbate intre viata si moarte, dupa ce un medic de la Spitalul C. I. Parhon i-a pus gresit diagnosticul @ Femeia sufera de cancer in ultimul stadiu, iar doctorii de la Parhon i-au spus ca nu are nimic si au trimis-o acasa @ Cancerul a fost descoperit de medicii de la Spitalul Sf. Spiridon in urma unei investigatii cu Computerul Tomograf @ Batrana nu stie ca zilele ii sunt numarate si spera sa se vindece @ „Sa le dea Dumnezeu Sanatate la toti medicii care m-au ingrijit ca tare am mai fost necajita”, a marturisit femeia @ Medicul curant de la Parhon este de negasit

O batrana in varsta de 71 de ani, din Targu Frumos, se zbate intre viata si moarte, dupa ce un medic de la Spitalul C. I. Parhon i-a pus gresit diagnosticul. Femeia se simtea rau si s-a dus la spital in urma cu trei saptamani. Se stia cu probleme de inima si lua un tratament pentru asta. Medicul de garda i-a facut o electrograma si cateva analize, i-a zis ca totul e in regula, dupa care a trimis-o acasa.
„Am fost in urma cu trei sapatamani la spitalul Parhon. Doctorita mi-a spus ca nu am nimic si tot ce trebuie sa fac este sa respect tratamanetul pe care il luam pana atunci pentru fibrilatii. A spus ca este foarte bun, iar corpul meu raspunde bine la el”, a marturisit femeia. Cu toate acestea, in scurt timp, starea femeii s-a inrautatit grav. „Dupa ce am venit de la spital, la cateva zile ma simteam slabita, parca nu mai aveam putere in oase. Intr-o seara cand am vrut sa ma duc afara pentru mine, am ametit si am cazut langa pat. M-am lovit si nu m-am mai putut ridica. Am gasit pe jos un calut din lemn de-al nepotelului si am batut in pat cu el, in speranta ca ma va auzi cineva”, a mai spus plangand batrana.

Cancer in ultimul stadiu

Nora femeii a gasit-o in scurt timp. Speriata, aceasta a chemat o Ambulanta si batrana a ajuns din nou la spital, dar de aceasta data la Spitalul Sf. Spiridon. Rudele femeii au adus si rezultatele analizelor pe care medicii de la Parhon le facusera in urma cu trei saptamani si le-au dat medicilor.”Cand m-am uitat pe ultimele analize facute, am observat un contur anormal al cordului, fapt ce mi-a ridicat cateva semne de intrebare. Am presupus un diagnostic, insa am vrut sa fiu sigur, asa ca am trimis-o sa faca un Computer Tomograf cerebral. In urma investigatiei, banuielile mele s-au adeverit. Pacienta prezenta metastaze cerebrale in ultimul stadiu in zona frontala si temporala. In acest caz nu mai putem face nimic, drept pentru care am anuntat rudele de starea ei de sanatate”, a declarat prof.dr. Mihail Datcu, medic primar la Sectia de Cardiologie din cadrul Spitalului Sf. Spiridon.

Toata familia a murit de cancer

Nora femeii este cea care are grija de batrana in ultimile ei zile din viata. Ceilati membri ai familie au murit tot de cancer. „Sotul meu a murit la 45 de ani, iar cumnatul la 49. Cu sotul am umblat trei sapatamani prin spitale si toata lumea imi zicea ca nu are nimic. Un doctor de la Pneumoftiziologie mi-a spus cu doua zile inainte sa moara ca nu mai are nicio sansa. Asa s-a prapadit. In acelasi an a urmat cumnatul meu si socrul meu, acum soacra… Sunt disperata. Am doi copii si va jur ca mi-e frica sa mai merg cu ei la vreun doctor. Socrii meu s-au ingrijit si s-au cautat toata viata pe la medici. Pacat insa, ca medicii nu au descoperit boala mai devreme.”, a marurisit plangand nora femeii.
Pentru ca a hotarat ca este mai bine ca batrana sa nu afle de boala crunta de care sufera, nora a decis sa nu ii spuna nimic. De aceea, Maria spera sa se faca bine si sa ajunga cat mai repede acasa. „Sa le dea Dumnezeu Sanatate la toti medicii care m-au ingrijit ca tare am mai fost necajita. Cunosc pe cineva la mine acasa care ar putea sa-mi faca perfuziile daca m-ar lasa domul doctor As vrea totusi sa fiu si eu acasa cu nepoteii mei”, a marturisit femeia.

Medici Parhon: „De unde era sa stim ca avea cancer?”

Doctorul de la Parhon este de negasit, iar ceilalti medici ii iau apararea. Un doctor care cunoaste familia si care s-a ocupat si de sotul batranei, da vina chiar pe femeie. „Femeia a venit la noi cu probleme de inima. Nu acuza dureri de cap si nici ameteli. De unde era sa stim ca avea cancer. A veni pe picioarele ei, a spus ca nu o doare capul. Este foarte de greu sa descoperi un cancer si trebuie sa ai un noroc chior ca sa-l depistezi la timp. Ea a ajuns la Spiridon, dupa ce a cazut langa pat si atunci normal ca medicii s-au gandit ca este o problema neurologica. Asa ca medicii de la Spiridon se bat cu pumnul in piept degeaba.”, a declarat dr. Anca Artenie, medic primar la Spitalul C.I. Parhon.

Adauga un comentariu